Закарпатська облрада прийняла рішення про надання "Міжнародному аеропорту "Ужгород" пільг щодо сплати податку за землю

У четвер, 14 грудня, в Ужгороді відбулася сесія Закарпатської обласної ради, на якій, відповідно до ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 12 Закону України "Про плату за землю", вирішено, зокрема, наступне:

і. Звільнити з І січня по 31 грудня 2007 року Закарпатське обласне комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Ужгород" на 90 відсотків від плати земельного податку в частині, що надходить до обласного бюджет.

2.Клопотати перед Ужгородською міською радою про звільнення з 1 січня по 31 грудня 200" року Закарпатського обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Ужгород" на 90 відсотків віл плати земельного податку в частині, шо надходить до бюджету міста.

3.З метою забезпечення безпеки польотів повітряних суден рекомендувати Ужгородській міській раді при розгляді питань, що стосуються земельних відносин у районі розташування аеропорту, дотримуватися вимог ст. 72 Земельного кодексу України та ст. 41 Повітряного кодексу України.

Пояснювальна записка до проекту рішення обласної ради про наданни ЗОКП „Міжнародний аеропорт „Ужгород" пільг по платі за землю

Закарпатське обласне комунальне підприємство „Міжнародний аеропорт "Ужгород" з пропускною спроможністю 100 пасажирів у годину віднесено до категорії гірських, резервних класу „Г" аеродромів що має стратегічне значення, і прийому повітряних суден у звичайних і складних метеоумовах. Воно є єдиним авіаційним підприємством у Закарпатській області, що надає послуги з аеропортового обслуговування повітряних суден.

Збереження існування міжнародного аеропорту "Ужгород", враховуючи його стратегічне геополітичне розміщення є пріоритетним для Закарпатської області та держави.
Враховуючи наведене, пропонується рішенням обласної ради звільнити з 1 січня 2007 року ЗОКП "Міжнародний аеропорт „Ужгород" від сплати земельного податку в частині, що надходить до обласного бюджету та звільнити на 90 відсотків від сплати податку в частині, що надходить до бюджету міста Ужгорода.

За 10 місяців поточного року авіапідприємством отримано доходів на суму 1533,6 тис.грн при витратах і502.6 тнс.грн. Балансовий результат фінансово-господарської діяльності за зазначений період склав 31.0 тис.грн. прибутку. Чисельність працівників аеропорту - 109 осіб. Фонд оплати праці працівників за 10 місяців поточного року 581.1 тис. гри., що становить 3".9 відс. від дохідної частини. Отже, на сьогодні, для підприємства сплачувати щомісячно податок за землю в сумі 52.5 тис.грн. є непосильним фінансовим навантаженням і може призвести до його закриття.

Позитивне вирішення порушеного питання сприятиме підвищенню фінансово-господарської самостійності підприємства, підтриманню повітряногс сполучення з столицею, обласними центрами і європейськими країнами, ще позитивно впливатиме на розвиток туристично-оздоровчого комплексу області т; на інвестиційну привабливість регіону.

Для покращення фінансового стану підприємства розроблена і затверджена рішенням сесії обласної ради Програма підвищення ефективності функиіонуванн ЗОКП "Міжнародний аеропорт "Ужгород".
"Ужгород.net.ua"
15 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини