На Закарпатті створили народний комітет захисту України (ФОТО)

У неділю, 23 травня, в Ужгороді представники демократичних сил Закарпаття провели ходу: центральними вулицями обласного центру від Кафедрального греко-католицького собору до пам'ятника Тарасу Шевченку під національними та партійними прапорами об'єднались активісти партії "Реформи і Порядок", "Батьківщини", Народного Руху України, Української народної партії, Нашої України, Свободи та інших.

На Закарпатті створили народний комітет захисту України (ФОТО)

Тим самим учасники акції продемонстрували єдність політсил краю перед викликом, що здійснює найвище керівництво держави, зневажаючи національними інтересами країни.

У чергову річницю перепоховання українського Кобзаря на рідній землі демсили Закарпаття біля пам'ятника Тарасові Шевченку підписали декларацію про створення Закарпатського обласного народного комітету захисту України.

"Останні події в державі засвідчують, що владою взято системний курс на деукраїнізацію України, ревізію її європейського вибору, швидке і тотальне знищення всього того українського, що дрібними кроками вдалося відвоювати за 18 років незалежності. Розпочато системний наступ на свободу слова, демонстративно принижується національна гідність українців. Ставиться під іноземний контроль економічний, та інтелектуальний потенціал держави. Політика поступок національними інтересами створює серйозну загрозу незалежності та суверенітету України. Під ударом найдорожче – єдність та цілісність української держави і нації" - говориться у декларації.

Як повідомив голова Закарпатської обласної організації ПРП Іван Берец, підготовка до підписання даної декларації велась протягом останніх двох тижнів. На засідання запрошувались усі демократичні політсили краю. Проте дану декларацію не всі обласні партосередки підписали.

Закінчилась акція панахидою за Тараса Шевченка, яку провели священники греко-католицької, католицької церков та УПЦ Київського патріархату.

 

ДЕКЛАРАЦІЯ
ЗАКАРПАТСЬКОГО ОБЛАСНОГО НАРОДНОГО
КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ
 
Останні події в державі засвідчують, що владою взято системний курс на деукраїнізацію України, ревізію її європейського вибору, швидке і тотальне знищення всього того українського, що дрібними кроками вдалося відвоювати за 18 років незалежності. Розпочато системний наступ на свободу слова, демонстративно принижується національна гідність українців. Ставиться під іноземний контроль економічний, та інтелектуальний потенціал держави. Політика поступок національними інтересами створює серйозну загрозу незалежності та суверенітету України. Під ударом найдорожче – єдність та цілісність української держави і нації.
 
10 травня 2010 року, в місті Києві, керівники політичних партій та організацій громадянського суспільства, утворили Народний комітет захисту України.
 
Ми, представники патріотичних організацій Закарпаття підтримуємо Декларацію народного Комітету захисту України і приймаємо рішення про реорганізацію напередодні створеного на Закарпатті Комітету народного опору у більш ширшу структуру - Закарпатський обласний народний комітет захисту України.
 
Зважаючи на небезпеку втрати державності та демократичних завоювань українського народу, проголошуємо про об'єднання зусиль та координацію дій всіх патріотичних сил Закарпаття.
 
В умовах здійснюваного антиукраїнськими силами широкомасштабного наступу на життєво важливі національні інтереси України, завдання Закарпатського обласного народного комітету захисту України полягатимуть в організації діяльності як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні, спрямованої на:
-          захист соборності, суверенітету та територіальної цілісності України;
-          відстоювання основоположних свобод, гідності, політичних, соціально-економічних і національно-культурних прав громадян України;
-          припинення антиукраїнської гуманітарної політики, захист української ідентичності;
-          відсіч будь-яким спробам встановлення іноземного контролю над стратегічними підприємствами і галузями промисловості України;
-          захист інформаційного простору від цензури діючої влади та іноземного втручання;
-          збереження євроатлантичного вибору України та орієнтації на європейські цивілізаційні цінності.
 
Наша діяльність вестиметься виключно в правовому полі, визначеному Конституцією України, та базуватиметься на засадах відкритості, координації дій, рівноправного партнерства, конструктивного діалогу, довіри та відмови від публічної взаємокритики та взаємопоборювання.
 
Закликаємо громадян України, політичні партії, громадські та інші організації, трудові колективи, органи місцевого самоврядування підтримати нашу ініціативу і долучитися до святої справи захисту України.
 
23 травня 2010 р.
Прес-служба ЗОО ПРП
24 травня 2010р.

Теги: комітет захисту, деукраїнізація, свобода слова

Коментарі

RUSYN 2010-06-01 / 12:54:00
Nyko sa tuj ne zobrav jak pyshete Dajneka .

Lem to sho dumajeme sobi to j kazheme vam i pysheme. A to sho sja vam ne ljubytj to sy i sami vukoljadujte aby sa vam pak ljubylo....

Дейнека 2010-05-29 / 19:57:00
Бачу, що тут на обговоренні зібрався справжній антиукраїнський інтернаціонал. А це вказує на те, продія важлива. Правда?

RUSYN 2010-05-26 / 11:28:00
Ember i pan Miklosh.

Z vamy sohlasnyj na vsi 101 % A spasaty nacthav nenjku Janukovycth !!

ember 2010-05-25 / 14:24:00
Komitet opory, komitet zkahistu, komitet marsijan:)

Zhalkie ljudi.

István, komitet porjatunku kazhetsja uzhe jestj: im keruet Janukovych. Moj zemlljak, Mykola Starosta (Zhalyva) prav, dajte novoj vlasti, khotja by sto dnej. Im budet ne prosto, bo kak vengry govorjat: Szarból nem lehet várat építeni (dlja slaboznajushchikh: iz gavna neljzja zamok stroitj). A oranzheviki kak raz i peretvorili etu v obshchem to bogatuju stranu v kuchu gavna!

Роман 2010-05-25 / 14:13:00
Керівництво "Нашої України" не підписувало цю декларацію. На днях у Києві буде створений комітет опору без Юльки. До нього увійдуть "Наша Україна", "За Україну", УНП, "Фронт змін, УРП "Собор", КУН та інші патріотичні організації. Так, що відповідна структура буде утворена і на місцевому рівні.

До речі Комітет народного опору ніхто не розпускав, з нього вийшло 5 чи 6 організацій і утворили КоЗУ.

русский 2010-05-25 / 12:45:00
То церковная "опозиция", молилась за свое право влияния на души и деньги нашего народа, чтоб поставить нас под контроль.

Продали Украину Европе, правильно пишет, Микола Староста (Жалива), сейчас работаем на Европейкие банки, проценты уже больше сорока, куда дальше?

Оранжывые продали нас в долговую яму, спецом предлагали дешевые банковские проценты, в валюте. ГОЛЫМ кредит давали, потом спецом все обвалили, счас народ вешается, от бессилия.

Позор власти юльков и ющенков, наши Балоги тоже из той команды, воров.

Поправка 2010-05-25 / 10:17:00
Не "Закінчилась акція молебнем, який провели священники греко-католицької, католицької та української автокефальної церков", а панахидою за Тараса Шевченка,. і в якій взяли участь окрім греко-католицьких священиків не "автокефальні", а духовні отці на чолі із єпископом Ужгородським та Закарпатським Кирилом Української Православної Церкви Київського Патріархату

Istvan 2010-05-25 / 08:02:00
Наверно будет и комитет Яценюка, комитет Хмары, комитет Руху...

Покомитетствуют между собой эти комитеты

Istvan 2010-05-25 / 07:57:00
Я конкуренция, это самое, "Народний комітет порятунку України" - пока не создано на Закарпатье?

Микола Староста (Жалива) 2010-05-25 / 00:42:00
"Ставиться під іноземний контроль економічний" - вони уже продали Україну,поставивши її на коліна, перед іноземними фінансовими інституціями (МВФ) і так далі.

Дожилися до останнього місця в Європі по рівню життя і перше по корупції(продажності) .... зараз сполошилися ніби за державу стидно..

ВИ ЇЇ ДО БАНКРУТСТВА І ДОВЕЛИ!!!

Зараз побачили, що реально економічна ситуація може змінитися,... почали вставляти палки в колеса.

Люди добрі не пройшли і 100 днів, мандата новій владі...сядьте на зад!

Микола Староста (Жалива) 2010-05-25 / 00:32:00
А що вони п'ять років захищали???

Сиділи біля державного корита (бюджет) ... зараз біжать його знову "захищати"

Що реально було зроблено за цей час їхньої влади... народ довели до бідності.

Продалися банківським магнатам, що тепер народ, працює не на себе, а на банки... це тільки "маленька" їх заслуга.

НОВИНИ: Політика

03:04
/ 1
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини