Єдиний Центр виступає проти відкриття на Закарпатті пункту для нелегалів

- Наша Срібна земля повинна служити виключно інтересам місцевих громад, розвитку санаторно-курортної, туристично-рекреаційної та природоохоронної галузей і тут не місце для будь-яких закладів тимчасового перебування нелегалів, - переконаний голова Закарпатської обласної організації Єдиного Центру Іван Балога.

Єдиний Центр виступає проти відкриття на Закарпатті пункту для нелегалів

 
 - Наприкінці 2008 року завдяки спільним зусиллям Закарпатської облдержадміністрації (Гаваші О.О.), депутатів обласної та Мукачівської районної рад вдалося закрити у с. Павшино пункт тимчасового перебування нелегалів на Закарпатті, який негативно впливав на туристичний та рекреаційний імідж краю, в будь-який час міг стати джерелом спалаху специфічних хвороб, проти яких місцеве населення немає імунітету. Жителі області з глибокою вдячністю сприйняли цю важливу для Закарпаття подію, - зазначає Балога.

Однак, за словами очільника закарпатських єдиноцентристів, вже 6 січня 2010 року Кабінетом Міністрів України прийнято Розпорядження № 5-р "Про передачу майнових комплексів військових містечок до сфери управління Міністерства внутрішніх справ", згідно з яким майновий комплекс колишнього військового містечка № 77 у с. Дерцен Мукачівського району із балансу Міністерства оборони України переходить до сфери управління МВС України із подальшим переобладнанням під пункт тимчасового утримання нелегалів.

- Жителі сіл Дерцен та Форнош, громадськість краю виступили категорично проти цього, як наслідок, біля військового містечка відбувся масовий мітинг мешканців цих населених пунктів, - підкреслює Іван Балога. - Їх підтримали представники Єдиного Центру - депутати обласної та Мукачівської районної ради, активісти партії. На мітингу люди обурювалися, що їхню думку з цього приводу урядовці ігнорують, нав'язуючи їм сусідство з нелегалами. Це викликає у жителів острах за дітей, бо, скажімо, а учні з села Форнош ходять нині до школи в Дерцен. Якщо в лісі відкриють пункт тримання нелегальних мігрантів, дітям щодня доведеться проходити повз цей заклад, а батьки не впевнені, що його мешканці не мали кримінальних проблем в минулому.

Зважаючи на протести місцевих жителів, депутати Мукачівської районної ради своїм рішенням № 483 від 25.02.2010 року заборонили розміщення будь-яких об'єктів тимчасового перебування іноземців на території Мукачівського району.

- Аналогічної позиції з даного питання дотримуються депутати обласної ради, - каже Балога. - На найближчій черговій сесії очолювана мною фракція стане ініціатором Звернення до Президента України Віктора Януковича та Прем"єр-міністра Миколи Азарова щодо відміни Розпорядження № 5-р від 06.01.2010 року, прийнятого Урядом Тимошенко, та недопущення відкриття пунктів тимчасового перебування іноземців-нелегалів на території Закарпаття.

Одночасно очільник закарпатських єдиноцентристів звернувся до голів районних та міських рад області  із закликом проявити рішучу солідарність щодо захисту нашого краю від розміщення на його території подібних установ. "Прошу розглянути дане питання на черговій сесії районної (міської) ради, висловити свою позицію щодо недопущення створення чи реконструкції будь-яких установ для утримання нелегалів на території Вашого району", - йдеться у зверненні.

- Наша Срібна земля повинна служити виключно інтересам місцевих громад – розвитку санаторно-курортної, туристично-рекреаційної, природоохоронної галузей, садівництву та виноградарству, - переконаний Балога. - Об’єднаймо свої зусилля для її захисту!

Прес-служба ЗОО ЄЦ
20 квітня 2010р.

Теги: пункт для нелегалів, Іван Балога, Дерцен

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини