Закарпаття як бютівські вершки для Медведчука

Юлія Тимошенко ще не стала президентом, а її оточення з партквитками СДПУ (о) вже дає зрозуміти, якою буде Україна при такому главі. Про виняткову роль Медведчука у команді Тимошенко відомо давно - втім, вона цього й не приховує. Навпаки, навіть хизується цим зв'язком. Його підтверджує і той факт, що пан Медведчук вже почав активно розставляти своїх соратників-есдеків в управлінські структури.

Закарпаття як бютівські вершки для Медведчука

Нові  помічники Юлії Володимирівни не просто захищають той режим, який роками створював Медведчук, а й фактично є його конструкторами, вірними опричниками.. Так, на посаді першого заступника міністра регіонального розвитку і будівництва України перебуває колишній заступник Вік­тора Медведчука в Адміністрації Президента Леоніда Кучми Олексій Іщенко, який "забезпечував" потрібний результат на виборах 2004 року, очолюючи в Адміністрації управління взаємодії з регіонами. Навіть члени БЮТ – ті, кого ще не вичистили з регіональних керівних посад, – пам’ятають, як тоді працювала адміністративна "машина нищення".

Можна згадати ще двох "визнач­них" представників кадрового резерву СДПУ(о) – Губського і Портнова. Богдан Губський – найбільший в Україні поміщик-латифундист, член "чудової сімки", тобто людина, яка мала право голосу нарівні з Віктором Медведчуком. А Андрія Портнова досі називають людиною Медведчука. Коли Портнов займався юридичною практикою і працював у Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку, його ім’я учасники ринку називали у числі найбільших рейдерів, які діяли в інтересах Медведчука та низки олігархів.

З Віктором Медведчуком пов'язують кількох нинішніх і колишніх нардепів з БЮТу. Один із них – Віктор Лозинський, який до обрання в парламент був головою ревізійної комісії ЗАТ "Голованівський хліб", а також генеральним директором сільськогосподарського товариства "Манжура". У кулуарах парламенту подейкують, що 96-те місце в списку БЮТу йому забезпечив саме Віктор Медведчук. Нині ж після "подвигів" Лозинського прем’єрка відхрещується від останнього, але пригріли ж його в списку та й дали втекти саме тандем Тимошенко-Медведчук.  З керівником Адміністрації Кучми пов'язують також нинішнього депутата-"б’ютівця" Володимира Пилипенка. У виборчих документах той значиться як адвокат Адвокатського об'єднання "Корпоративні технології". Одним із засновників цієї фірми є Сергій Петрашко, особистий юрист Вік­тора Медведчука.

Закарпатцям леді Ю. теж встиг­ла нав’язати чимало кадрів Медведчука. І це викликає обурення основних гравців політичного поля нашого краю.

"На Тимошенко працює Медведчук. Йому на відкуп дали За­карпатську область, ще до виборів. Призначення, які розпочалися, будуть продовжуватися. Нам присилають людей зі Львова, ніби в Закарпатті нема фахівців", – так прокоментував нещодавні призначення чільників обласної податкової Мирослава Хом’яка та Держекоінспекції Анатолія Соколовського у Закарпатській області голова крайової організації Партії регіонів Олександр Ледида.

У свою чергу народний депутат України, член Президії Єдиного Центру Василь Петьовка вважає, що Тимошенко активно працевлаштовує людей Медведчука на Закарпатті не безкорисливо. Цілком зрозуміло, що нове керівництво податкової дістало завдання – зібрати кошти з підприємців на вибори. "Мирослав Хом'як – яскравий представник львівської "команди" есдеків за часів керування останнім Львівською податковою. На заході кучмівської ери, у січні 2004-го, Сергій Медведчук був призначений першим заступником ДПА України в Києві, а його місце керівника податкової служби Львівщини у спадок перейшло Мирославові Хом'яку. Ставши головою ДПА сусідньої з нами області, він, і зовсім не ховаючись, збирав кошти у величезних кількостях. Його побори настільки всіх дійняли, що в революційному грудні 2004-го львів'яни перекрили вхід у будівлю Львівської податкової служби і, стоячи кілька днів на морозі, вимагали звільнення Хом'яка, – нагадав Василь Петьовка. З цього приводу вже висловили свою категоричну незгоду з такою кадровою політикою депутати Закарпатської обласної ради на своєму недавньому засіданні. У будь-якому разі слід пам’ятати, чим схожа вакханалія завершилася у 2004 році, – наголошує член Президії Єдиного Центру.

Та, здається, брати уроки з минулого не в стилі Прем’єр-міністра, а  от вкотре наступати на одні й ті ж граблі – в порядку речей. Укотре Ти­мошенко продемонструвала, що її цікавлять тільки голоси закарпатців на виборах, в усіх інших випадках із їх думкою вона не рахується.

Така ж cитуація не лише у владних структурах, а й у передвиборчих штабах Юлії Тимошенко на Закарпатті. "Обласний штаб аж кишить ставлениками Медведчука, – стверджує керівник фракції "Батьківщина" в обласній раді Михайло Попович. – Так, кум Медведчука, "славний діяч" епохи Різака Степан Бобик, нині безпосередньо курирує передвиборчий штаб Юлії Тимошенко на Іршавщині. Мукачівський міськрайонний штаб підім’яв Василь Напуда, який довгі роки був заступником Віктора Дядченка. Та й сам Віктор Олександрович, подейкують, працює головним консультантом в обласному виборчому штабі Тимошенко. Мабуть, його досвід фальсифікації мукачівських виборів-2004 хочуть використати закарпатські білосердечники і в цій кампанії", – вважає Михайло Попович.

Але самі спроби повернути медведчуківські методи 2004-го року є свідченням того, що грандіозний проект "Підвищення рейтингу Ю. Тимошенко" провалився, – каже перший заступник голови обласної ради Михайло Мартин.

– Не допомогла пані прем’єру реклама, яку можна повсюди побачити. Не допомогли десятки мільйонів, викинуті на концерти "З Україною в серці" (до речі, це гасло, "стирене" з кампанії Української народної партії 2006 року). Не допомогли все нові й нові обіцянки. Їх треба виконувати – а казна порожня. Не допомог­ла навіть істерія навколо сезонної епідемії грипу – адже люди розуміють, що лікує не "вона", а спеціалісти; а наради з участю прем’єра тільки відертають їх від роботи. Союз Тимошенко – Медведчук остаточно вб’є рейтинг довіри Прем’єра, особливо на Закарпатті, – констатує Михайло Мартин.

Дії Тимошенко і її штабу дедалі більше нагадують кампанію 2004 року. Команда Юлії Володимирівни використовує Медведчука. Однак такі ходи цілком у дусі Тимошенко і не викликають у неї ані подиву, ані занепокоєння. Медведчук як тінь леді Ю. – це, як кажуть, відоме зло. Погано інше: Медведчук та іже з ним не можуть дочекатися, поки їхня страва зготується, – і рвуться знімати вершки вже сьогодні. А в ролі цих вершків – знову Закарпаття.

Віктор Секереш, "Старий Замок "Паланок"
17 грудня 2009р.

Теги: Тимошенко, Медведчук, Закарпаття

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини