Закарпаття: Нові завдання вимагають нових підходів і вищого рівня відповідальності

На підсумковій колегії Міністерства праці та соціальної політики, яка відбулася у четвер, 8 лютого, у Києві, виступили Прем’єр-міністр України Віктор Янукович та міністр праці Михайло Папієв. Оскільки деякі засоби масової інформації розповсюдили чутки про "п’ять голів державних адміністрацій", над якими нібито завис Дамоклів меч звільнення, ситуацію щодо нашої області прояснив заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур, який був присутній на цій колегії.

— Віктор Янукович вважає за необхідне постійне зростання рівня відповідальності всіх керівників виконавчої влади. І про це він дійсно заявив під час розширеної колегії Міністерства праці та соціальної політики. У виступі Прем’єр-міністра область згадувалася один раз із іншими через ріст заборгованості по зарплаті. Втім, ні про які санкції проти керівника краю не йшлося. Але міністр праці у виступі назвав три проблемні області з виплат зарплатні — Харківську, Миколаївську, Кіровоградську — і запропонував вжити заходи щодо доцільності перебування на займаних посадах керівників регіонів.

Зрештою, відповідаючи згодом на запитання журналістів, Віктор Янукович уточнив: “Сьогоднішні зауваження на адресу окремих керівників не означають їх негайного звільнення. Але необхідно попередити керівників усіх рівнів про те, що дисципліна по всій вертикалі виконавчої влади завжди буде жорсткою. А поруч з повноваженнями завжди буде відповідальність”.

Водночас на колегії детально йшлося про “питання людини”, соціальну проблематику. Прем’єр-міністр позитивно оцінив роботу міністерства за 2006 рік. Завдяки здійсненим заходам, рівень життя населення підвищився. Зокрема, доходи громадян по Україні зросли на 28,2%, зросла середньомісячна зарплата на 29,2%. До речі, упродовж минулого року досягнуто її зростання і на Закарпатті. Середньомісячна зарплата працівників, зайнятих у галузі економіки, зросла з 704,67 гривень у січні 2006 року до 1070,45 гривень у грудні 2006. Тобто на 51,9 %.

Щодо заборгованості із виплат заробітної плати. На 1 січня у співвідношенні до фонду оплати праці у нас в області вона становила 1% (по Україні — 5,4%), а питома вага заборгованості Закарпаття у загальнодержавному боргу становить 0,2%. В області досягнута позитивна тенденція щодо скорочення заборгованості. До кінця 2006 року призупинено зростання боргу, яке мало місце в І півріччі (борг на 1 серпня 2006 року становив 4593,9 тис.грн.). Борг зростав внаслідок аварій на шахтах Солотвинського солерудника (який є державним підприємством) та на державному підприємстві радгосп
„Виноградівський” — до речі, структурах, що підпорядковуються Мінагрополітики, на адресу якого й звучала критика, як і на адресу інших міністерств, яким підзвітні підприємства-боржники. За статистикою, станом на 1 січня цього року заборгованість із виплати заробітної плати у нас становить 2157,2 тис.грн. і порівняно з січнем минулого року зросла лише на 43,9 тис.грн.

Звичайно, нам є над чим працювати, щоб підвищити соціальні стандарти, усунути недоліки. І це природно. Приміром, найближчим часом ми ще раз запропонуємо розірвати контракти з тими керівниками, де накопичилися борги. Розробляємо програму реабілітації і працевлаштування інвалідів. Створюємо нові робочі місця, працевлаштовано майже 30 тисяч осіб. Але нові завдання вимагають нових підходів, і, звісно, нового, вищого рівня відповідальності.
Управління інформації та зв’язків із громадськими організаціями Закарпатської ОДА.
10 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини