Голів РДА на Закарпатті змінять стовідсотково, - Ледида

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида збирається повністю "перекроїти" кадрову вертикаль в області. "Голови райдержадміністрацій зміняться стовідсотково, - наголосив Ледида.
Про такий його намір повідомляє ZAXID.NET.

Голів РДА на Закарпатті змінять стовідсотково, - Ледида

"Заступники голови ОДА заміняться всі, крім одного Гоблика Володимира Васильовича. В 1999 році, коли я працював заступником, він також працював в ОДА. Я знаю його, як досвідченого фахівця в галузі економіки, тому прийняв рішення залишити його", - зазначив Ледида.

14 квітня 2010р.

Теги: Ледида, адміністрація

Коментарі

KK 2010-04-22 / 18:00:00
Коли я вживав термін 'пудлий русин' то я мав на увазі якраз той блог на UA Reporter . На тому сайті, кроме п. Старости, я нікого не уважаю, і рахую інтелектуальний рівень всіх русинських авторів там на дуже низькому рівні. Заходжу туди рідко, коли хочу добре посміятися, як напевно Ви любите читати Лиса Микиту.



Але тепер через те що Ви мене заставили глибше пояснити термін 'пудлий русин' то буду користатисся слловником. 'пудлий' від слова 'підлий': Який викликає осуд. Підлий вчинок. // Схильний до негідного вчинку, здатний на такий вчинок. // у знач. ім. підлий, -лого, ч., зневажл. Той, хто своїми вчинками викликає осуд. // Уживається як лайливе слово. // у знач. ім. підле, -лого, с. Те, що викликає осуд, негативне ставлення. 2. розм. Дуже поганий; препоганий.



Мабуть ця само-ідентифікації 'пудлого русина' на UA Reporter також і можна вживати до інших русинських сепаратистів також? (але не журіться, по-моєму ані Ви п. Юрій ані п. Староста не належити до цйого осудженого суб-класа людей, Ви належити до спеціяльного класу русинських сепаратистів, можливо їх можна називати 'поміркованих')

Юрій 2010-04-22 / 09:53:00
Різниця між тими "двома лихами" - тільки в обгортці. Політична суть одна й та ж - клани, олігархи, узурпація влади під покровом менш чи більш популістської тріскотні, яка не має жодного реального змісту. Попробуйте знайти опус "український прорив" і переконаєтеся самі. Збірник шкільних рефератів на 230 сторінок.

Однак - вернімося до терміну 'пудлий'. Я не про коментатора, який взяв собі такий нік, а про значення слова, про те, як Ви особисто його розумієте, толкуєте.

Про федералізм чи реальне самоврядування, яке б не допускало самодурства і самочинства - може десь на іншій темі?

KK 2010-04-21 / 23:42:00
Перевірте самі що такий славний блог інснує, якщо у Вас які небудь сумніви.



А щодо федерарального устрою, не бачу тут корість для української держави; тільки краще для ворогів України в тому сенсі що 'розділяй і пануй'! Тільки треба подивитися що сьогодні діється в криму. Треба Україні сильноьго українського лідера в центрі, а не малороса який зрадує інтересів корійної нації. Не дивлючись на моїх друзів з оранжевого клубу тут на цйому сайті, я не давно чітко застережав що треба було підтримувати Тимошенко, а не з боку сидіти на руках. Сйогодні би не мали б ці проблеми з українофобом Табачником чи з 'продовженням російського флоту в криму'. Була велика різниця між двома лихами, але тепер за пізно...

Юрій 2010-04-21 / 22:44:00
Все ж таки цікаво, як Ви це слово поясните.

А щось подібне до федерального устрою я розумію як зміцнення України, а не розпад. Тоді делегування повноважень від "земель" до центру та двопалатний парламент не дадуть можливості навіть найкращому Президенту зробити якусь дурницю.

KK 2010-04-21 / 20:32:00
П. Юрій - я сам не видумав нік 'пудлий русин'. І мені це було смішно коли я знайшов цйого блога (Пудлий Русин) на UA Reporter (де Ви мене в перше завели) на другій сторінці блоги.



А що до федералізму, не знаю де воно закінчиться? Ви можливго би хотіли творити 'Рутенську Республіку' другий закарпатець захоче 'Гуцульску Республіку' третьий 'Лемківський Край' а ще чотвертий захоче залишитися в складі України, з рештою русинами? Дуже, дуже, скомпліковано. А ще як почнуть Ваші різні клани вмішуватися (Балоги, Ратушняки і тепер Ледіди)??? Але, мабуть перший міністер Ґетзко, із його вищими здатностями до дипломії зможе це все поєднати?



Ну, а тепер я знаю Ваше прізвище: Юрій Данилович! (чи то Рюрикович?) Обовязково, цю інформацію додам до Вашого досьє!

Юрій 2010-04-21 / 19:48:00
П. КК, змішалися за останнє століття, коли почали мінятися державні кодони та релігійні перепони. На це є лиш одна відповідь, з якою ми давно погодилися - якщо якийсь негр вважає себе українцем, то ніхто не має права за це його назвати "пудлим" (а як Ви самі поясните вжите в недавньому коментарі це слово?) або за це його переслідувати. Якщо народ проголосував, його воля має бути виконана.

Я так бачу, що Ви на мене завели окреме досьє. Доповніть його ще й таким фактом - хтось з моїх пра-предків очолював військо Данила Галицького.

Але ми відстаємо від подій - вУкраїні починаються не зовсім добрі справи, і мабуть кращим виходом буде щось близьке до федералізму.

KK 2010-04-21 / 18:05:00
П. Юрій - але міжду двома клаунами, не 'спеціалістами', двома скажімо цімборами, чи не виглядає Вам абсурд думати про якогось 'ґенетичного кода' коли двоє групів (русини закарпаття і русини з рештою україни) уже так змішалися за останніми століття що як можна ці дві групи тепер відрізняти?

Юрій 2010-04-21 / 17:53:00
Доброго дня, пане КК, Ви вже попили ранкову екзотичну кавочку?

Я на Ваше останнє питання відповім так, як уже не раз відповідав: жоден окремо взятий показник чи фактор не дає уявлення про цілісну картину. Це ж відноситься й до коду - загальна правдива картина може бути зясована спеціалістами з урахуванням всіх встановлених наукою ознак. Оскільки ми з Вами не є науковцями, мусимо прийняти ті висновки, що мають давно юридичну силу. В іншому випадку робимо клоунаду.

KK 2010-04-21 / 16:34:00
Шановний мій ветеран визвольного руху п. Юрій - Тому що Ви признаєти що Ви далі ще учасником у наші клоунаді, то тільки би Вас попросив щоби Ви ще раз благодтрили мене і оцінили мою критику (в низу) щодо вживання якогось ґенетичного коду у розвязання 'проблеми' окремість русинської 'нації' на закарпатті. А Вам п. Местний, якщо наше меленьке відхилення не влаштовує, то прошу не беріть участь в дискусії.

Юрій 2010-04-21 / 14:36:00
П. Местный, вже й зміна голів РДА не актуальна тема, скро, з такою роботою, буде знову актуальна про зміну всіх голів на нову хвилю голів, а ми все товчемо воду в ступі про зміни всередині наших із дискутуючими голів.

Просто наш американський "надменный потомок" не хоче перейти товкти ту воду десь в "контактах", "однокласниках", з допомогою ел. пошти чи "скайпу", а перефарбовує дистанційно тих пару "пудлих русинів" в благородних не знати кого - тут, зловживаючи терпінням Адміну та забавляючи публіку, в тому числі і Вас. А я вже учасник клоунади разом з ним.

местный 2010-04-21 / 11:10:00
хм, а никто из авторов постов заголовок статьи не читал? к смене глав райадминистраций вот это всё какое отношение имеет? "дулиби, уличі, тиверці, білі хорвати", даже генетический код :-D

KK 2010-04-20 / 23:54:00
А щодо Вашого славного ґенитичного коду (на кшталт Ґебилса?) то воно виходить якщо не смішно, то дуже підозріло. В цих 'наукових працях' цікаво знати хто і кого вибирав 'зразок' для дослідження студії? Де Ви цих чисто кровних русинів на закарпатті знайдете? Ви самі би не могли здатися до студії, бо по вашому Ви з сербського походження. Пана Палінкаша також не можна вживати тому що його призвеще явно підкреслює його угорське походження. А може Ваших дітей, п. Юрій? Ні бо їхня матір (по-Вашому) галичанка. Так як я все думав, най більша частина людей на закарпатті це виходанців із інших частин україни, а зокрема із галичини. Ось так п. Гаврош пише зараз на цю тему в його нову статтю: 'Якщо зважити, що за твердженням істориків та етнографів, закарпатські українці - це значною мірою галичани, які постійно переселялися через карпатські хребти протягом століть' Протягом століть п. Юрій, і думаю що постійно змішувалися з Вашими чисто кровними закарпатськими русинами? Ваш ґенитичний код, так само як і Ваш брак історичних субстанцій, як бачити дуже слабенький п. Юрій.

KK 2010-04-20 / 23:08:00
А тоді чому тоді 'не генетичні' русини, в київшчині, черкащини, волинів, полтавщини ітд десь до 19-го століття також самі себе знали як 'русинами' чи 'русичі' чи просто 'руський'?? Подивіться в всіх козацьких грамотах і джерелах і побачите що воно так і було, і не тому що вони не були генетичними русинами. Пане Юрій, я думаю що Ви знаєте краще чим Ви тут вдаєти? Але мені цікаво чому Ви справді хочети тут творити якусюь штучну, окрему націю?

Юрій 2010-04-20 / 22:47:00
Ще одне твердження, яке, напевно, також правильне - " Але в основному, українська нація творилася на основі цих 9 словянських племя: поляни, сіверяни, деревляни, дулиби, волиніани, бужаняни, уличі, тиверці і білі хорвати!" - крім білих (західних) хорватів, які, як і інші тодішні хорвати, не були славянами. Ці племена (поляни, сіверяни, деревляни, дулиби, волиніани, бужаняни, уличі, тиверці) жили на рівнинних територіях на схід і північ від Карпат. Подивіться антропологічні типи населення України і генетичні коди, які наводив М. Староста.

Лінією стику поселень, чи нового обєднання племен, які вийшли з одного кореня - праславян і стала теперішня Галичина, в рівнинній частині якої проживають справжні, генетичні, а не не тільки ментальні "українці", в передгірській і гірській - генетичні русини, які з вже відомих причин прийняли назву "українці".

KK 2010-04-20 / 18:28:00
Доктор Палінкаш - уже кажеться пятий раз Вас тут питаю, тому що цікавлюся:



'А якщо 'Країна Карпів називалася Рутенія. Можливо по розмірах, була більша за Україну' то повино бути Вам легко пояснити: Де вона існувала, і які були її границі? Коли вона існувала? Як називалoся рід володрів цiеї країни? де її столиця була? Якою примисловість вона займалася? Яка її література? музика? філософія? історія?



Іван Палінкаш 2010-04-20 / 18:23:00
Утверждение, что РУТЕНИЯ - древнее название Украины есть ошибочным !

Украина, как государство, формируется гораздо позже.

РУТЕНИЯ - государство образованое Карпами- Рутенами-Русинами !

Действительно, териториально РУТЕНИЯ перекрывала приблизительно 60% современной Украины, 20% современной Польши и 40% современной Словакии, а также часть современных Румынии и Венгрии.

http://www.rusin.net.ua/showthread.php?p=465&posted=1#post465

KK 2010-04-20 / 17:47:00
А якже? І лемки також!

Юрій 2010-04-20 / 17:44:00
"...русини закарпаття є ті замі русини шо в галичині, вуковині..." А ще Лемковині на території сучасної Польщі. І мають спільне походження - з-під Карпат.

KK 2010-04-20 / 17:28:00
Ні, ніяк, на жаль Вам, не бачу потреби Вас нагородити 'якимось свободним чи правозахисним орденом' чи Вас представляєте, як 'полумяного борця за права корінних народів, чи ветерана визвольного руху'



Ні п. Юрію, я Вас краще бачу ак маленьким, провенційним оператчиком який чомусь не хоче скинути його вузенькі уколяри і признати що русини закарпаття є ті замі русини шо в галичині, вуковині і решта України. Що назва 'русин' нічого інакше чим історичним етнонім для всіх українців світу.

Юрій 2010-04-20 / 17:08:00
"А це п. Юрій, підтверджує моє праве схаректиризування Вами як явним 'русинським сепаратистом'!"

А десь там до нагородження якимось "свободним" чи правозахисним орденом мене не представляєте, як "полумяного борця за права корінних народів", чи "ветерана визвольного руху від чогось там..."?

Ще раз повторю: населення гірських та передгірських районів Карпат - русинів, представників народності, що має спільне походження, єдиний генетичний код, однакові антропологічні характеристики, мову, звичаї, розділила приналежність до різних держав та церков. Ми, русини Закарпаття, в 1991 році якраз і проголосували за обєднання - в складі України.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини