В Ужгороді вироблятимуть аерозольну косметику

Ужгородський "Інтерфіл" уперше на Закарпатті вироблятиме аерозольною косметикою

В Ужгороді вироблятимуть аерозольну косметику

Наш кореспондент поспілкувалися з директором ТОВ „Інтерфіл”, депутатом Закарпатської обласної ради Олегом Адамчуком

- Олеже Івановичу, оскільки ви очолюєте постійну комісію обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, то скажіть, як поставлено цю роботу на прикладі вашого підприємства у час фінансово-економічної кризи.

- Уже минулий 2009-й ТОВ „Інтерфіл” завершило непогано. Хоча він і був для нас, як і для інших підприємств хімічної промисловості,  гірший,  ніж був попередній. Упродовж 11 місяців 2009 року на „Інтерфілі” вироблено усього 7818 тонн продукції, що дещо менше порівняно з таким же періодом 2008 року.

Однак прибуток визначає не кількість виробленої продукції, а сума коштів отриманих від її реалізації. А вона за січень-листопад 2009 року становить 121 млн. 156 тис. грн., що на 34,6 % більше, ніж за відповідний період 2008-го. Фінансовий результат на підприємстві за три квартали становить 1 млн. гривень прибутку. Головне, що ми не допустили скорочення кадрів, нікого з них не відправляли й у так звані адміністративні відпустки. Більше того, нам вдалося зберегти трудовий колектив і, незважаючи на кризу, навіть збільшити кількість працюючих на 26 чоловік. Усього на „Інтерфілі” на сьогодні зайнято близько 200 чоловік. Щодо середньої заробітної плати на підприємстві, то вона через кризу не зросла і становила за 11 місяців 1776 гривень у місяць, що, доречі, є одним із кращих показників серед промислових підриємств обласного центру. Затримок із виплатою зарплатні немає.

Як депутата облради мене не може не радувати і той факт, що наше ТОВ „Інтерфіл” за 11 місяців 2009 року сплатило понад 8 млн.грн. податків до бюджетів усіх рівнів, що на 75 % більше у порівнянні з відповідним періодом благополучнішого 2008 року. А загальна сума відрахувань до Пенсійного фону України та інших соціальних фондів за 11 місяців становить 1 млн. 365 тис.грн., що відповідає рівню попереднього року.

- Цифри вражають. Як удалося досягти таких хороших показників з огляду на кризу у вітчизняній економіці, якщо не секрет?

- Жодних секретів немає. Нас у першу чергу виручає те, що виробництво на „Інтерфілі” взагалі не є надто енергозатратним, і в асортименті продукції, яку тепер випускаємо, усе більше переважають концентровані засоби для пом’якшення текстильних виробів – Silan, а також косметика: різноманітні шампуні, гелі для душу, які містять добавки вітамінів Д, Е, А та інших, креми, парфуми й антиперспіранти. Крім того, хоча в дещо менших обсягах, ніж у попередньому році, продовжуємо серійний випуск традиційних для нас таких товарів побутової хімії, як мийні і засоби для чищення, крем для взуття. Зі збутом продукції, асортимент якої постійно оновлюється, не відчуваємо жодних проблем. Причому до 70 % продукції іде на внутрішній ринок, а 30% на експорт. І не лише в країни СНД. Цьому, передусім, сприяє те, що ми накопичили величезний досвід роботи з іноземними партнерами. Окрім старого традиційного партнера – німецького концерну „Хенкель”, з нами співпрацюють і такі серйозні замовники, як всесвітньо відомі компанії „Колгейт”, „Палмолів”, „Оріфлейм”, „Лореаль”. Із початку 2009 року в супереч кризі нам вдалося інвестувати у розширене відтворення виробництва на підприємстві, його технологічне вдосконалення і модернізацію на рівні сучасних світових стандартів уже понад 1,36 млн.грн. капіталовкладень.

- А вони, Олеже Івановичу, є основою для подальшого поступу вашого підприємства вперед?

- Аякже.

- Які ж плани в  інтерфілівців на рік, який щойно стартував?

- На 2010-й покладаємо дуже великі сподівання. Серйозно зайнявшись виробничою арифметикою, плануємо в новому році вперше на Закарпатті й одними з перших на Україні порадувати споживачів аерозольною косметикою, налагодивши її серійний випуск. Це буде для нас виробничим ноу-хау, бо без інновацій утриматися конкурентоспроможними на світовому ринку з його постійною змінною кон’юнктурою нині неможливо. А для виробництва аерозольної продукції на підприємстві у 2010 році буде створено 50 додаткових робочих місць, і це стане нашою лептою у вирішення традиційно болючої для Закарпаття проблеми зайнятості населення .

- Але ж подинокі підприємства, навіть такі економічно активні й у соціальному плані за нинішніми мірками успішні, як ваше, Олеже Івановичу, погодьтеся, погоди у боротьбі зі скороченням безробіття в області не зроблять...

-Я це прекрасно розумію. Але, як мовиться, все велике починається з малого. Нещодавно 27 сесія облради нинішнього скликання більшістю голосів затвердила цільову обласну програму зайнятості населення на 2010-2011 роки, над розробкою якої попередньо серйозно попрацювала наша постійна депутатська комісія.

Якщо у 2010 році здійсняться всі наші плани, то ми, вважаю, будемо дуже успішні. А насамкінець, користуючись нагодою, хочу щиросердечно привітати дружний і працелюбний колектив професіоналів ТОВ „Інтерфіл”, а заодно і усіх краян, із новорічно-різдвяними святами і побажати всім їм та їхнім родинам міцного здоров’я, нових трудових здобутків на благо рідної України і нашого чарівного Закарпаття, любові, добра та процвітання.

Богдан Дубовий, "Новини Закарпаття"
13 січня 2010р.

Теги: Ужгород, "Інтерфіл", хімічний, аерозольна косметика, обласна рада, Олег Адамчук

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини