СЛОВ’ЯНСЬКА АБРАКАДАБРА

Новорічні свята звикли наповнюватися цілодобовими телевізійними феєрверками Задорнова, Галкіна чи «Кривого зеркала», але дебілізатор має свою межу. Гадаю, в сотнях тисяч сімей прозвучав тост за те, щоб політика нас не чіпала. Тим не менше дві новини пронизали Новий рік і від них нікуди не подітися.

СЛОВ’ЯНСЬКА АБРАКАДАБРАПерша — це вбивство Саддама Хусейна.. Як би воно не виправдовувалося судовими рішеннями, але принизливішої події для європейської цивілізації годі й придумати. Снобістська американська демократія проходить серйозний іспит: або вона визнає світову культуру і невігластво «бушизму» минеться, як право на помилку, або може подати руку Бен-Ладену і гратися в ігри обмеженого Гамадрила.

Друга подія — безпосередньо торкається євро-азійського простору і пов’язана з газовим дежав’ю, що тепер обвалився на Білорусь. Звичайно, можна глузувати з цього приводу, як це роблять «тяп-ляпівські» ЗМІ. З одного боку підносять «бацьку», котрий наважився запровадити безглуздий митний збір, ціна якому одна-дві доби. З іншого — потирають руки, мовляв у цій суперечці виграє Україна, якій заплатять зайвих 100 мільйонів гривень за транзит. По суті в такому хуторянстві ховається вся суть нинішнього українського політикуму, котрий має зробити висновки, в інакшому випадку отримає діагноз «ненаучаємий», що в медицині означає — дебіл.

А справа насправді дуже приземлена, якщо поглянути на світ не з кафедри історії КПРС, а звичайного ринку. Тим не менше наших хуторян хлібом не корми, а дай погендлювати на політиці з приводу газу і вже два роки триває беззмістовна суперечка навколо цієї теми. Однак згадаймо дійових осіб. Першою дала доручення Юлія Тимошенко, що зобов’язала Міністра Юстиції Романа Зварича розглянути можливості перегляду угоди з Росією за котрою газ Україні продавався за 50 доларів за тисячу кубометрів, в обмін на ряд політичних та майнових зобов’язань. Цілком слушне рішення з огляду на глобальну ситуацію, піддалося нищівній критиці втратившого владу Бойко і всі «Регіони» зірвалися на безапеляційну критику. Не проходить і пів року, як Юлію Тимошенко відправляють у відставку і вона вже перетворюється в не менш злісного критика уряду Єханурова, що підписує угоду з Газпромом, за ціною 95 доларів при посередництві загадкового «РосУкрЕнерго». Така домовленість називається національною зрадою і БЮТ разом з «регіоналами», комуністами та соціалістами голосують за відставку уряду Єханурова.

Проте, минають вибори, формуєть новий уряд Віктора Януковича і вже при безпосередній участі того ж Юрія Бойка з тим же «РосУкрЕнерго» підписується нова угода з Росією, що передбачає ціну в 130 доларів за тисячу кубометрів газу, яку БЮТ продовжує називати національною зрадою, до чого приєднується «Наша Україна». Це за якого ідіота треба мати власний народ, коли «регіони» таку ціну видають за досягнення і забувають усі попередні обіцянки!

Увесь київський бомонд, як за вдячну цяцьку хапається за Леоніда Чернівецького, мовляв з його вини у Києві підвищилися ціни на комунальні послуги. До речі, не менше вони підвищилися в Ужгороді, Мукачеві, Харкові чи Донецьку. Проте тут шуму менше. Насправді Леонід Михайлович і Олександр Лукашенко швидше клоуни ніж керівники, але ціна все ж таки залежить не від них. Однак блазнюючи на люмпенських настроях, політики продовжують гратися за принципом істероїдного психопата Людовіка ХIV— «пілся нас — хоч потоп». Отакі от невеселі балачки напередодні суто слов’янської абракадабри напередодні Старого Нового року

Власне, приклад Білорусі доводить, що навіть майже цілком монополізований державою ринок не визнає шахрайських стосунків «братерства», чи по-науковому — політичної віртуальності. Знову ж таки «по-розумному» напрошується висновок, що такі «щирі українці», як «вітренківці», «любителі Путіна», комуністи, значна частина «регіоналів» отямляться. Але, нажаль, дідусь Фрейд виявляється настільки правий, що навіть, якщо свиню тикнути пикою в багнюку, вона виправдається, що дощ паде. З Новим роком!
Віктор ПАЩЕНКО, "Старий Замок "Паланок"
12 січня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 15
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини