IX тур. Чи всі закарпатські футбольні команди "доживуть" до осені?

Між VIII і IX туром відбулися перенесені матчі з I та V туру, результати яких внесли відповідну інтригу в чемпіонат Закарпатської області. Саме перемога "Метеора" суттєво покращила турнірне становище пістрялівців, які сьогодні на рівні з "Мукачевом", "Поляною", "Ф.Медвідя", "Севлюшем" та "Ялинкою" ведуть боротьбу за комплект нагород обласного чемпіонату.

IX тур. Чи всі закарпатські футбольні команди "доживуть" до осені?

 Дев’ятий тур у першу чергу повинен був відповісти на запитання, чи зуміють середнячки чемпіонату піднести сюрприз і відібрати очки у лідерів чемпіонату. Забігаючи наперед, відмітимо, що відібрати очки не у визнаних лідерів не вдалося нікому. Міжгірці були доволі близькі до цього, але, у першу чергу, крім новодавидківців, це завадила зробити поспішність, з якою молоді міжгірці намагалися забити гол у ворота гостей. На цей раз це їм не вдалося, а ось свій черговий міжгірці все-таки пропустили, що дозволило новодавидківцям вивезти з Міжгір’я три очки. Середнянці не дали великобичківцям жодного шансу хоча б розмочити рахунок у грі. Пістрялівці піймали кураж, і їхня гра викликає захоплення у любителів футболу. На цей раз не змогли зберегти ворота "сухими" іршавчани. Щось незрозуміле робиться із "Севлюшем". Ця самобутня команда втратила вже доволі багато очок, що, скоріше за все, вплине на її підсумкове місце. "Карпати" не могли нічого протиставити полянцям, які додають від матчу до матчу й у наступному турі навряд чи пообіцяють легкого життя "Берегвідейку". Третю гру підряд по три м’ячі пропускає довжанська "Боржава", яка за підбором гравців повинна бути значно вище у турнірній таблиці. Зате в останніх турах додали у грі "Поляна", "Мукачево", "Метеор", що може вплинути на лідируюче становище першої п’ятірки команд. 

10 червня. V тур. Пістрялово. Стадіон "Метеор". 500 глядачів
"Метеор" – "Боржава" – 3:0, юнаки 3:0
Голи: Василь Якима 12 хв., Іван Жаренко 26 хв., Михайло Калій 61 хв. – "Метеор".
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Асистенти арбітра: Сергій Українець, Ласло Зайтлер (Мукачево).
Делегат ФФЗ: Ромео Буковецький (Хуст).
Попередження: М.Зінаков, М.Батрин – "Боржава".
Вилучення: не було.

У цьому матчі зустрілися дебютанти минулого чемпіонату, які знаходяться на різних полюсах турнірної таблиці. Пістрялівці створили команду, яка бореться за медалі чемпіонату, а довжани докладають багато зусиль, щоб вийти з небезпечної зони. "Метеор" вдало стартував у чемпіонаті, що позитивно вплинуло на гру команди. Гравці відчули впевненість у своїх силах, і пістрялівці разом із чемпіоном у 9 матчах не зазнали жодної поразки. У "Метеорі" зовсім по-іншому заграли Василь Якима та Іван Жаренко. На даний час – це потужний тандем центрфорвардів таранного типу, яких нема в жодній команді області. У довжан не було багато шансів здобути очки на виїзді. Уже в середині першого тайму Якима та Жаренко провели два м’ячі у ворота довжан. Ще кілька моментів не використали мобільні півзахисники "Метеора".
У другому таймі завершив атаку своєї команди Михайло Калій. Кінцівка матчу пройшла у рівній боротьбі, але рахунок матчу так і не змінився.

10 червня. V тур. Іршава. Стадіон "Металіст". 300 глядачів
"Бужора" – "Ф.Медвідя" – 1:1, юнаки 2:0
Голи: Василь Шестак +56 хв. – "Бужора". Сергій Кампов 44 хв. – "Ф.Медвідя".
Арбітр: Петро Котубей (Виноградово).
Асистенти арбітра: Денис Федяй, Сергій Гецко (Берегово).
Делегат ФФЗ: Олександр Теметєв (Ужгород).
Попередження: О.Остафійчук, А.Ломага, Я.Сухан – "Бужора". В.Медвідь – "Ф.Медвідя".
Вилучення: не було.

Федерація футболу Закарпаття заборонила проводити матчі іршавчан в Ільниці де стадіон не готовий для проведення матчів обласного чемпіонату. Цей матч – відкладена гра п’ятого туру. Про те, хто отримав дивіденди відкладеної гри, свідчить стенограма матчу. Новодавидківці дуже вдало стартували, здобувши максимум очок у перших турах. Іршавчани стартували доволі невдало. За рахунок матчів чемпіонату гравці "Бужори" набрали форму і на сьогодні представляють собою доволі грізного суперника. Матч завершився внічию, але двоє з трьох арбітрів отримали негативні оцінки. Що це, випадковість чи закономірність? Багато нарікань на суддівство в Іршаві лунало з боку керівництва ФК "Середнє".

13 червня. Міжгір’я. Стадіон "Верховина". 400 глядачів
"Верховина" – "Ф.Медвідя" – 0:1, юнаки (3:0)
Голи: Василь Луца 32 хв. – "Ф.Медвідя".
Арбітр: Сергій Гецко (Берегово).
Асистенти арбітра: Денис Федяй, Андрій Сімку (Берегово).
Делегат ФФЗ: Йосип Шитєв (Ужгород).
Попередження: С.Медвідь – "Ф.Медвідя", О.Самулюк – "Верховина".
Вилучення: не було.

Відсвяткувавши вихід на полонину, міжгірці згадали про футбол. У звітному матчі у "Верховини" гостювали новодавидківці, які в цьому сезоні посідають у турнірній таблиці доволі високе місце. У міжгірців хороший підбір футболістів, але в тут існує проблема тренерів, що суттєво відображається на малюнку гри команди. У неділю міжгірці багато рухалися, боролися на полі, але новодавидківці виглядали більш солідно, що в підсумку вилилося у забитий Василем Луцою на 32 хв. м’яч. Виїзна перемога дозволила новодавидківцям увійти до першої шістки кращих команд чемпіонату.

13 червня. Середнє. Селищний стадіон. 250 глядачів
"Середнє" – "Ялинка" – 5:0, юнаки (5:0)
Голи: Михайло Стегура 8, 48 хв., Руслан Соскида 2, 15 хв., Володимир Головачко 56 хв. – "Середнє".
Арбітр: Іван Староста (Іршава).
Асистенти арбітра: Василь Зайтлер, Вадим Шварц (Мукачево).
Делегат ФФЗ: Василь Козик (Мукачево).
Попередження: не було.
Вилучення: не було.

Тренеру середнянців Вадиму Дьордю вдалося за доволі невеликий проміжок часу створити сильну команду обласного рівня. Із гравців посереднього рівня тренер зміг підготувати команду високого класу, яка сьогодні нічим не поступається чинному чемпіону області. Валерій Цап, Михайло Костюк, брати Пахомови, Роберт Товт, Василь Красношлик, Юрій Дано, Володимир Головачко, Олександр Септа є провідними гравцями. Суперник середнянців – команда, яка може піднести сюрприз будь-кому з лідерів. Та господарі належним чином підготувалися до гри, і перевага їх у матчі була очевидною. Уже до 15 хв. три м’ячі побували у воротах Локоти. Двічі відзначився кращий бомбардир чемпіонату Соскида, ще один м’яч на рахунку Михайла Стегури. Після такого початку великобичківці не змогли оговтатися.
У другому таймі Стегура провів четвертий м’яч, а переможну крапку поставив захисник Головачко. Приємно було бачити на трибуні серед глядачів голову ОДА Олександра Ледиду.

13 червня. Пістрялово. Стадіон "Метеор". 500 глядачів
"Метеор" – "Бужора" – 4:0, юнаки (4:1)
Голи: Василь Ільків 8, 36 хв., Василь Якима 30 хв., Михайло Калій 81 хв. – "Метеор".
Арбітр: Валерій Шкура (Ужгород).
Асистенти арбітра: Мирослав Горгош (Ужгородський р-н), Іван Кувік (Ужгород).
Делегат ФФЗ: Георгій Куля (Свалява).
Попередження: В.Ільницький – "Бужора".
Вилучення: не було.

Слідом за довжанами у Пістрялово приїхали іршавчани. Футболісти Мукачівщини виявилися негостинними для команд Іршавщини. Слідом за "Боржавою" чотири "сухі" м’ячі були "відгружені" й "Бужорі". Сьогодні "Метеор" – один із лідерів чемпіонату і протистояти іршавчанам їм не під силу. Гравці півзахисту Калій, Зубанич, Мкртчян, Кампов готові грати на рівних із будь-яким півзахистом чемпіонату. У цій грі пістрялівці домінували на полі, хоча іршавчани при найменшій можливості намагалися атакувати. Та все ж господарі до середини першого тайму встигли провести три м’ячі у ворота іршавчан. Заспівувачем став Василь Ільків, на рахунку якого два м’ячі. У другому таймі малюнок гри не змінився, але тільки удар Калія досяг мети. Остаточний рахунок у матчі 4:0 на користь господарів.

13 червня. Вишково. Стадіон "Колос". 700 глядачів
"Вишково" – "Севлюш" – 3:0, юнаки (0:2)
Голи: Юрій Піщальник +26 + 80 хв., Олександр Бережник 90 хв. – "Вишково".
Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород).
Асистенти арбітра: Сергій Боднар, Ігор Гарлач (Ужгород).
Делегат ФФЗ: Георгій Жига (Мукачево).
Попередження: К.Фейшуш – "Вишково".
Вилучення: не було.

Обидві команди у чемпіонаті лихоманить. Назвати їхній старт вдалим аж ніяк не можна. Ця гра повинна була дати відповідь, на що здатні команди у цьому чемпіонаті. Виноградівці, шукаючи винних у своєму невдалому виступі в чемпіонаті, відрахували з команди одного з кращих форвардів Владислава Ушмаєва, але це позитиву грі команди не додало. У грі обох супершиків було багато сумбуру і мало точних ударів у площину воріт. Рахунок у матчі відкрив Юрій Піщальник із 11-метрової позначки всередині першого тайму. Цей рахунок тримався майже до закінчення гри. Тренер вишківчан у середині другого тайму провів п’ять замін, намагаючись вести гру на високих швидкостях. На 80 хв. у виноградівців не витримали нерви, і знову Піщальник із пенальті забив другий гол. Третій м’яч у доданий арбітром час провів Олександр Бережник. Ця перемога додасть сил господарям у завершальних матчах першого кола.

13 червня. Мукачево. Стадіон "Авангард". 500 глядачів
"Мукачево" – "Боржава" 3:0, юнаки (3:0)
Голи: Мілан Гартман 24 хв., Василь Варга 47 хв., Мирослав Бундаш 70 хв. – "Мукачево".
Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгородський р-н).
Асистенти арбітра: Томаш Бабич, Назар Дьордь (Ужгородський р-н).
Делегат ФФЗ: Іван Головко (Ужгородський р-н).
Попередження: М.Крьока – "Мукачево", Р.Максим, В.Керечанин, Р.Білошицький – "Боржава".
Вилучення: Р.Максим – "Боржава".

У першому таймі гра була майже рівною, хоча мукачівці нанесли значно більше ударів по воротах, ніж довжани. Гості намагалися перекрити основні напрямки атак мукачівців, але це у них не завжди виходило. Є сьогодні проблеми у "Боржави" в центрі захисту та півзахисту, що в принципі й зіграло основну роль у матчі. Мукачівці зняли питання про переможця у другому таймі після сильного удару Варги та швидкого проходу Бундаша. Домашня перемога дозволила господарям вести боротьбу за один із комплектів нагород чемпіонату.
ФК "Поляна" вдома переграла рахівські "Карпати" з рахунком 8:1.

Ще один поєдинок не відбувся. Колись одна з кращих команд області сьогодні "дихає на ладан". А причина проста і банальна. Керівники клубу взяли на себе обіцянки, але їх не дотримуються. Можливо, незабаром "Говерла" залишиться лише як найвища вершина українських Карпат. Буде дуже шкода не дорахуватися цієї самобутньої команди, в яку Антон Зелінський за 5 років вклав своє серце й душу.

У X турі найцікавішим очікується поєдинок команд "Берегвідейк" – "Поляна".

Степан Селменський, Спорт-тайм
15 червня 2010р.

Теги: спорт, футбол, чемпіонат

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини