Ужгородський регіонал звинуватив БЮТ і Ратушняка в адмінресурсі, підкупі і "каруселях"

Координатор громадського руху на підтримку єдиного кандидата від демократичних сил Юлії Тимошенко, депутат Ужгородської міської ради Павло Федака та довірена особа кандидата на пост Президента України Віктора Януковича в ТВО № 69, депутат Ужгородської міської ради Віктор Феєр зустрілися з представниками ЗМІ в Ужгороді.

Ужгородський регіонал звинуватив БЮТ і Ратушняка в адмінресурсі, підкупі і "каруселях"

Павло Федака озвучив результати другого туру президентських виборів у м. Ужгород. Так, на виборчі дільниці міста прийшло близько 59 тис. чоловік, 38 тис. виборців проголосували за Юлію Тимошенко (у першому турі 18 тис.) і 16 тис. — за Віктора Януковича (9 тис. у першому турі).  Майже удвічі зріс відсоток тих ужгородців, хто не підтримав жодного з кандидатів (близько 2 тис. чоловік у першому турі і близько 4 тис., або 7 %, у другому).  З огляду на це, обидва кандидати свої результати покращили вдвічі: голоси так званого "помаранчевого" електорату під час другого туру переходили до Юлії Тимошенко, а "біло-блакитного" — до Віктора Януковича. Те, що Юлія Тимошенко набрала в обласному центрі майже 64%,  свідчить, що Закарпаття все-таки знаходиться  в  "помаранчевому" поясі і схиляється до демократичного кандидата. 

Павло Федака нагадав прогнози регіоналів, за якими Тимошенко мала програти з відривом у 15—20 відсотків, однак в реальності відрив склав близько 3 відсотків. На думку Павла Федаки,  необхідно провести перерахунок голосів, а кінцеву крапку мають поставити суди.

Іншої думки довірена особа Віктора Януковича ТВО № 69  Віктор Феєр: вибори відбулися і якщо у нас дійсно є демократія, то вони будуть визнані і треба братися до роботи, розбудовувати країну.  На переконання Віктора Феєра, на покращення результатів Юлії Тимошенко у другому турі, зокрема, суттєво вплинув міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк.  "Це понизило нам голоси в місті", — констатував він.  Недемократичність Тимошенко, на переконання Віктора Феєра, в тому,  що вона не погодиться з поразкою, незалежно від того, який би відсоток не набрав її опонент.

Віктор Феєр зізнається, що в Ужгороді регіонали очікували іншого результату.  За його словами, на результат Януковича вплинув міський адмінресурс (медичні й освітні заклади склали електоральне поле Тимошенко) . "В останні дні перед другим туром і безпосередньо в день голосування БЮТом був викинутий солідний фінансовий потенціал, запущені "каруселі", студенти фотографували свої бюлетені для розрахунку за фактом", — стверджує Віктор Феєр. За його висновками, значна маса людей хотіли на виборах просто заробити гроші й ця мотивація була сильнішою за політичні переконання.

"По-суті, це були вибори не за Тимошенко і за Януковича, а проти Тимошенко і проти Януковича. Голосуючи за когось із кандидатів, люди  робили це тому, щоб інший не став президентом. В Ужгороді більшість не захотіла, щоб Янукович став президентом.  Може, наша команда слабша або ж харизма Тимошенко яскравіша", — аналізує результати Віктор Феєр і зізнається, що особливої радості від перемоги наразі немає, бо надто велика відповідальність перед командою, якщо та дійде до перемоги: витягувати країну з тої ями, у якій вона перебуває. За прогнозами аналітиків, нам потрібно 2-3 роки, щоб вийти на рівень ВВП  2007 року. Небезпекою є те, що на сьогодні в нас відсутній ген державності.

09 лютого 2010р.

Теги: вибори, "каруселі", Ужгород, Ратушняк, Феєр,

Коментарі

прадед 2010-02-10 / 12:14:00
Удивительно то, что политическая проституция ужгородского мэра может принести ему девиденты (он так надеется), еще до недавнего ярый литвиновец теперь он за Тимошенко, какое прозрение!

І. 2010-02-10 / 12:07:00
П. Федака, він же голова управи та син голови крайової "Просвіти" був довіреною особою кандидата у президенти Ратушняка, який вважає ОУН-УПА - бандитами. Гріш ціна таким "просітянам"

129 2010-02-10 / 09:01:00
Адмінресурс був, тільки не в Ужгороді, а в Мукачеві, де Балогани зі шкіри лізли, аби вислужитися перед Януковичем.

сорри 2010-02-10 / 01:03:00
Абсолютно погоджуюся з оцінкою Шато-Гайяра.



Ці двоє справді варті один одного. Власне вони особисто і ті політичні сили, які вони представляли - БЮТ і Партія регіонів - легітимізували Ратушняка, який у 2006 зміг провести в Ужгородську міську раду всього 7 чоловік своїх "народників". Саме за їх особистою допомогою чи, навіть, ініціативою у міськраді була створена проратушняківська більшість, яка поклала початок масштабному дерибанові міського майна і земель.



Не дивно, що навіть попри нинішній шалений антагонізм БЮТу і ПР вони спільно виходять на прес-конференцію, до того ж, якщо я правильно розумію, у Ратушняковому прес-центрі.

дима 2010-02-10 / 01:01:00
Так оно так и было все, яркий пример Тернополь, тем более ни одна соц. служба не давала Тимошенко такого резульата, вывод один: она нафальсифицировала столько сколько смогла, т.е по максимуму.

Шато-Гайяр 2010-02-10 / 00:13:00
О, ці двоє навчилися файно дерибанити ужгородське майно. Коаліція БЮТ-ПР в Ужгороді можлива, з чим всіх і "вітаю"

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини