Закарпаття: До анонсованого приїзду Януковича Ледида прагне здобути реальну владу в судах

Діапазон ініціатив простягається від Закарпатської облради до високогірного Богдана.

Закарпаття: До анонсованого приїзду Януковича Ледида прагне здобути реальну владу в судах

Проявити активність доволі інертного голову Закарпатської ОДА, а заодно - очільника місцевих регіоналів спонукав гнів президента Януковича, на котрий він нарвався, м'яко кажучи, з власної ініціативи. Обіцяний близький приїзд розгніваного "закарпатською тишею" державно-партійного боса не обіцяє Олександру Ледиді нічого доброго, особливо - на тлі нездатності останнього сформувати провладну більшість в Закарпатській облраді, де, фактично, окреслилася неофіційна більшість БЮТу та "Нашої України"(Єдиного Центру). Спроба взяти ситуацію під контроль завершилася для регіоналів тактичною поразкою - звільненням на позачерговій сесії голови місцевої ТВК, котрий встиг переметнутися "на службу" до нової влади і, кажуть, пообіцяв посприяти їй у переформатуванні облрадівської більшості. У відповідь регіоналам не залишалося нічого іншого, як зробити спробу визнати ту сесію нелегітимною. Цьому передував розповсюджений в закарпатських ЗМІ коментар керівника фракції Партії регіонів в Закарпатській обласній раді Івана Бушка. Далі було розтиражоване таким же чином відео, на котрому, начебто, заступник голови Закарпатської облради бютівець Андрій Сербайло голосує за голову облради Михайла Кічковського. І, накінець, сьогодні прес-служба облорганізації Партії регіонів зробила чергову спробу зруйнувати неофіційну більшість БЮТу та "Нашої України" (ЄЦ), розповсюдивши посилання на відеофайл, у якому зафіксовано, як запопадлива закарпатська прокуратура висловила протест Закарпатській обласній раді і ТВК щодо реєстрації трьох нових депутатів від "Нашої України" (ЄЦ), підставою для якого, начебто, стало фальшування заяви "нашоукраїнки" Оксани Ткаченко про складання нею депутатських повноважень. За даним фактом, наголошується, порушено кримінальну справу.

Те, що Партії регіонів у такий спосіб вдасться швидко підпорядкувати своїм інтересам основний представницький орган Закарпаття, видається сумнівним. Принаймні, радикально переламати ситуацію до приїзду Януковича Ледиді точно не вдасться. А більше хвалитися йому особливо нічим. Навряд чи вдасться так само з наскоку опанувати ситуацію хоча б у високогірному гуцульському селі Богдан, де нещодавні перевибори виграв опозиційний до нинішнього владного режиму представник Конгресу українських націоналістів Петро Ференц. Нині Партія регіонів прагне змінити тут ситуацію на свою користь будь-якими методами - зокрема намагаючись перекреслити це волевиявлення так само у суді, знайти вплив на який для неї виявляється значно легшим, аніж здобути довіру мешканців громаду волелюбного села. Сьогодні відбулося перше засідання Рахівського райсуду, яке супроводжувалося потужним пікетом прихильників Петра Ференца, на який влада вочевидь не очікувала. Наступне судове засідання перенесено на 1 липня, а отже і тут регіонального бліцкріґу явно не передбачається. Це якщо не враховувати того, що таким пресингом можна знічев'я нарватися на створення "гарячої точки" на суспільно-політичній карті загалом неконфліктної області.

Для того, аби продемонструвати Януковичу хоч якийсь позитив, обласна влада під керівництвом куратора Закарпаття в уряді, очільника Держкомзему Кулініча (котрий також попав "під роздачу" на вищезгаданому розширеному засіданні уряду у середу, а тому негайно прибув на підконтрольне Закарпаття) розробляє ряд пунктів візиту глави держави. Зокрема, аврально ремонтується парадний в'їзд до обласної лікарні. Мабуть, аби, з-поміж іншого, презентувати Януковичу в якості позитиву спорудження нового сучасного хурургічного корпусу обласної лікарні. Та навряд чи Олександру Ледиді вдасться врятувати своє політичне майбутнє демонструванням об'єкту, котрий, швидше, можна занести до активу команди Віктора Балоги...

29 червня 2010р.

Теги: Янукович, Ледида

Коментарі

KK 2010-07-06 / 19:28:00
Може 'специальной самоуправляемой территории' було треба творити на кшталті Карпатської України, Волошина?

Прохожий 2010-07-06 / 18:05:00
"ЗАКАРПАТТЯ - УКРАЇНСЬКЕ " - только по результатам референдума 1991 года, когда абсолютное большинство населения высказалось за вхождение в состав Украины в качестве специальной самоуправляемой территории. Других оснований для "украинскости" - не существует.

МИХАЙЛО ТИВОДАР 2010-07-05 / 18:53:00
«ДОВОДИТИ, ЩО ЗАКАРПАТТЯ - УКРАЇНСЬКЕ ЗА ДУХОМ, НЕМАЄ ПОТРЕБИ»

KK 2010-07-05 / 18:37:00
Да, Да - всё на 100% понятно - 'Святой Руси'. Слава Москву! Слава Росии и Слава Рутении!

2010-07-05 / 15:02:00
Хотелось бы таким людям напомнить, что различия между украинцами и русинами проявляются в истории, культуре, языке, фольклоре и многом-многом другом. Лингвистические различия гораздо существеннее, чем например, между сербом и хорватом, македонцем и болгарином, белорусом и русским и т.д.



Русины - не национальное и не культурное меньшинство украинского народа, не этническая группа, которая принадлежит украинской нации. Русины во всем мире имеют свою этнокультурную самоидентификацию, основанную на славянской традиции, которая отличается от «украинства». Когда русин говорит, что он русин, он не отождествляет себя с украинским народом. Этноним «русин» значительно старше этнонима «украинец» и одинаково принадлежит всем восточным славянам и Святой Руси.



Украинская национальная идентификация русин не может выводиться из общего происхождения, общее происхождение не может означать национальную принадлежность, даже из-за того, что русины свое происхождение делят со всеми восточнославянскими народами, а не только с украинцами. Историческое наследие связывает русин с Карпатской областью, а не с новой украинской нацией и идеологией, возникшей в начале ХХ столетия.



В историческом культурном наследии и памяти сегодняшних русин нет чувства принадлежности к истории украинского народа, нет места для Богдана Хмельницкого, ни к «славному казачьему прошлому», нет воспоминаний о Тарасе Шевченко, Иване Франко и других родоначальников украинского возрождения.



Помимо этих различий, есть еще один важный аспект, это вопрос самосознания. Кем человек себя САМ ощущает. Самосознание, в общем смысле этого слова, осознание субъектом самого себя в отличие от иного - других субъектов. Национальное самосознание - осознание своей национальности и особой культуры.

RUSYN 2010-07-04 / 22:33:00
Trytronu-----Aktualjno chty ne aktualjne rusynstvo to ne vam rishaty i takim jak vy . Rusyny nacija , rusyny narod , rusyny kuljtura....

Toho my sa rusyny budeme trymaty na oktema .

Pane Starsta ne tvorjtesa na toti durnyci sho pyshutj.

Vse dasho nljadajut.......

Ato vsnytkoj lem nam na poljzu.....

Majte sja fajno pane Mikloush.....

KK 2010-07-03 / 18:39:00
Старосто - У світі (не тільки в европі) панує думка що перші 'люди' типу 'кро маґнон' і 'гомо сапієн' почали мігрувати від східної африки не довши чим 130,000 років тому. Це прямі пряшурі модерних людей. Було до того, по цілому світі інші тварини подібних до людей що уже ходили на ногах (переважно менші, і похожі до мавпів). Я думаю що якщо якигось тварин на подобі цйого знайшли в Королеві, то це би нікому не мішало політично, чи антрополоично? Модерних людей, які поселили европу після останйого лодивика, десь 20,000 років назад, почали свої европейські мандрів починаючи від Камяної Могили біля Мелитополя. Там навіть знайшли камяні таблєтків, написано на прото-шумерської мови. Певно щодля відкопів трипільсйокої культури знайшлося грошей, ця культура була дуже розтягнута по україні і по ромунії, де уже знайшлося великі їхні міста.



Мені цікаво чому Ви такі певні що знахідків у Королеві такі важні що би 'переписало всю історію европи? Що саме там знайшли, хто його знайшов, коли? Чи Ви самі бачили чи говорили з тими що зробили знахідків? Багато чого можна говорити, але з історії архіології було також багато помилок, підробків і просто відтоврених фантазій?...

Микола Староста (Жалива) 2010-07-03 / 09:55:00
Знахідку знайшли порівняно не давно 1987рік.. нею ніхто "толком" не займався, не було фінансування, та бажання за Ющенка .. на Трипільскій культурі історики гроші заробляли. Тут теж треба ПРАЦЮВАТИ, щоб популяризувати дану знахідку.... та всім на то плювати. Знахідка фактично переписує всю історію Європи, а то нікому не потрібно.

KK 2010-07-03 / 06:19:00
Старосто - Я нігде не писав що Ви відповідаєти за окремих думок Ваших соратників, тільки хотів краще розумійти їхні, на відміну від Ваших більш толерантних і рівноважних почуття щодо 'родочальництво' між українцями і русинами на закарпатті, сепаратиські прояви.



Зоглянув по інтернеті і знайшов пару згадків про Королево як місце буття стародавних людей (600,0000 - 1,000,000 років старони). Але не міг нічого знайти щоби просвітило більш докладні інформації про цйого (архіоличні розкопів, кості,

ім'я науковців ітд...)??? Цікава мені новина...

Микола Староста (Жалива) 2010-07-02 / 23:38:00
Я не несу відповідальності за своїх "соратників" ... така моя позиція, яка основана на загально відомих історичних фактах. Що Київ був блискучою столицею я не заперечую.... тільки той Київ у свій час "пропустив" угрів, зробивши ведмежу послугу нам русинам... то довга історія.

На рахунок українських істориків "науковців", то там гибле питання, вони будуть писати, як їм скажуть (заплатять) ..... історики які захищали свої регалії на основі максисько-ленінської теорії... мені не авторитети, вони як повії... то Бандера бандит, то Бандера герой.

Що з ними вступати в дискусію??

KK 2010-07-02 / 23:13:00
Старосто - Можливо...але як тоді нам сйогодні трактувати величезний вплив який 'русичі' мали на величезну цивилізацію що вони творили на надніпрянщині, разом із іншими слав'янькими племями як полянів, до якої вони ще мабуть гордо позичили своє ім'я 'Русь', і в якій перше місце мало близкуча столиця Київ? Чому так багато Ваших соротників хочуть відкреслитися від величезних, культурних здобутків 'русичів' на центральні і західні україні? Цілком хочуть відділитися від українців і україну?



На Вашому місці, п. Староста то я би най скоріше відписав листа до канцелярії Януковича і би пояснив йому що його науковці все розуміють навпаки: Що русини не є субетносом українського народу, а що українці це субетносом русинів! Браво!

Микола Староста (Жалива) 2010-07-02 / 22:08:00
Русини пане КК є родоначальниками українців, русини - народ, українці їх етнос... вже неоднократно писав, наш край був колискою слов'янства.

Нестор писав... "Київ будували люди які прийшли із за гір" .. в польських легендах легендах говориться, що перше місто побудували люди які прийшли з півдня. Думаю ви зрозуміли суть... перше поселення людей в центральній і східній Європі було біля села Королево, Виноградівського району. Про що ще можна судачити.

KK 2010-07-02 / 21:35:00
Старосто - Як спрявжним русинським патріотом, Ви повині знати за чим Ви обстаєти, і вирязно висловити за якими Ви принципами обстаєти. Але, Ви як той типичний, неясний, нікому не зрозумілим політиком ховаєтись у тьмарів конфузами.

Ось я даю Вам пряме питання до якого Ви уже давно ховаєтися:



'Чи 'русини' конститують окремим 'народом' чи 'етносом' від українського?' Так або Ні??



Щоби не були ще дальші якісь 'конфузи' у Ваші відповіді, памятайте що Ви на цйому сайті самі так не давно пояснювали: ' Галичани ті ж русини, тільки ополячені.... я ніколи не буду розділювати русинів по Карпатському хребту....'



'правий Князь Корятович(КК), що багато русинів і Василь Ґренджа-Донський в тому числі бажали возз'єднання з Україною.. то було закономірно.'



'Іван Франко себе називав русином, Леся Українка теж була русинка.'



'...'русини' - 'українці' Ви самі дали відповідь на своє запитання...'



'Послідовності' хочеться бачити у Ваші відповіді Пане Старосто. Дякую!





Микола Староста (Жалива) 2010-07-02 / 20:52:00
КК.. ви дуже помиляєтесь, не всі в русинстві шукають політичні девіденти.

Їх дійсно вже нема, залишаться люди які вболівають за рідний край.

Вся "шушера" просто відсіється, не маючи на тому ніяких заробітків.

Не хочу говорити за всіх... але я не залишу цю тему, така в мене натура. Всіх грошей не заробиш ... і з собою не понесеш, треба щось залишити після себе... і не тільки висаджене дерево і наслідника.

KK 2010-07-02 / 19:46:00
'Послідовному' Старосту - Я думаю що і Вам уже давно видно що 'русинство' на закарпатті як живим політичним рухом умирає. Якщо Ви сумніваєтися у цім, то думаю що будети скоро вірити після Вашого наступного збіговіська у Виноградові. Поки там ще 'десятиро' вас ще зійдуться, я би Вам порадив закопати яму і цйого 'русинства' там похоринити.

Вічно йому память - амінь.

Микола Староста (Жалива) 2010-07-02 / 18:23:00
Русинство, для мене ніколи не було джерелом прибутку... ви судите по собі.

Якщо я займаюся русинством, то не за ради прибутків, мені просто інтересна ця тема, культура і історія мого народу.

Тритон чоловіку із кличкою Жалива 2010-07-02 / 15:00:00
.Ви мене все більше тішите. Помаранчевий тритон з рилом що гавкає. Здається ви забагато часу проводите в інтернеті і глюки остаточно розкладають вас.

Позбувайтеся кріпацтва, витравлюйте в собі раба.По-перше, це не модно, по-друге за це уже не платять гроші. Семиноженку не помогло.Русинсво уже тоже неактуальне, папі воно пофігу. Шукайте інше джерело прибутку .

eember 2010-07-02 / 10:46:00
кріпацтво на Закарпатті відмінмли ще в19 ст.

Vsjo verno: eto prozioshlo po initsiative Szechenyi i Kossutha v 1848-m godu.

No k sozhalenjiju krepostnichestvo k nam povernulasj s prikhodom slavnykh osvoboditelej iz vostoka v 1944! I ne otmenjat poka Vostok "keruje"!

Микола Староста (Жалива) 2010-07-02 / 09:52:00
помаранчевий "тритон", з роду хвостатих земноводних... пишу так як вважаю за доцільним.

Тритон чоловіку із кличкою Жалива 2010-07-01 / 23:12:00
Так ти русин чи ні.Чому не на русинській мові.

Чоловіче та ти пса від свині не вдірізняєш. А вцілому, дякую за високоінтелектуальна аргументацію. Особливо про боса сподобалося. Хтось бере зарплату мого боса а я нічого про це не знаю. От би він мені відпускні нарахував. Вам взагалі відомо що кріпацтво на Закарпатті відмінмли ще в19 ст. І з того часу кожен має право бути сам собі босом.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини