В Мукачеві журналісти спостерігали за відкритим тренуванням ФК "Закарпаття"

"Я відкритий для спілкування з пресою" - одна з перших фраз, з якою розпочав роботу на посту керманича ФК "Закарпаття" Ігор Гамула. Свого слова коуч дотримується, ніколи не відмовляючи у коментарі представникам мас-медіа. Команда також стала ближчою до телекамер - сьогодні пообіді на мукачівському стадіоні "Приладист" відбулося перше відкрите тренування ужгородського колективу у новому сезоні.

В Мукачеві журналісти спостерігали за відкритим тренуванням ФК "Закарпаття"

Ще б пак, привід для розмов був ще той: нарешті завершилася п’ятиматчева програшна серія "Закарпаття" у прем’єр-лізі та ще й в останній день трансферного вікна на береги Ужа перебралося кілька відомих в українському футболі футболістів — Сендлей Біто, Олександр Трішовіч, Олександр Зотов та Павло Ксьонз. Як настрій у закарпатців? З яким налаштуванням вони підходять до наступного календарного поєдинку проти "Оболоні"? Наскільки комфортно почувають себе новачки? На якому етапі перебуває становлення нової ужгородської команди? Це далеко не повний перелік тих запитань, які так цікавили журналістів і, власне, їхню цільову аудиторію.

Але спочатку "акули" пера і мікрофона занурилися у тренувальний цикл. Так, на полі футболісти відпрацьовували атаки флангами, доцільні переміщення під час розіграшу різноманітних ситуацій, так звані "домашні" приготування. "Швидше, вправніше, точніше" — раз пораз лунав грізний крик з уст Ігоря Гамули. Піодпічні тренера на межі можливостей виконували поставлені завдання. Авжеш: гратиме ж бо тільки той, хто краще проявить себе у підготовчий цикл.

Допоки команда проводила заплановані вправи під приціл об’єктивів та мікрофонів потрапили віце-президент ФК "Закарпаття" Сергій Рущак та генеральний директор клубу Іван ШІЦ.

Сергій РУЩАК, віце-президент ФК "Закарпаття":

— Після перших шести матчів опинилися у складному турнірному становищі, однак відразу зазначу, що далеко не безнадійному. Чому змусили так довго чекати на дебютну перемогу? Найголовніша причина, безперечно, несприятливий календар: на старті зустрічалися із визнаними лідерами українського футболу "Металістом", "Металургом", "Ворсклою". Осічкою, безперечно, слід вважати програші у Маріуполі "Іллічівцю" і "Зорі".

— Наскільки змінився настрій команди після перемоги над "Арсеналом"?

— Ця звитяга звичайно, що додала колективу впевненості. Бо ж коли за спиною стільки програшів, то настрій панує далеко не оптимістичний, навіть тренування, попри статус професіоналів, проходять за невидимої напруги. Із такого стану вийти важко. І добре, що ми уже з очками.

— Яка роль відводиться теперішньому тренувальному циклу під час кількатижневої паузи у чемпіонаті?

— Саме час зробити певні висновки, набратися сил для нових баталій. І, що найголовніше, зіграти гравців: у нас п’ятеро новачків, яким потрібно притертися, напрацювати ігрові зв’язки на полі.

— З якими сподіваннями заглядаєте у майбутнє?

— Тільки з позитивними! Після перемоги над "Арсеналом" нам додалось впевненості, плюс підсилення змушує вірити у наш успіх.

Завжди публічний Іван Шіц також не приховував хорошого настрою:

— Перемога додає наснаги і, безперечно, пауза у чемпіонаті проходить у значно кращому настрої, оскільки за звитягою над "Арсеналом" небезпідставно чекатимемо і впевненішої ходи від команди Ігоря Гамули. Хоча й не буду лукавити: напередодні старту у перших шести турах ми розраховували на 7-8 очок у багажі. Однак прогнози — річ не вдячна. Футбол тому й називають королем спорту...

— "Закарпаття" зробило суттєвий ривок на трасферному ринку...

— Так, Зотов, Трішовіч, Біто, Поступаленко, Ксьонз, що приєдналися до нас в останній день трасферного вікна повинні додати вістів в ігровому плані. Наразі ж пауза саме вчасно — щоденні тренування та ще й суботня котрольна гра проти ФК "Львів" повинні допомогти притертися футболістам у новому середовищі, зрозуміти вимоги тренера.

— Попереду два непрості поєдинки проти "Оболоні" і "Дніпра". На що розраховують ужгородці у цих двобоях?

— Ми зобов’язані як мінімум не програти! Бо ж змістовні дії на полі хлопці демонстрували і в тих матчах, коли зазнали поразок. Ця перерва між турами прем’єр-ліги повинна допомогти коучу "підтягнути" підопічних.

— Іване Тіберійовичу, не за горами ранні осінні сутінки. На якій стадії перебуває робота з підключення освітлення на стадіоні "Авангард"?

— Фірма-виконавець уже розпочала попередні приготування. Оскільки кошти виділені, то уже до 10 жовтня матимемо штучне освітлення на головній арені краю. А це суттєво полегшить відвідини наших домашніх матчів уболівальниками: зустрічі розпочинатимуться пізніше.

Коли тренування наближалося до завершення журналістська братія суттєво пожвавилась. "Братиму інтерв’ю у Біто і Ксьонза", "А я заберу Шендрика", "Вибачте, але Гамула найперше розмовлятиме для мого телеканалу" — випереджали один одного колеги. Безперечно, усіх цікавили поповнювачі, з яких на полі були помічені Сендлей Біто і Павло Ксьонз, оскільки два Олександри — Трішовіч і Зотов — приєднаються до нових партнерів лиш завтра. До слова, попри закриття трасферного вікна на оглядинах в таборі ужгородців перебувають бразильський лівий захисник Леандро та туніський плеймейкер Раур. Обидвоє, якщо сподобаються оку наставника, зможуть долучитися до "Закарпаття" на правах вільних агентів.

... Відкрите тренування закінчилося о 17.30, однак команда ще довго не залишала стадіон: спочатку розмови з пресою, і тільки потім на базу.

Ростислав Буняк, інформаційний відділ ФК "Закарпаття"
09 вересня 2009р.

Теги: ФК "Закарпатье", Гамула, тренер, футбол

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини