Міжгірські футболісти "Верховини" перемогли "Боржаву" з рахунком 2:0

Нарешті, лиш у третьому турі першості Закарпаття, вболівальники "Верховини" дочекалися побачення з футбольним клубом на його стадіоні "Авангард", засвідчивши свою прихильність великою чисельністю на спортивній арені райцентру.

Міжгірські футболісти "Верховини" перемогли "Боржаву" з рахунком 2:0

Їхню віру і надію на команду, яка продовжила за складної ситуації прописку в обласному чемпіонаті, не завадив навіть раптовий наскок дощу, котрий швидко вщух, наче змилостивившись, щоб не підзіпсувати урочисте відкриття першості в Міжгір’ї. Пройшло воно за традиційною схемою: врученням квітів учасникам матчу, вітальними промовами, які виголосили заступник голови РДА Микола Тимощук та директор профліцею, начальник ФК “Верховина” Василь Маринець, підняттям державного прапора під мелодією гімну України. За виходу на поле команд навіть зазвучав футбольний марш, що не померк з радянських часів. А найприємніше те, що міжгірські футболісти подарували глядачам справжнє футбольне свято своєю грою, розвіявши всілякі песимістичні думки з приводу невтішних обставин підготовки до чергового сезону.

Перш за все слід зазначити, що недільний суперник — ФК “Боржава” — на теперішній час це вже не та команда, на яку колись можна було позирати звисока і легковажно закидати шапками. У позаминулому турі довжанці, до речі, впевнено “підсікли” великобичківську “Ялинку” — 3:0, яка напередодні у свою чергу здолала ФК “Мукачево”. Свій сильний потенціал гості особливо продемонстрували в першому таймі, маючи стопроцентний шанс відкрити рахунок, але пробили пенальті, призначений на 21 хвилині у наші ворота, безрезультатно. Зате згодом верховинці не скористалися своєю можливістю — виходом віч-на-віч форварда з голкіпером. Розв’язка — хто-є-хто — прийшлася після перерви. Вже на початку другої половини зустрічі “Верховина” реалізовує 11-метровий. Вирок судді чітко виконує Ярослав Биба. Вийшовши на заміну, 33-річний ветеран команди Іван Скопич у двобої із захисником досвідчено виграє дуель і гарматним ударом розстрілює каркас брами — 2:0. Міжгірці могли і збільшити рахунок, але довжанців врятувала перекладина.

Один з найголовніших висновків від поєдинку — команда є! Її позитивні риси проявилися передусім у колективізмі дій, коректності — жодного брудного слова не було почуто від футболістів, як і жорсткої гри на грані фола — це з приємністю відзначили і багато фанів. На таку футбольну дружину можна, безперечно, покладати надії на майбутнє. Відверто кажучи, когось виділити — важко, бо всі трудилися на зеленому газоні за принципом: один за всіх, всі за одного, розуміючись з півслова. І все-таки було відзначено призами Я. Бибу — за перший гол на рідному стадіоні, а кращим гравцем визнано Ігоря Лолина. У свою чергу треба відзначити і Івана Блецкана, якому цієї неділі виповнилося 20 років. Іменинник теж старався, щоб перемогла команда. Тренер з досвідом роботи, механік профліцею Василь Шегда доказує, що славу “Верховини” можна відродити, якщо є бажання. “Це був один з кращих матчів міжгірців за останні п’ять років їх виступів”, — резюмували глядачі.

“Верховина” виступала в такому складі: О. Красняник, О. Шемет (капітан команди), І. Фурдь, Ів. Маркович, Іг. Маркович (Мушка), Д. Яргін, О. Самолюк, Я. Биба, І. Блецкан (Ю. Маркович), М. Василевський (І. Скопич), І. Лолин.

І дублери, дебютувавши все-таки у чемпіонаті, показали, що вони цієї першості відмовляються пасти задніх, зігравши по-бойовому — 1:1. Зараз юну зміну “Верховини” тренує колишній гравець команди, викладач фізкультури профліцею Михайло Скунць.

Незважаючи на всі недоброякісні перепитії, початок у “Верховини” нормальний. Щоб був ліпший, необхідно стан справ покращувати. Перш за все — надати охайний вид стадіону. І матеріальна підтримка команди має продовжуватися. Приклад меценатства вже є. Соромно ж бо, коли наші футболісти виходили на заміну в іншій формі. За змістовну гру, погодьмося, команді треба віддячувати плечем опори.

Наступного четверга “Верховина” у Рахові зустрічається з місцевими “Карпатами”. І цей тур з розряду несподіванок. Свалявська “Поляна” у Пістрялові з “Метеором” задовольнилася нічиєю — 1:1 (юнаки — 1:1), а “Мукачево” на старті чемпіонату програє вдруге — цього разу на Ужгородщині від “Середнього” — 1:2 (1:4). “Севлюш” у Виноградові теж засмутив своїх прихильників, поступившись ФК “Ф. Медвідя” з Н. Давидкового — 0:1 (4:3). “Говерла” опускається до низу поки що: на Хустщині ясінянці зазнали програшу від ФК “Вишково” — 0:4 (2:1). “Берегвідейк” наразі кладе всіх на лопатки. Цього разу він познущався у Іршаві над “Бужорою” — 5:1 (5:0).

РS. І ще один позитивний штрих цього матчу: організатори відкриття першості добрим словом згадали присутнього, як завжди, на стадіоні 85-річного міжгірця Степана Тільняка — ветерана війни і першого капітана футбольної команди нашого краю “Авангард”, який згодом перейменували на “Верховину”, побажавши йому всіх земних гараздів.

Василь Пилипчинець, "Верховина"
07 травня 2010р.

Теги: футбол, Боржава, Верховина

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини