"Закарпаття" - "Металург" (З) 0:1. "Закарпаття" сіло в ліфт

Ужгород. Стадіон "Авангард". 900 глядачів

Головний арбітр: Сергій Даньковський (Київ)
Асистенти: Андрій Валенко, Віталій Пономарев (Львів)

"Закарпаття" - "Металург" З 0:1

Гол: Нестеров 48

"Закарпаття" - "Металург" (З) 0:1. "Закарпаття" сіло в ліфт

"Закарпаття": Бабенко, Хауші, Болохан, Комарницький, Трішовіч, Гомес, Райчевіч, Микуляк (Іванов 46), Давидов, Леандро дос Сантос (Алеєксєєв 74), Невуче (Лисицин 53)

"Металург" З : Коваль, Невмивака, Полевой, Тігорев, Вернидуб, Цигирлаш (Нестеров 46), Степаненко, Аржанов, Каськов (Пісоцький 46), Опанасенко (Сидорчук 79), Алозі

Попередження: Леандро дос Сантос 47, Болохан 74 - Аржанов 29, Невмивака 41


Якщо один із аутсайдерів виграє в "Динамо", то в кінці вилітає в першу лігу. Скільки разів "Закарпаття" грає в найсильнішій лізі країни, стільки ж разів "Шахтар" ставав чемпіоном. "Закарпаття" - це класична команда-ліфт, яка з року в рік рухається уверх- вниз. Ось такі судження довелося почути після завершення поєдинку від уболівальників ужгородської команди.

Чого ж не вистачило "Закарпаттю", щоб забезпечити собі місце у прем’єр-лізі?

Здається непоганий добір гравців, амбіційний тренер, більш-менш нормальне фінансування – все це позитивні чинники, які мали б сприяти досягненню поставленої цілі. Можливо - відсутність клубної навчально-тренувальної бази, належного реабілітаційного та відновлювального центру вплинули на здобуття позитивного результату в окремих матчах. Робити подібні висновки мабуть ще зарано – попереду ще три завершальні тури і все може бути. Але при такій грі, а тим паче, що попереду на ужгородців чекає матч з "пораненими" у Львові динамівцями розраховувати на диво не доводиться.

На матч 27-го туру ужгородці мали б налаштовуватися як на останній бій. Лише переможний результат зберігав шанси для "Закарпаття" зберегти прописку у лізі. Деякі корективи у гру в несла й квітнева спека, електронний термометр на табло стадіону показував +36 С. Мабуть, тому гра команд проходила на невеликих швидкостях.

Ужгородці будували свою гру через середні та довгі передачі, які адресували в переважній більшості на Давидова, але того надійно стерегли оборонці й Сергію важко було завдати завершального удару. На 22 хвилині передачу Лисицина з правого флангу заблокували захисники "Металурга", але на підборі скоріше за всіх був Гомес, Рубен пробив, але удар в аргентинця вийшов заслабким, тому великих проблем не склав для Коваля. Через дві хвилини з подачі Трішовіча удару головою в падінні завдавав Давидов – неточно. Через шість хвилин вже Гомес з лівого флангу зробив навісну передачу на Трішовіча, але знову запоріжці виграють верхову боротьбу. Тим не менш, сербських легіонер біля кутового прапорця наздоганяє м’яч і робить простріл в воротарський майданчик, та на жаль, замкнути перспективну передачу було нікому. В свою чергу, відповідь гостей ледь не призвела до голу. На 36-й хвилині Аржанов самотужки пройшов по центру у штрафний майданчик закарпатців, змістився вліво, де його зустрів Комарницький. Та все ж Володимир зумів завдати удару у дальній кут – м’яч влучив у стійку. А через дві хвилини Комарницький перериває небезпечну передачу Опанасенка на Алозі.

На початок другого тайму обидва тренери провели заміни, Григорчук випускає на поле Пісоцького та Нестерова, Гамула – флангового хавбека Іванова. З замінами свого опонента переграв коуч "Металурга". Вже через три хвилини Нестеров змусив схопитися за голови уболівальників ужгородської команди. Навісну передачу гостей на правому куті перехопив Комарницький, але замість того, щоб вчасно винести м’яч, невдало його приборкав, чим одразу ж скористався Нестеров. Андрій прокинув собі м’яч на хід, Бабенко вийшов на м’яч, але хавбек "металургів" вчасно і точно відправив м’яч повз воротаря "закарпатців". Видно на розвиток такого ходу подій ужгородці не очікували. Тим не менш, намагалися відігратись, але нічого не виходило. Оборонці вміло перекривали нападників "Закарпаття", більше того, гості постійно тримали в напрузі оборону господарів поля. В актив господарів слід віднести удар Невуче, але йому трохи не вистачило точності. А так до кінця матчу тривала одноманітна гра: господарі не могли, а гості, мабуть, вже не хотіли. На тому й закінчили.

Роман Григорчук, головний тренер "Металурга" (З):

- Ми задоволені перемогою. Ця перемога нам була потрібна в першу чергу для самих себе. Перед цим у нас були невиразні поєдинки з "Арсеналом", "Карпатами", вдома програли. Тому нинішня виїзна перемога додасть нам впевненості на майбутнє. Було багато помилок, є над чим працювати, але перемогою ми дуже задоволені.

- Питання технічного характеру. Коли відбулася заміна Кривцова на Вернидуба?

- До матчу. Це була нульова заміна.

- Чи розраховували ви до матчу на таку гру у виконанні ужгородської команди?

- Відверто, не замислювався над цим. Знав, що для господарів перемога над нами - один з останніх шансів залишитися у прем'єр-лізі. Свої корективи внесла й погода - різкий перепад температур вплинув на нашу гру. На полі футболісти із-за такої погоди діяли мляво. У перерві попросив хлопців постаратися саме в аспекті організації атак і більш активно заграти. У цілому командна гра моїх підопічних мене задовольнила.

- Чи задоволені ви грою голкіпера Максима Коваля?

- Не можу когось виділити, тому що добре зіграла ціла команда, а воротар - частка команди.

Ігор Гамула, головний тренер "Закарпаття":

- Ви чули сьогодні з трибун, як оцінили нашу гру глядачі. Деякі люди просто не мають совісті, не вірять у те, що у них на майці (показує на місце, де знаходиться герб "Закарпаття") - це страшно. У першу чергу звинувачую себе, що не достукався до кінця до деяких гравців. Коли на карту ставиться все, потрібно грати через неможу. Але деякі товариші не розуміють цього. Можна називати багато причин поразки - 28 градусів тепла, але умови для всіх однакові. Як говориться просто "ганьба" і все. У першу чергу винен в цьому я сам. У нас все було в наших руках, і зараз ще все у наших руках, якщо перемагаєм "Динамо", "Таврію" і "Кривбас". Важко мені зараз давати коментарі після розмови в роздягальні, ніяк не можу заспокоїтися.

- Ви, напевно, своїм підопічним якісь виправні роботи приписали?

- Виписав гравцям таблетки: комусь від мігрені, комусь від сонця, деяким від хитрості. Але це життя і я готовий до всього.

- Що з гравцями - їм зарплату не платять чи інші якісь проблеми? Вони в кінцівці чемпіонату грають все повільніше і повільніше. Що заважає?

- Почали повільно, а як пропустять - починають бігати. Ну і помилка, яка призвела до гола безглузда, її навіть дитячою назвати не можна. Такі помилки захисник просто робити не може.

- І все ж - причина поразки?

- Хотіли виграти. Вчора на передігровому тренуванні мені, навіть, довелося зупиняти хлопців, щоб збити запал і залишити трохи на сьогодні. Виявляється, що весь настрій залишили вчора, і температура трохи вплинула. Те, що будемо грати до кінця - однозначно, але до всього готовий. Як би там не було, але прогрес у нашої команди очевидний, сьогодні щось не вийшло.

- Честь вам і хвала, що будете битися до кінця, і впевнений, що рук ви не опустите...

- Це однозначно. Сьогодні про команду і мене ви може скажете й напишете багато поганих слів, але сподіваюся, що після "Динамо" все буде навпаки.

Роман Сенишин, UA-Футбол
26 квітня 2010р.

Теги: Закарпаття, Металург, Гамула, Григорчук

Коментарі

местный 2010-04-26 / 08:06:00
да, своими ножками никак - только в лифт. 1 этаж (лига). нас всех уже достало - а Шуфричу пофиг...

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини