Мер Ужгорода Сергій Ратушняк хоче стати кандидатом в президенти від патріотичних сил

Список охочих позмагатися за президентський пост на виборах 2010 року може поповнити мер Ужгорода Сергій Ратушняк. Учора пан Ратушняк повідомив виданню "Коммерсантъ-Україна", що розглядає можливість участі у виборах глави держави. Він не став приховувати, що одним з основних його опонентів стане лідер громадської організації "Фронт змін" Арсеній Яценюк, з яким у мера Ужгорода нещодавно розгорівся серйозний конфлікт. У "Фронті змін" вважають, що шанси мера на президентських виборах нікчемні.

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк хоче стати кандидатом в президенти від патріотичних сил

– Усе може бути, а чому це одні можуть (балотуватися), а інші ні? – сказав Сергій Ратушняк, відповідаючи на запитання про можливість своєї участі в президентській кампанії як кандидат.– Звичайно, у мене немає накрадених мільярдів. Навіть для застави (згідно з новою редакцією закону про вибори президента – 2,5 млн. грн) мені доведеться відкривати рахунок і через інтернет звертатися до патріотів, щоб допомогли хто чим може. У нас немає серйозного грошового забезпечення. Але Яценюк у мене ніколи не виграє!

Нагадаємо, в серпні між паном Ратушняком і лідером "Фронту змін", народним депутатом Арсенієм Яценюком ("Наша Україна–Народна самооборона") розгорівся конфлікт. Приводом для нього стали події 6 серпня в Ужгороді, коли пан Ратушняк, за твердженням прес-служби "Фронту змін", напав на агітатора Наталію Бутринко, яка роздавала інформаційні матеріали. Пан Яценюк тоді зажадав негайно розслідувати дії "цього озвірілого Ратушняка, раніше поки несудимого". У відповідь мер Ужгорода розповсюдив заяву, в якій спростував факт свого нападу на дівчину і недвозначно висловився про Арсенія Яценюка. "Знахабнілий єврейчик Яценюк, який успішно прислужував злодюжкам при українській владі, на кримінальні засоби преться в президенти України", - сказав пан Ратушняк.

– Ви подивіться, як поводиться кандидат Яценюк! – обурено заявив учора Сергій Ратушняк.– І подивіться, як він (Яценюк) змінив свою думку відразу після виступу Медведєва! Він тут же сказав, що Ющенко дурень, що Саакашвілі – психопат і параноїк, а Медведєв говорив правильно відносно України, правильною мовою і навіть недостатньо жорстко! Він відразу перекинувся на сторону Східного регіону!

Одним з основних своїх завдань на посаді голови держави пан Ратушняк вважає перерозподіл "національних багатств на користь суспільства". За його словами, зараз ці багатства спрямовані не на розвиток і благо суспільства, а залишаються купці олігархів, які, по суті, грабують країну.

– Їх (олігархів) треба поставити в умови, коли вони забиратимуть собі не 90% багатств, як зараз, а 10%. Їм потрібно залишати прибуток для нормальної рентабельності, а надприбуток відбирати на користь держави, - сказав він, додавши, що на виручені кошти "необхідно збільшувати пенсії, зарплати, асигнування на соціальні програми і охорону здоров`я, будівництво доріг".

У "Фронті змін" спокійно сприйняли готовність мера Ужгорода взяти участь у президентських виборах.

– Про які-небудь шанси Ратушняка говорити взагалі не варто, - заявив заступник глави ради "Фронту змін" Андрій Пишний. – А певні сили з його допомогою просуватимуть ті тези, з якими останнім часом він виступав у своїх публічних інтерв`ю. Своє ставлення до цих тез Арсеній і організація висловлювали неодноразово.

Пан Пишний також не виключив, що Сергій Ратушняк може стати технічним кандидатом у політичних опонентів лідера "Фронту змін". Втім, в розмові з Ъ він відхилився від прямої відповіді на запитання, кому може бути вигідна участь пана Ратушняка в кампанії.

– В першу чергу це буде вигідно державному бюджету, тому що він (Сергій Ратушняк) повинен буде внести заставу, і ці гроші, слава Богу, залишаться в скарбниці, - сказав заступник глави ради "Фронту змін". – А кому вигідно з політичних опонентів – ви зрозумієте з тієї кампанії, яку він вестиме...

Сам пан Ратушняк на запитання, чи буде він технічним кандидатом, відповів філософськи: "Так усі (кандидати) – технічні! Абсолютно всі! Всі виконують завдання кланів, які вони представляють!"

27 серпня 2009р.

Теги: Ужгород, Ратушняк, кандидат в президенти, вибори

Коментарі

jurius 2009-09-06 / 16:49:00
Кстати заметьте, в 2004 г. Рата переметнулся к Януковичу против Ющенко, хотя раньше был в Нашей Украине, когда Янык пообещал ему пост губернатора это уже был член группы поддержки Януковича. Интересно, как бы Ратушняк лизал задницу Путину, если бы ожидаемое сбылось и Янукович бы выиграл выборы?... сейчас кстати Рата и не в НСНУ и не с Януковичем, а в Блоке Литвина. Может уже начинать делать ставки какую следующую партию выберет любитель евреев патриот Украины Ратушняк:)

саша 2009-09-04 / 17:18:00
как же все-таки Рата меня веселит!:):):)

ember 2009-09-03 / 15:50:00
Orange (marsijanin): dyvbno, no z toboj zhoden na 100!

orange 2009-09-01 / 12:47:00
А чого жулики би ся мали напудити, кідь до власти дорвав би ся жулик? :(



Иншака справа, же ся не дорве. Бо він не лем жулик, але і клоун...

АНЦЯ 2009-09-01 / 12:17:00
А што жуликы напудилисьтеся,кить Ратушняк стане призидентом.....!?!?!?.

Виборець 2009-08-31 / 00:34:00
А ХРЕН ТОБІ, РАТА, А НЕ ПРЕЗИДЕНТСЬКЕ КРІСЛО! Тільки після консультації психіатрів інституту ім.Сербського!

Прохожий 2009-08-27 / 17:49:00
Ще один жид у списку!

знаючий. 2009-08-27 / 16:35:00
Дима Сидор ... буде у Сереги довіренов особов.

xXx 2009-08-27 / 14:25:00
зашибісь :D ото дожилися )))

2009-08-27 / 12:59:00
Bednyj Tjahnybok, shto s nim budet:))

х 2009-08-27 / 11:37:00
Одним з основних своїх завдань на посаді голови держави пан Ратушняк вважає перерозподіл "національних багатств на СВОЮ користь".

Якщо б він сказав хоч раз правду, що хоче собі побільше вкрасти, то може би і зібрав пару тисяч голосів! А брехнею вже нікого не здивуєш і ніхто в неї не вірить!!!

сорри 2009-08-27 / 11:26:00
Україна - країна неляканих ідіотів... :(

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 11
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини