Чемпіонат Закарпаття з футболу: Мукачівці виграли у середнянців - 5:2

Відбулися перші матчі другого кола чемпіонату Закарпатської області з футболу. Середнянці на виїзді зустрічались з одним із лідерів - мукачівцями.

Чемпіонат Закарпаття з футболу: Мукачівці виграли у середнянців - 5:2

Після тайм-ауту у складах обидвох команд з'явились новобранці. Як відомо, зійшов з дистанції "Колос" з Іванівців і чимало його гравців поповнили інші клуби. Зокрема, плеймейкер команди Андрій Герц підсилив лінію захисту ФК "Мукачево". Вийшов у стартовій основі латірчан ще один новобранець -Йосип Бундаш, котрий навіть відзначив свій деб'ют забитим голом. А в цілому мукачівці виглядали свіжішими за своїх візаві, їх дії були більш тактично продумані й різноманітні. Чого, на жаль, не скажеш про середнянців, однотипні задуми яких вільно "читались" суперником і, зрозуміло, нейтралізовувались. Прикро, але не вніс "свіжого струменю" в комбінації ужгородців знаний новобранець Сергій Гецко - рідний брат відомого Івана Гецка, який є автором першого гола збірної України у ворота угорців, першого хет-трика чемпіонатів України і єдиним гравцем, хто двічі забивав по чотири м'ячі в одному матчі.Ві-риться, що Сергій знайде свою гру в новому колективі й своєю відмінною технікою, досвідом та майстерними ударами ще прислужиться колективу.

А тепер до конкретних подій на полі. Як і годиться, господарі розпочали з атак. Але діють на початку якось нервово, пристрілюються здалеку, але точності явно бракує. Середнянці в захисті не відсиджувались і теж "показали зуби". Найбільше старався Степанов, який частенько втікав від опікунів, але того дня "приціл" у нього явно хитався. Це й не дивно, адже виконував він того дня аж дві функції - нападника і лівого півзахисника. І, звичайно, не завжди встигав вчасно відходити назад. Невипадково, саме по цьому флангу найчастіше рвались уперед мукачівці. Незважаючи на значне навантаження, Богдан свої два голи все таки забив. Першого разу мукачівці проґавили швидку контратаку гостей і форвард майже впритул розстрілює ворота Емеріха Князя, а вдруге, зорієнтувавшись у штовханині в карному майданчику господарів, Степанов холоднокровно проштовхує м'яча в сітку. Та на той час на табло вже світились цифри - 4:2 на користь мукачівців. А от рахунок господарі відкрили за сумнівних обставин. У карному середнянців лежав збитий з ніг Сергій Товтин, але суддя з Іршави Іван Сирота вперто не "помічав" цього, мукачівці продовжували атакувати й Володимир Бабич спрямовує м'яча у правий кут - 1:0.

У другому таймі Іван Жаренко подвоює результат. Скорочує розрив Степанов - 2:1. У середнянців з'являється надія. її перекреслює юний Бундаш - 3:1. А потім несподівано метрів з 30 крученим "рогаликом" пробив Сергій Кундрик і результат стає непристойним - 4:1. Між іншим, цей ключовий гравець одержав у попередньому матчі дві жовті картки від арбітра Юрія Бобаля в зустрічі мукачівців з рахівчанами. Отже, мав одну гру пропускати. Але дисциплінарний комітет "відмінив" один гірчичник як такий, що рефері показав несправедливо. Тому форвард і вийшов на поле. Проте інцидент наштовхує на певні роздуми...

Але повернемось до гри. Знову зменшує розрив Степанов, а з радощів на манеру грандів навіть натягає собі футболку на голову. За що отримує від арбітра теж спірний "гірчичник". Цікаво, чи цей факт теж розглядатимуть на дисциплінарному комітеті? До речі, про суддівство. Ніяк наші рефері не можуть позбутися синдрома поля господарів і, звичайно, прихильності саме до останніх. Приміром, і в цій зустрічі головний арбітр відміняє гол забитий Соскидою наприкінці зустрічі, а лінійний Андрій Сімку з Берегова теж "бачить" офсайд у кращого бомбардира середнянців, хоча м'яч до того потрапляє від суперника. "Ловився" Староста і на "артистичні" падіння господарів. Проте, не вагаючись, вказав на 11-метрову позначку після грубої гри проти Михайла Трухана. Сам потерпілий і реалізував пенальті - 5:2. 3 таким результатом і завершився поєдинок.

Ці ж цифри зафіксовані у зустрічі команд Ясіня та Вишкова, де за відсутності досвідчених Артура Апіяна, Олександра Валька, Івана Чейпеша, Ігоря Латанишина та Юрія Піщальника роль лідера взяв на себе вихованець донецького "Шахтаря" Антон Предчук, який провів у ворота суперників 3 голи . Ще 2 забив Мілан Гартман. 5 разів примушували капітулювати кіпера рахівчан тячівці (5:1). А "Ялинка" з Бичкова поглумилася над "Бор-жавою" - 8:1, "Айві-спорт" переграв іршавчан - 4:2, ФК "Міжгір'я" вдома вирвав очки у пістрялівського "Метеора" - 2:1, "Севлюш" упевнено здолав ФК "Ф. Медвідя" - 3:0.

Сьогодні, 16 серпня, ФК "Середнє" у Сторожниці приймає вдома команду Рахова. Дорослі починають о 16.30.

Микола Горват
16 серпня 2009р.

Теги: Мукачево, Середнє, футбол, чемпіонат області, Рахів

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини