Політична порнографія, або Законодавче безглуздя продемонструвало совковість нашої "еліти"

Закони інерції так само присутні у суспільстві, як і у фізиці. І через них своєю чергою проявляються деякі локальні явища, які демонструють сутність тих змін, що планувалися, але через певні обставини були зупинені. Зокрема, мова нині йде про глобальну конституційну реформу, ініційовану БЮТом і Партією регіонів, яка натрапила на вельми активний спротив громадянського суспільства і тому не стала політичною реальністю, проте душком її вельми красномовно пропах цілий ряд законодавчих актів Верховної Ради, що ухвалені за останні два тижні. Тобто, розраховуючи, що відбудеться нова коаліція, депутатська більшість продовжила на тиждень свою роботу, але несподівана заява В. Януковича на Трійцю сплутала їм всі карти.

Політична порнографія, або Законодавче безглуздя продемонструвало совковість нашої "еліти"

Однак робити щось треба, тому парламентарі й наприймали законів, від яких однозначно тхне тоталітарною радянщиною і які переконливо доводять, що суть усіх змін, котрі задумувалися, полягала у поверненні до авторитарного минулого.

Найперше в запальній ейфорії конституційна більшість подолала вето Президента на Закон про заборону грального бізнесу. Яскраво прикритий псевдоморалізаторською риторикою, по-суті, він жодного конструктиву у суспільство не вносить, а, навпаки, дає початок черговому витку переділення дуже привабливого ринку за корупційними схемами. Бо весь маразм ситуації в тому, що депутати просто тупо заборонили цей вид діяльності аж до ухвалення нового закону. Ніби його мають приймати не вони самі і їх хтось тримає за руки. Але щоб ухвалити закон, потрібен інтелект, знання, досвід, врешті робота, а щоб щось заборонити вистачає й голої дурі, в чому наші можновладці й розписалися. Причому за нею ще чітко простежується хапальний рефлекс. Бо зрозуміло, що у курортний сезон нікуди гральний бізнес не подінеться, але тепер, загнаний у тінь, він з усіх боків буде обкладений поборами, з яких, зрозуміло, зиск матимуть лише причетні до влади. Тим більше не має цей закон нічого спільного з антикризовими заходами, оскільки не сприяє фінансовому оздоровленню й економічній свободі, а, навпаки, нищить її. Достатньо згадати, що одним із перших кроків Рузвельта у 30-ті роки була ліквідація сухого закону, який виводив з тіні величезний прошарок бізнесу, можливо, й не дуже морального, але такою вже є сама людська природа.

Відтак ще більше примітивізму й совкового лицемірства проявляється у новому Законі про боротьбу з порнографією. За ним тепер кримінально відповідальним є навіть зберігання непристойної (на чиюсь дуже суб’єктивну думку) продукції. До речі, всім, хто має повне зібрання творів Дж. Боккаччо, О. Пушкіна, О. Толстого, А. Чехова, треба терміново почистити свою бібліотеку, не кажучи вже про Баркова, Міллера, Андруховича чи Подерев’янського. Бо, не дай Боже, до вас у гості завітає Данило Яневський, який є одним із членів дуже загадкової комісії з моралі, і тоді вам пряма дорога до буцегарні. Однак за цією нісенітницею прихована значно глибша проблема, з якої так і стирчать віслячі вуха совка.

Загалом в Україні і до цього антипорнографічне законодавство було од­ним із найжорсткіших у світі. Автором його й духовним батьком у свій час виступив Л. Черновецький, який уже сам по собі служить бездоганним прикладом чеснот і моралі. Суворішим за українське є лише законодавство у мусульманських країнах, можливо Північній Кореї, Китаї та ще деяких бананових республіках, що служать "взірцем" для світової цивілізації. До речі, найвідомішими цнотливцями в історії людства є Сталін та Гітлер, для яких буденною справою було нищити мільйони людей, але роздивлятися збудливі картинки – зась. У СРСР, як відомо, взагалі сексу не було, а в Німеччині 30–40 рр. не те що пор­нографія, а й кохання суворо регламентувалося відповідно до расової тео­рії. І зв’язок між цими явищами не випадковий. Бо якраз тоталітаризм прагне регламентувати й контролювати все людське життя, разом із інтимним. А почуття вини у громадян є невід’ємною рисою будь-якої диктатури, бо без нього та просто валиться. Саме пробудити почуття вини й прагнуть наші можновладці, продукуючи такі закони.

Це не біда, що міністри-соціалісти випадково беруть із собою у літак красунь, адже вони не картинки. Концерти ж пристаркуватого (щоб не скотитися на грубість) Поплавського в оточенні пікантних дівиць – це, звичайно ж, не порнографія, а прояв вишуканого мистецтва. Так, як і сам, очолюваний ним інститут – це не відома кузня кадрів для відповідної індустрії, а заклад високої культури. Не кажу вже про те, що якраз депутати є організаторами, спонсорами й одночасно головними суддями всіх можливих конкурсів красунь, що слугують за своєрідну біржу секс-бізнесу. Та купувати живих лялечок – це не кримінал, а от розглядати картинки – тюрма. Бо така природа кастової свідомості, де для одних право першої ночі – це священне, а для інших навіть у власному ліжку свобода обмежена. Тому небезпеки, якої уникло суспільство, позбавившись ПР і БЮТ, воно навіть не усвідомило, але сам вірус тоталітаризму ще дов­гі роки переслідуватиме нашу країну.

Ніби зовсім в іншій формі інерція київських хвиль несподівано проявилася і в нашій області. Ні сіло ні впало через три роки раптом Закарпатська ТВК згадала про з’їзд БЮТу, що виключив зі своїх лав більшу частину названої фракції й позбавив їх депутатства. Немає сенсу тут обговорювати сам принцип імперативного мандату, від якого, знову ж таки, тхне неприкритим фюрерством. Але навіть він застосовується тільки вибірково й під сьогочасну кон’юнктуру. Бо така ж доля мала чекати й на ужгородських б’ютівських депутатів чи не в повному складі, але про це ні в пресі, ні від партійних лідерів нічого не чути. Бо, бачте, тепер В. Балога – ворог і всіх, хто з ним, слід покарати, а С. Ратушняк – тимчасовий союзник, то там не чіпатимемо. Звичайно, вся ця катавасія не матиме жодного значення, бо члени ТВК можуть прийняти скільки завгодно взаємовиключних рішень. Не кажу вже про дальші суди й подібне. І суть тут не в юридичних тонкощах, а в самій безглуздості принципу, коли долю депутатів вирішують не виборці, а маніпуляції зі списками та примхи й настрої вождя. Вся дурість знову аж стирчить. Адже з’їзд БЮТу виключив названих депутатів якраз за те, що вони увійшли в коаліцію з Регіонами. Але коли цього вже забажалося самій Ю. Тимошенко, то лише разом із її лінією повинен хитатися й увесь б’ютівський народ. І знову нічого нового. Тому, що така вже наша обтяжена спадковість. Питання лише в тому, скільки часу потрібно нашим людям, аби зрозуміти, що свобода – це не абстракт­не побажання, а конче потрібна умова для виживання сучасної цивілізації. Бо будь-яка нетерпимість – чи національна, чи релігійна, чи політична або сексуальна – обов’язково призводить до бунту й крові. Достатньо тепер подивитися лише новини з Ірану. Ось тільки питання: наскільки далеко ми від нього втекли.






Теги:

*

Віктор Пащенко, "Старий Замок "Паланок"
25 червня 2009р.

Теги: Верховна Рада, законотворчість, гральний бізнес, порнографія, Партія регіонів, БЮТ

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини