З перших вуст про те, зо зроблено в закарпатському Мукачеві у 2006 році

Мукачівський міськвиконком прозвітував перед мешканцями про те, що зроблено у 2006 році:

З перших вуст про те, зо зроблено в закарпатському Мукачеві у 2006 роціДОРОГІ МУКАЧІВЦІ!

Сьогодні, ми, представники органів місцевого самоврядування, інформуємо вас про основні підсумки соціально-економічного розвитку нашого міста, з тим, щоб поділитися з вами досягненнями та проблемами, вчасно внести корективи у діяльність виконавчого комітету Мукачівської міської ради в новому 2007 році. Зазначу, що, і протягом минулого 2006 року, ми намагалися відкрито і гласно проводити свою роботу, з тим, щоб громадськість мала змогу не тільки бути в курсі головних подій, але й долучилася до тих процесів, які відбувалися в місті над Латорицею.
Минулий 2006 – й це не тільки рік виборів до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування, формування парламентської коаліції та підписання Універсалу національної єдності. Це і повсякденна копітка роботи в царині економіки, комунальної та соціальної сфери, охорони здоров’я та освіти, культури та багатьох інших галузях, які не завжди помітні, але без яких неможливе існування та розвиток складного механізму міського господарства, нашого повнокровного життя.
Відрадно, що і в 2006 році нам вдалося зберегти тенденцію до зростання промислового виробництва. Позитивна динаміка зростання промислової продукції зумовлена нарощуванням виробництва у таких видах діяльності, як: текстильна та пошиття одягу, виробництва взуття, деревини та виробів з деревини, крім меблів, гумова та пластмасова промисловість, виробництво інших неметалевих мінеральних виробів, електричного та електронного устаткування, виробництво меблів.
Особливо високі темпи розвитку демонструють найпотужніші підприємства нашого міста. Зокрема, ТОВ «Фішер-Мукачево», ВАТ Мукачівський завод «Точприлад», ВАТ «Мукачівська трикотажна фабрика «Мрія», ТзОВ «Ено-Меблі ЛТД», ТзОВ «Інтер-Каштан», ЗАТ «Завод будівельної індустрії», ТзОВ «Саніта Україна» та інші.
Серед підприємств міста в обсязі реалізованої продукції найбільша питома вага припадає на ТОВ «Фішер-Мукачево», ТзОВ «Ено-Меблі ЛТД», ВАТ «Мукачівський завод «Точприлад».
Продовжується процес залучення в економіку іноземних інвестицій. Так, станом на 01.11.2006 року іноземними інвесторами в економіку міста вкладено 48708,76 тис.дол.США з 20 країн світу. При цьому питома вага в обласному обсязі іноземних інвестицій становить 16,9%,а надходження інвестицій за 9-ть місяців склали 2862.0 тис.доларів США.
У позитивному напрямку відбувається розвиток вантажо – та пасажирських перевезень. Що стосується останнього, то в ньому акценти зміщуються в бік підвищення рівня комфортності обслуговування пасажирів. На міських пасажирських маршрутах замінено 13 мікроавтобусів малої вмісткості на 12 автобусів марки «ПАЗ» і 1 автобус «Ікарус». Відкрито два нових маршрути та проводяться роботи з облаштування автобусних зупинок.
Однією з найбільш стабільних та динамічних галузей економіки міста, яка забезпечує значні темпи росту послуг, покращення їх якості та впровадження нових технологій є галузь зв»язку. У поточному році встановлено 728 телефонів, в тому числі телефонізовано 108 квартир пільговиків. Введена в дію послуга високошвидкісного широкосмугового доступу до мережі Інтернет ADSL 7 площадок на 240 портів.
Велика увага приділяється малому підприємництву, на розвиток якого спрямована робота міського дозвільного центру. Спільні засідання представників дозвільних органів (СЕС, МВС, МНС) у форматі “єдиного вікна” вже дають додатковий поштовх у розвитку підприємництва. Так, торік було зареєстровано 1175 нових фізичних та 77 юридичних осіб.
Постійно проводиться робота з підприємцями з питань підвищення мінімальної заробітної плати та оформлення трудових договорів.
Систематично здійснюється контроль за роботою ринків, дрібно-роздрібної мережі (кіосків, палаток, лотків), сезонних літніх майданчиків (виносних столиків на площах та вулицях міста з метою недопущення стихійної вуличної торгівлі в невстановлених місцях;перевірки підприємств виробників хліба та хлібобулочних виробів щодо формування цін, дотриманням підприємствами усіх форм власності граничних торгівельних надбавок.

УМГ

За минулий рік управлінням міського господарства проведено капітальний ремонт житлового фонду на суму 893,4 тис. грн.
Виконано роботи по капітальному ремонту мереж холодного водопостачання – вул.І.Франка,148. вул..Чернишевського, 34, 36, 38; центрального опалення – вул.. Одеська, 2/а, вул.. П.Набережна, 4, вул.. І.Франка. 144, вул.. Окружна, 24.
Пільговій категорії громадян виділено та встановлено 556 водяних лічильників, проведено заміну газових приладів інвалідам, учасникам ВВВ, а саме: газових плит – 74 шт.,газових водонагрівачів -102 шт., газових котлів – 30 шт.---
За рахунок фонду розвитку міста виконано роботи по реконструкції плоских дахів на шатрові по вулицях Петефі, 10. Індустріальній, 8 та реконструкції внутрішньо будинкових систем центрального опалення по вул.. Грушевського, 27, вул.Петефі, 10.
Постійно проводився поточний ремонт та утримання вулиць міста: Д.Галицького. Духновича. Садової, Свободи, Пушкіна. Миру, А.Морозова, І.Франка та ін. На ці роботи використано 2432,0 тис. грн..
Поведено капітальний ремонт вулиць: Габермана, Миру, Ужгородську ( тротуар біля МТІ), Закарпатську та інші на що було використано 302 тис. грн., побудовано тротуар по вул Росвигівській.
Завершено роботи зі спільного будівництва вуличних каналізаційних мереж. Зокрема, вулиць Гастелло, Комарова, 28 Панфіловців, Базиловича-Егана, М.Вовчка, Ставровського, Підгорянській, Кубанській, Уральській, Омській, Мічуріна, Г.Артемовського, Руській, М.Маклая, де прокладено довжиною 3 км 125 м каналізаційних труб діаметром 200-300 мм.

Архітектура

Відділом архітектури та містобудування протягом 2006 рік розроблено три проекти кварталів багатоповерхової забудови (Береша, Великогірна, І.Франка-бічна), розроблений генплан індивідуальної забудови «Західний» з ділянками, визначеними для комерційного використання, в стадії розробки проект детального планування центральної частини міста, розроблено та затверджено 18 містобудівних обґрунтувань, видано 168 архітектурно-планувальних завдань та 330 будівельних паспортів. Проведено містобудівні та архітектурні конкурси по облаштуванню автозупинок-комплексів, освоєння горищних просторів з метою влаштування мансардних приміщень в будівлях громадського призначення центральної частини міста. Розглянуто проекти багатоповерхової забудови міста, силуети набережної району скверу та існуючої забудови вул.Валленберга-Мічуріна, а також силует забудови вул. Данила Галицького вздовж траси Київ-Чоп, проектна пропозиція пішохідного моста який об’єднає мікрорайони Росвигово-Черьомушкі. Оголошено конкурс на облаштування зони відпочинку - аквапарк.

Відділ капітального будівництва

За рахунок коштів субвенцій введено в експлуатацію хірургічний корпус ОДКЛ – 70 ліжок, пральне відділення ХК ОДКЛ – 312,5м.кв, реконструйовано водозабор „Чинадієво” – 5000 м.куб/ добу.
По відділу капітального будівництва міськвиконкому налічується 41 об”єкт незавершеного будівництва, із безпосередньо тих, які підлягають завершенню будівництвом -16. підлягають передачі на баланс -14. підлягають списанню, як такі що не підлягають будівництву – 11.
Основною причиною призупинення чи довгострокового будівництва є недостатнє фінансування як за рахунок державних централізованих капіталовкладень, так і власних надходжень до бюджету.
Завдяки концентрації всіх джерел фінансування у 2006 році введено в експлуатацію: шатрову покрівлю гуртожитку по вул.Писарєва -1473 м.кв, ІІ чергу реконструкції гуртожитку по вул.Писарєва, загальною площею – 1583 м.кв, котельню по вул. Писарєва – 0,8 Мвт; 0,28км дамби з тротуаром до монастиря,полігон твердих побутових відходів загальним об”ємом 2300,8 тис. м. куб відходів, котельню центру соцзахисту по вул.Стуса,3 проведено реконструкцію тепломереж до житлових будинків №№ 5а, 7а, 7б, 7в, 7г по вул.Чевоноармійській -0,28 км; проведена реконструкція басейну ЗОШ №11; реконструкція ДНЗ № 21 та НЗ№ 28 на 100 дитячих місць, добудовано ЗОШ №6 на 80 учнівських місць та побудовано котельну центральної бібліотеки.

Управління комунальної власності

Протягом 2006 року управлінням комунальної власності укладено 13 договорів куплі-продажу майна комунальної власності на загальну суму 2085244,6 грн. З них передано у приватну власність: 4 підприємства побуту, 1-майно виробничого підприємства, 1- квартира, 1-об”єкт незавершеного будівництва, 6- окремих інвентарних об”єктів. 2 об”єкти було приватизовано шляхом аукціону, а 11 – шляхом викупу.
За вказаний період було передано у власність 83 земельні ділянки, загальною площею – 16,7019 га, на суму 5615000 грн. З них 74 ділянки, загальною площею – 16,4111 га. На суму 5615000 грн. –шляхом викупу, а 9 ділянок, загальною площею – 0,2908 га, на суму 877443,16 грн. – шляхом аукціону.
Поступлення до міського бюджету від приватизації земельних ділянок складає 190% виконання річного плану, а від оренди нерухомості – 119,6 Управління праці та соціального захисту населення

Протягом 2006 року управлінням праці та соціального захисту населення надано різного виду державних допомог 9762 сім’ям на загальну суму 9292,5 тис. грн., що на 34,6 % більше ніж у 2005 році.
Реалізуючи базові положення державної опіки в реальному житті родини з дітьми, котра потребує допомоги, згідно з Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», надано допомогу 3047 сім’ям з дітьми на загальну суму 5167,8тис.грн., що на 57,7 % більше ніж у 2005 році. ..
В місті Мукачево створено шість будинків сімейного типу та дві прийомні сім’ї, в яких знаходяться на утриманні та виховується 41 дитина-сирота та діти, позбавлені батьківського піклування. Протягом 2006 року управлінням праці та соціального захисту населення нараховано і виплачено допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (1072 грн. на одну дитину щомісячно), грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях (375 грн. за 1-ну дитину щомісячно, але не більше, як 2525 грн. загалом) на загальну суму 474,0 тис. грн.
На кінець 2006 року середньомісячна заробітна плата по місту становить 960,8 грн., проти 469,7 грн. у 2005 році. Відповідно в місті зменшилась кількість малозабезпечених сімей. Так, у 2006 році отримували державну соціальну допомогу 660 малозабезпечених сімей, проти 1430 таких сімей у 2005 році. .
Призначення державної соціальної допомоги (замість пенсії) інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та надбавок на догляд врегульовує Закон України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», який набрав чинність з 1 січня 2005 року. У2006 році дану допомогу отримали 127 осіб на загальну суму 385,0 тис. грн., що в 3,2 рази більше ніж у попередньому році.
Збільшено також і кількість видів соціальних виплат особам, які доглядають за інвалідами, або громадянами, які потребують стороннього догляду і не здатні до самообслуговування. Зокрема, торік таку компенсацію виплачено 96 особам на загальну суму 48,5 тис. грн.. за рахунок міського бюджету.
З боку міської влади особлива увага приділяється забезпеченню законних прав і гарантій пільгової категорії громадян.
Протягом 2006 року пільговим категоріям громадян було надано послуги на загальну суму 5476,7тис.грн. (у 2005 році – 3364,1тис.грн.), у тому числі: 4243,8тис.грн. за житлово-комунальні послуги; 974,8тис.грн. за пільгові перевезення громадян у міському автомобільному та приміському залізничному транспорті; 258,1тис.грн. за послуги зв’язку.
У 2006 році громадянам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, виплачено компенсацій та допомог на загальну суму 636,6 тис. грн., в тому числі погашена заборгованість за 2005 рік в сумі 33,9 тис. грн. Протягом року оздоровлено в санаторно – курортних закладах 139 громадян-чорнобильців. 206 чорнобильців отримали матеріальну допомогу до 20 річниці аварії на ЧАЕС. Також, до цієї дати двом інвалідам- чорнобильцям вручено ключі від автомобілів «Таврія».
Для санаторно-курортного оздоровлення пільгових категорій громадян у 2006 році придбано 20 путівок на загальну суму 30,0 тис. грн. за рахунок міського бюджету, придбано 6 путівок на суму 13,4 тис. грн.. та оздоровлено в санаторіях Закарпаття 396 інвалідів, ветеранів праці та пенсіонерів по курсівках на загальну суму 83,6 тис. грн. за рахунок позабюджетних коштів.
Минулого року четверо інвалідів отримали безкоштовно та на пільгових умовах автомобілі «Таврія».
Вперше у 2006 році управлінню праці та соціального захисту населення виділено субвенцію з Державного бюджету для проведення безкоштовного капітального ремонту власних жилих будинків інвалідів війни. Дані послуги надано 14 інвалідам війни на загальну суму 79,9 тис. грн.
Загалом протягом 2006 року на виконання міської Програми соціального захисту малозабезпечених та найуразливіших верств населення використано 550,0 тис грн. за рахунок міського бюджету.

Освіта

На кінець 2006 року згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 28.11.2005 року №679 «Про порядок погашення кредиторної заборгованості Державного бюджету з виплат, передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту» нараховано доплат та виплат:
- за вислугу років в розмірі 1 423847 грн.;
- здійснено виплату педагогічним працівникам надбавок за вислугу років за 1997-1998 рік в розмірі 753409 грн.;
- відряджень в розмірі 72028 грн.;
- на оздоровлення 778165 грн.;
- грошову винагороду учням-переможцям обласних та Всеукраїнських предметних олімпіад та педагогам, які їх готували в розмірі 15000 грн.
Ст. 25 Закону України “Про загальну середню освіту”
- щомісяця здійснюється доплата педпрацівникам за:
а) перевірку зошитів – 321703 грн. 82 коп.;
б) класне керівництво – 437282 грн. 42 коп.;
- преміювання педпрацівників з нагоди Дня працівників освіти 14217 грн.
У підпорядкуванні управління освіти 22 дошкільних навчальних заклади, 2 НВК («Гармонія» та «Первоцвіт»), 16 загальноосвітніх шкіл, в тому числі гімназія, ліцей, СЗОШ №4 з поглибленим вивченням іноземних мов, школа – інтернат та 5 позашкільних установ. Проте міська влада працює над оптимізацією освітньої мережі. Так, у березні 2006 року відкрито дитячий будинок «Дивосвіт» для дітей від 3 до 6 років на базі колишнього ДНЗ №21, який не функціонував 10 років. Будівлю відновлено за рахунок позабюджетних коштів у розмірі понад 1 млн. грн. Для задоволення освітніх потреб національних меншин у місті функціонують чотири освітні заклади з угорською (ДНЗ №17, ЗОШ №3, 14, угорськомовний ліцей та функціонує одна угорськомовна група в ДНЗ №19), два з російською (ДНЗ №29 та ЗОШ №1 ім. О.С.Пушкіна) і одна група з німецькою (ДНЗ №25) мовами навчання, на базі дошкільного навчального закладу №9 відкрито дошкільну групу для дітей ромського населення.
У дошкільних навчальних закладах виховується 3080 дітей, що становить 74% від кількості дітей дошкільного віку міста. З 1 вересня 2006 року відкрито додатково шість дошкільних груп. На прохання батьків управлінням освіти відкрито дошкільні групи та один перший клас з наданням додаткових платних послуг.
Управлінням освіти велика увага приділяється фізкультурно–оздоровчому вихованню. З цією метою у кожному дошкільному закладі введено додатково ставку вихователя фізвиховання за рахунок коштів місцевого бюджету. У всіх ДНЗ обладнано ігрові та спортивні майданчики; в 14 садках у вивільнених приміщеннях - фізкультурні зали згідно вимог; у ДНЗ №5,7,25,34 відновлено роботу літніх басейнів.
Торік 65 випускників 9-их класів ЗОШ міста отримали свідоцтво з відзнакою, а 48 випускників 11-их класів були нагороджені золотими та срібними медалями за успіхи у навчанні.
У 2006 році повністю завершено комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів та позашкільних установ. Наступним кроком у питанні комп’ютеризації освітніх закладів має стати створення єдиної комп’ютерної мережі загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів міста та підключення їх до мережі “Інтернет”.
У загальноосвітніх школах міста організовано безкоштовне харчування дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, організовано безкоштовне одноразове харчування для всіх учнів 1-4-их класів.
У літній період 2006 року оздоровлення дітей було організовано в 19 таборах. Основна кількість дітей, а саме 3905 учнів, відпочили в 16 таборах з денним перебуванням при загальноосвітніх школах; 300 дітей оздоровлено в таборі з цілодобовим перебуванням при школі – інтернаті; в стаціонарному таборі “Мрія” - 553.
Торік також проведено значну роботу для покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів міста. Зокрема, встановленно асфальтобетонне покриття в ЗОШ №2, 11, 6; відремонтовано санвузли в ЗОШ №20; завершено добудову 4-ох класних приміщень мансардного типу в ЗОШ №6; завершено будівництво харчоблоку в ДНЗ №28; реконструйовано плавальний басейн в ЗОШ №11.

Медицина

В центрі уваги органів місцевого самоврядування знаходяться найважливіші питання системи охорони здоров”я.
Кошторисні призначення по Мукачівській ЦРЛ, як визначальної структури у галузі охорони здоров”я міста, у 2006 році зросли на 12,1 відсотка у порівнянні з минулим роком і складають 22439,7 тис. грн.
Збільшилися видатки на медичне забезпечення хворих на 360,8 тис.,що складає 21,7 відсотка у порівнянні з минулим роком.
Також збільшились видатки на харчування на 124 відсотка, що складає 1346,0 итс.грн.
У 2006 році зросли видатки на проведення капітальних ремонтів у чотири рази на загальну суму 200,0 тис. грн..
Це дало змогу провести капітальний ремонт опалювальної системи терапевтичного корпусу, змінено три водогрійні котли в котельні для економічного використання газу та забезпечення опалення всіх корпусів лікарні.
Проведено капітальний ремонт харчоблоку, продовжуються роботи по реконструкції даху реанімаційного відділення. Велика робота проведена по благоустрою та освітленню території лікарні.
В поточному році лікарнею закуплено сучасне обладнання для пральні. На 2007 рік лікарнею заплановано перевести поліклінічне відділення на автономне опалення, провести капітальний ремонт пологового будинку, дахів урологічного, гінекологічного відділень

Культура - 2006 рік

Із понад 220 культурно-мистецьких заходів проведених впродовж 2006 року частина з них вже стала традиційними і відомими в мистецьких колах далеко за межами нашого міста та краю. Найвідомішими з поміж них такі: Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «Етно-Діа-Сфера», фестиваль національних культури «В родині єдиній», Міжнародний фестиваль - конкурс з образотворчого мистецтва на базі замку «Паланок» та дитячої художньої школи ім. М.Мункачі - «Срібний дзвін», Мукачівський фестиваль «Червене вино» та інші.
Здібними вихованцями мистецьких шкіл міста на міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсах та олімпіадах з музично-теоретичних предметів здобуто понад 40 призових місць.
Протягом 2006 року зусиллями Мукачівського міськвиконкому усі заклади культури міста забезпечені комп’ютерною технікою, музичними центрами, телевізорами, магнітофонами, а в концертні зали мистецьких шкіл та міського Будинку культури встановлені нові комплекти сучасної підсилювальної апаратури, необхідними музичними інструментами вітчизняного та зарубіжного виробництва.
В літній період 2006 року за кошти міського бюджету та позабюджетні кошти проведено капітальні і поточні ремонтні роботи будівель. Це, зокрема, капітальний ремонт фасадів та покрівель дитячої школи мистецтв №1 ім. С.Мартона, хорової школи хлопчиків та юнаків, внутрішній ремонт в приміщеннях дитячої художньої школи ім. М.Мункачі, часткова заміна покрівлі на приміщенні картинної галереї, обладнано зал для занять з хореографії.
Торік, на території історичного музею замку „Паланок” за сприяння Глави Секретаріату Президента України Віктора Івановича Балоги, відкрито екуменічну церкву, обладнано та відкрито приміщення урочистостей шлюбних обрядів.
Слід відзначити, що в 2006 році закінчився повний перехід всіх закладів культури на автономне опалення.

Відділу молоді та спорту

На сьогодні в місті функціонують 3 стадіони, 3 плавальних басейна, 6 футбольних полів, 41 спортивний майданчик, 19 спортзалів; з них в розпорядженні спортивно-оздоровчого комплексу дитячо-юнацької спортивної школи (далі - СОК ДЮСШ) знаходяться: стадіон, басейн, 6 спортивних зали, комплексний спортивний майданчик зі штучним покриттям. У 2006 році введено в експлуатацію 2 спортивні майданчики загально-фізичної підготовки ( ЗОШ № 11; СОК ДЮСШ).
У 2006 році в фінальних змаганнях міської спартакіади прийняло участь 1920 учнів, переможцями стали загальноосвітні школи № 13, 10, 6. У 2006 році всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи у середніх навчальних закладах, ПТНЗ, ВНЗ займалось 11357 осіб.
Для популяризації футболу, залучення дітей до занять спортом, щорічно проводяться міські змагання з футболу, турніри на приз клубу "Шкіряний м`яч". Юнацькі команди футбольних клубів „Мукачево”, "Соколята" неодноразово ставали переможцями чемпіонату області та престижних турнірів. Протягом року проведено дитячі турніри з міні-футболу серед команд різних вікових груп присвячених Дню міста Мукачево, 15 –річниці Дня незалежності України, Дню фізичної культури і спорту. У 2006 році проведено Кубок та першість м.Мукачева серед дорослих аматорських команд.
З метою розвитку фізкультурно-масової та спортивно-оздоровчої
роботи у виробничій та соціально - побутових сферах, протягом 2006 року було проведено міські змагання серед колективів підприємств та спортклубів з футболу, баскетболу, шахів, настільного тенісу, міська спартакіада серед колективів підприємств. Команди підприємств міста прийняли участь в обласних змаганнях серед працівників лісопереробної галузі, машинобудування, зв`язку, освіти тощо. В колективах та підприємствах всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи охоплено 2322 особи.
Серед кращих спортивних колективів міста слід відзначити колективи ВАТ заводу "Точприлад", фірми "ЕНО", ВАТ кондитерської фабрики "А.В.К.", СП "Фішер - Мукачево".
Сьогодні за місцем проживання створено 4 дитячі спортивні клуби: футбольні клуби "Зіко", «Соколята», клуб з спортивного орієнтування "Товариш", клуб "Атлет", в яких займаються юнаки та дівчата різних вікових груп.
Збірні команди міста та спортсмени приймають участь в обласних, Всеукраїнських та міжнародних офіційних змаганнях. За підсумками проведення ІУ Обласних молодіжних спортивних ігор, м. Мукачево зайняло II місце серед команд міст та районів Закарпатської області.
У 2006 році 2-а спортсмени виконали звання майстра спорту України, підготовлено 18 кандидатів, у майстри спорту. Для пропаганди фізичної культури і спорту, підвищення спортивної майстерності, в місті проведено першість України з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, Кубок України зі спортивної ходьби, Міжнародний турнір з греко-римської боротьби, присвячений пам`яті М.Токаря, Кубок України з карате-до та багато інших спортивних заходів обласного рівня.
З метою здійснення морального стимулювання, матеріального заохочення учнівської молоді, 30 обдарованих і талановитих дітей нашого міста в галузі освіти, культури та спорту отримують стипендії міської ради в розмірі 60 грн. щомісячно кожному.
З метою запобігання негативних проявів у молодіжному середовищі відділом молоді та спорту проведено ряд семінарів та акцій. Серед них: «Молодь за здоровий спосіб життя», «Зупинимо СНІД», «Необізнаність знищує». За програмою рівний-рівному проведено 2 семінари-навчання тематики СНІДу за участю професійних тренерів, волонтерів Корпусу Миру та відділу молоді та спорту.
За підтримки міської ради та відділу у справах молоді та спорту виконкому громадська організація “Повне життя” відновила 4 тенісні корти на стадіоні “Приладист”, де безкоштовно мають можливість займатися 10 учнів школи-інтернат та 10 дітей з малозабезпечених сімей. Також готуються до відкриття майданчики для пляжного волейболу.
Створено банк даних багатодітних сімей, яким в разі потреби надається допомога. При відділі молоді та спорту діє Координаційна рада з питань попередження насильства в сім’ї, за допомогою якою вдалося налагодити співпрацю між організаціями, які займаються питанням попередження насильства в сім’ї .
Також за рахунок коштів Комплексної програми здійснено соціальне страхування від нещасних випадків усіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування нашого міста.

Інформація служби у справах неповнолітніх

З початку року міською службою у справах неповнолітніх покладено на облік 108 неповнолітніх, знято з обліку 61 неповнолітнього, а станом на кінець 2006 року на обліку перебуває 219 неповнолітніх. З метою виявлення дітей, що самовільно залишають домівки та навчальні заклади, схильних до жебракування та бродяжництва службою проведено 33 рейди „Діти вулиці” та „Немовля”, за наслідками цих рейдів 10 неповнолітніх влаштовані в обласний притулок для неповнолітніх, на батьків що втягують дітей в жебрацтво відкрито 13 кримінальних справ, підготовлено 7 матеріалів на позбавлення батьківських прав, батьків, що ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків.
На виконання спільного наказу обласної служби у справах неповнолітніх та УМВС України в Закарпатській області міською службою спільно з ВКМСН та управлінням торгівлі, громадського харчування та побуту проведено 128 перевірок кафе, барів та торгівельних закладів , де здійснюється реалізація спиртних напоїв та тютюнових виробів. А також проведено 103 перевірки залів з ігровими автоматами. З початку року проведено 12 перевірок в комп`ютерних клубах, під час яких виявлено 26 неповнолітніх, що знаходились в них під час навчання.
З метою захисту житлових та майнових прав неповнолітніх служба здійснює контроль за відчуженням житла, співвласниками та користувачами якого є діти. З початку року службою розглянуто 407 звернень .
Протягом року службою в судовому порядку вирішено 11 справ по встановленні дітям статусів та призначенні аліментів батькам на їх утримання. Також здійснено 76 перевірок умов проживання дітей в сім`ях опікунів та піклувальників.
На виконання вимог законодавства про працю неповнолітніх службою з початку року здійснено 7 перевірок підприємств міста, де на час перевірок працювало неповнолітніх. За сприянням служби в продовж року працевлаштовано 19 неповнолітніх. Наразі 21 неповнолітній працює на 6 підприємствах міста.
Торік до Мукачівського міськвиконкому надійшло 4793 звернень громадян. З них 4040 письмові заяви та 753 мешканці звернулись на особистий прийом до міського голови і заступників.
За цей період звернулось 972 громадян з незахищених верств населення. З них пенсіонерів по віку -529, інвалідів війни – 64, учасників війни – 66, учасників бойових дій – 31, учасників ліквідації на ЧАЕС -16, інвалідів різних груп по хворобі – 267, але не в кожному зверненні заявники вказують свій статус.
Минулого року отримано 450 колективних звернень, переважно про ремонт покрівель, будинків, ремонт доріг, будівництво вуличних каналізаційних мереж, благоустрій при будинкових територій і інші, Також отримано 87 повторних звернень. Як і торік, більшість питань з якими громадяни звертались до виконкому, стосувалися житлово - комунальної сфери: виділення і ремонт житла, будівництво вуличних каналізаційних мереж і інші комунальні питання, також велику кількість складають звернення, що стосуються будівництва приватного сектора, землекористування, підприємницької діяльності та соціальні питання.
На жаль, не всі питання можуть бути вирішені позитивно з об”єктивних причин. Це звернення про виділення житла, капітального ремонту будинків, забезпечення санаторними путівками. В таких випадках звернення залишаються на довготривалому контролі або заявнику роз”яснюється причина відмови.
За підсумками роботи із заявами можна констатувати, що всі управління, відділи та структурні підрозділи докладають максимум зусиль для компетентного і оперативного вирішення питань з якими мешканці міста звертаються до органів влади.
За змінами на краще, які відбуваються в нашому житті, стоїть наполеглива праця мешканців міста, а також підтримка громадсько-політичних об”єднань, які часто являються не тільки ініціаторами , але й організаторами багатьох справ, якими пишається наше місто. На сьогодні вМукачеві легалізовано діють 141 громадська організація та 73 політичні партії, які в переважній більшості тісно співпрацюють з міською владу. Цю традицію ми будемо розвивати і в майбутньому.
Хочеться підкреслити особливу роль засобів масової інформації: ТРК „М-студіо”, „Старий Замок "Паланок”, „Мукачево” для забезпечення гласності та прозорості в діяльності та прийнятті рішень Мукачівської міської ради та її виконавчого комітету.
2006 рік – це рік нових досягнень, але на жаль, це і рік, в якому нам не вдалося вирішити всі найважливіші завдання. Над їхнім вирішення ми зосередимо головну увагу у 2007 році.

З ПОВАГОЮ,
Василь ПЕТЬОВКА, Мукачівський міський голова
22 січня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини