Ужгород: ДПА у Закарпатській області та Регіональне відділення УСПП підписали договір про співпрацю

30 листопада 2006 року в Державній податковій адміністрації у Закарпатській області відбулося засідання Узгоджувальної робочої групи Регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців у Закарпатській області і ДПА у Закарпатській області. У засіданні взяли участь Голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Шаповалова, заступник Голови Еріка Васкова, Голова правління Регіонального відділення УСПП Ігор Баран, керівники структурних підрозділів ДПА у Закарпатській області та представники РВ УСПП.

Ужгород: ДПА у Закарпатській області та Регіональне відділення УСПП підписали договір про співпрацю Головною темою засідання стало укладання Договору про співробітництво та координацію дій між РВ УСПП у Закарпатській області та ДПА у Закарпатській області щодо розгляду проблемних питань з оподаткування. Від ДПА у Закарпатській області Договір підписала Тетяна Шаповалова, від РВ УСПП у Закарпатській області Ігор Баран.

Налагодження співпраці між податковими органами і громадськими організаціями підприємців та інших платників податків є стратегічним напрямком діяльності органів державної податкової служби, зазначила перед підписанням угоди Тетяна Шаповалова. У нас уже налагоджена тісна співпраця з регіональним відділенням Асоціації платників податків України. Кілька років тому ДПА у області тісно взаємодіяла і з регіональним відділенням УСПП. Проводилися спільні конференції, засідання “круглого столу”, інші заходи щодо інформування представників бізнесу та об'єктивного вирішення спірних питань. На жаль, останнім часом ці контакти дещо послабилися.

Відновлення співпраці дасть можливість краще відпрацювати проекти законодавчих актів з оподаткування, зокрема Податкового кодексу, який би забезпечив захист бізнесу від втручання влади і водночас запровадив чіткі правила ведення бізнесу.

Крім того це дасть можливість належним чином виконувати головне завдання податкової служби – забезпечення достатнього обсягу надходження коштів до бюджетів усіх рівнів та справедливий підхід до оподаткування всіх категорій платників податків. Ці принципи закладені і в Концепцію реформування податкової системи, проект якої нещодавно розроблено Міністерством фінансів України за участю Державної податкової служби України і до обговорення якої ми закликаємо всіх платників податків. Це сприятиме своренню в Україні стимулюючої податкової системи.

Надзвичайно актуальним питанням є і розв’язання проблеми щодо прискорення відшкодування ПДВ. Для вирішення цієї проблеми ДПА України розробила проект подання звітності та реєстру виданих і отриманих податкових накладних в електронному вигляді. У запровадженні цього проекту була б корисна підтримка членів УСПП. Корисна як для них самих, так і для податкової служби.

Я впевнена, зазначила керівник податкового відомства, що створення відповідної узгоджувальної робочої групи між Регіональним відділенням УСПП та ДПА у Закарпатській області, налагодження її конструктивної роботи сприятиме вирішенню максимальної кількості проблемних питань і зменшить потребу звертатись до судових органів як платникам податків, так і податковим органам.

Ігор Баран також висловив упевненість, що договір про співпрацю сприятиме розвязанню спільними зусиллями спірних питань між податкою службою і платниками податків. А організації УСПП повинні повинні активно впливати на формування партнерських відносин між бізнесом та державою.

Учасники засідання також затвердили персональний склад, Положення та Регламент Узгоджувальної робочої групи, намітили план роботи на 2006-2007 роки. Так, згідно Положення рішення робочої групи приймається консенсусом сторін і оформлюється протоколом, який підписують співголови Робочої групи. Засідання проводитимуться за необхідністю, але не рідше одного разу на квартал.

Свої пропозиції щодо плану роботи на 2006-2007 рік висловили секретарі Узгоджувальної робочої групи Іван Діус та Олександр Шпеник, керівники структурних підрозділів ДПА у Закарпатській області. Зокрема , Іван Діус запропонував уже найближчим часом обговорити на засіданні “круглого столу” проект Концепції реформування податкової системи. А Олександр Шпеник запропонував обговорити пропозиції членів УСПП по зменшенню навантаження на фонд оплати праці та стимулювання розширення бази оподаткування за місцем одержання доходів суб’єктами господарювання.

Заступник голови ДПА у Закарпатській області Еріка Васкова продемонструвала присутнім “Порядок подання п платниками податків до ОДПС податкової звітності та реєстру податкових накладних в електронному вигляді”.

Домовлено,що у грудні 2006 року Узгоджувальної робочої групи буде проведено засідання “круглого столу” по обговоренню проекту Концепції реформування податкової системи.
Офіційний сайт ДПА у Закарпатській області
01 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини