Єдиний Центр закликав Януковича зупинити деукраїнізацію

Єдиний Центр закликає Президента України Віктора Януковича особисто покласти край розпочатій окремими представниками його команди деукраїнізації суспільного життя, його інформаційної, культурної та духовної сфер.

Єдиний Центр закликав Януковича зупинити деукраїнізацію

Про це йдеться у офіційному зверненні до Глави держави, яке сьогодні від імені Президії партії надіслав Голова Єдиного Центру, народний депутат України Ігор Кріль.

У документі, зокрема, констатується, що останні публічні заяви та конкретні дії високих посадовців із виконавчої влади, заклики й ініціативи окремих партнерів із парламентської коаліції дають підстави кваліфікувати їх як значну загрозу українській національній ідентичності та вітчизняному гуманітарному простору. Цей негативний процес здатний призвести до серйозних громадянських конфліктів.

На підтвердження таких висновків Голова Єдиного Центру наводить кілька кричущих прикладів конкретних дій влади, які вже викликали різке несприйняття в суспільстві. Зокрема, це скасування державного статусу  іспиту з української мови у вищих навчальних закладах та витіснення рідної мови із зовнішнього незалежного оцінювання знань. У цей перелік внесено і наміри переписування шкільних підручників з історії України "за радянськими зразками й ідеологічними шаблонами сусідньої Росії", коли  вилучаються історичні терміни, якими оперують науковці всього світу.

Критично оцінено наміри відмовитися від передбаченого законом обов’язкового дублювання фільмів українською мовою, публікування у пресі деякими посадовцями президентської Адміністрації власних світоглядних доктрин, які поглиблюють ціннісний розлом України та зводять стіну відчуження між Заходом і Сходом країни. "Справою руйнування всього українського" І.Кріль називає недвозначну агітацію одним із урядовців за приєднання нашої країни до союзу з Білоруссю та Росією.

У зверненні до Президента відзначається, що "деякі голови державних адміністрацій прямо потурають тому, як у великих містах і обласних центрах з’являються агітаційні щити із портретами тиранів радянської доби і закликами, що йдуть урозріз із курсом розвитку Української держави, провокують протистояння між соціальними групами. Чиновниками, у тому числі й урядовцями, сприймаються як цілком припустимі ініціативи нечисленних маргіналів зі встановлення пам’ятника Й.Сталіну чи розвішування прапорів СРСР у дні святкування Дня Перемоги".

Єдиний Центр стверджує, що таким чином окремі представники  команди Президента навмисно формують підґрунтя для можливого громадянського протистояння. "Адже їхня неприхована антиукраїнська позиція, зокрема, стала сигналом до дії для печерних апологетів тоталітарних ідеологій, які відчули, що настав час для реваншу. Однак більшість наших співвітчизників рішуче проти цього".  Звертається увага, що наведені дії високопоставлених чиновників громадськістю розцінюються як ознаки нового владного курсу.

На переконання єдиноцентристів, Глава держави має особисто втрутитися "у процеси вилучення українського з України і рішуче припинити всі дії, які розмивають основи нашої державності". Цього вимагає  Конституція і цього чекають українці. "Зволікання матиме обвальні наслідки, які відкинуть еволюцію країни на десятиліття назад", - йдеться у зверненні. Єдиний Центр висловлює надію, що Президент зможе цьому запобігти.

Прес-служба Єдиного Центру
13 квітня 2010р.

Теги: Кріль, Янукович, Єдиний Центр

Коментарі

Тритон 2010-04-14 / 12:32:00
До виборів не без підтримки місцевого ЄЦУ у нас на Закарпатті взагалі не жили українці-самі русини, і велася завуальована агітація за Януковича. Тепер поцілюйте його в ....у.

Це лиш початок, він залишить нас без мови а таких як ви і Балога, без бізнесу і громадянської свободи свободи слова.. Тобто зунурить у ваше ж таки гівно....

Дуже шкода, що за торгівлю совістю одних потерпають інші, шкода наших стареньких які дожили побачили державу Україну, але не побачили в ній павтріотичної влади, розквіту і волі за яку молилися і терпіли. За гріхи наші при верхівці держави стоять люди без моралі з ідеологією

"Що ти робив би якби став царем - вкрав в би сто рублів і втік би"

РОКОСОВСЬКИЙ 2010-04-14 / 11:24:00
Пане Кріль (!) вам бы уже пора ити продавати рыбу на Красне Поле!

Урзус 2010-04-14 / 11:23:00
А хто робив усе можливе, аби Янукович прийшов до влади, як не Кріль з "єцанутими" ?

2010-04-14 / 09:33:00
А хто дав націоналісту Крілю "добро" на публікацію звернення до Януковича? Що, вже не беруть в коаліцію, без нього і компашки "тушок" хватає?

Юрій Лівак 2010-04-14 / 09:29:00
Біполярне мислення - це наше все, чи не так, Андрію?

Андрей 2010-04-13 / 19:16:00
Мне кажется, что не может быть никакой идентичности у тернопольского студента, сжигающего чучело Табачника, львовского ублюдка, грабящего кладбищенские надгробия и донецкого парня, вкалывающего в шахте, или харьковского ветерана ВОВ, которого хотят уравнять в правах с бандитами УПА.

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини