Закарпатський Єдиний Центр наполягає на відкритих списках

Люди повинні знати, кого обирають до влади
Єдиний Центр звертається до основних кандидатів на найвищу посаду в державі, лідерів основних парламентських політичних сил з вимогою запровадити відкриті списки на місцевих виборах у травні 2010 року. Запровадження відкритих списків є необхідним кроком для оздоровлення, підвищення ефективності та відповідальності як місцевої, так і державної влади, -- пояснив керівник секретаріату Закарпатської обласної організації Єдиного Центру Володимир Шкріба під час прес-конференції, що відбулася 4 грудня.

Закарпатський Єдиний Центр наполягає на відкритих списках

 За його словами, Задля цього Єдиний Центр ініціює публічне звернення до основних кандидатів на посаду Президента України та лідерів основних парламентських політичних сил – Януковича, Тимошенко, Ющенка, Литвина – з вимогою невідкладно внести зміни у чинне виборче законодавство. Окрім того, закарпатські єдиноцентристи планують наступного тижня провести круглий стіл, до участі в якому запрошують керівників регіональних осередків інших політичних партій, аби ухвалити відповідне Звернення до названих політичних лідерів.

На переконання Шкріби, система відкритих виборчих списків повністю відповідає інтересам місцевих громад нашого краю й сприятиме їх стабільному розвитку. То ж представники Єдиного Центру розраховують, що їх ініціативу підтримають інші партії та кандидати у Президенти. Тим паче, що у передвиборних програмах практично кожного з них є обіцянка скасувати закриті партійні списки на місцевих виборах. Про це заявляють, зокрема, Тимошенко, Янукович, Ющенко, Яценюк, Литвин, Тігіпко, Тягнибок, Костенко. Тепер, на думку Володимира Шкріби, настав час політикам довести, що їх слова не розходяться з ділом. І ще до обрання Президента змінити правила гри місцевої виборчої кампанії, зробивши її максимально прозорою. Тим більше, що четверо кандидатів мають свої фракції у Верховній Раді.

Окрім претендентів на президентське крісло, зміни виборчого законодавства мали б підтримати й представники парламентських фракцій, преш за все від Партії регіонів, Блоку Литвина, БЮТ, НУНС, адже їх лідери неодноразово заявляли про необхідність запровадження відкритих списків. - Це продемонструє суспільству, що для прийняття важливих для країни рішень здатні об’єднатися різні політичні сили, – зазначив керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру.

Володимир Шкріба нагадав: ще у березні 2009 року Єдиний Центр представив у парламенті проект Виборчого кодексу, який і передбачав запровадження відкритих списків. У разі його прийняття виборці зможуть голосувати не тільки за політичну силу, але і за конкретного кандидата, який представлятиме партію в окрузі. Та, відповідно, оцінювати його діяльність, вимагати звіту тощо. Це зробить депутатів більш відповідальними саме перед виборцями, а не перед партійним вождями. Однак ВР продовжує ігнорувати інтереси суспільства й не поспішає змінювати виборче законодавство. За словами Шкріби, цього тижня група депутатів Єдиного Центру зареєструвала у Верховній Раді новий законопроект щодо запровадження відкритих партійних списків на місцевих виборах. Єдиноцентристи наполягають, щоб парламент невідкладно його розглянув і прийняв ще до кінця нинішнього року.

04 грудня 2009р.

Теги: вибори, Єдиний Центр, Володимир Шкріба

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини