На Закарпатті презентували 13 малих інвестиційних проектів

На Закарпатті відбувся завершальний семінар для державних службовців середньої ланки з питань впровадження стратегій та управління малими проектами, започаткованого проектом партнерства Канада – Україна "Регіональне врядування та розвиток".

На Закарпатті презентували 13 малих інвестиційних проектів

Ще восени минулого року у рамках реалізації Регіональної стратегії розвитку області до 2015 року Закарпатська облдержадміністрація відібрала для розробки та подальшого пошуку фінансування 27 проектів з різних районів Закарпаття. Опісля розпочалась їх розробка ініціативними групами спільно з регіональними та міжнародними експертами, залученими до проекту партнерства Канада – Україна "Регіональне врядування та розвиток". Упродовж дев’яти місяців учасники робочих груп детально вивчали проектний менеджмент, фінансове планування, узгоджували списки команд та мережі ключових сторін, розробляли плани дій та графіки виконання проектів, механізми оцінки соціального та ґендерного впливу від проекту. А також практикувалися, як вдало формувати команду, спілкуватися, готувати презентації тощо.
У результаті остаточного доопрацювання залишилося 13 найкращих малих проектів. Всі заявки відповідають 5-ти стратегічним пріоритетам Регіональної стратегії розвитку області: розвиток людини та підвищення соціальних стандартів життя, формування конкурентоспроможної та життєздатної економіки, поглиблення транскордонної та європейської співпраці, розвиток туризму та курортно-рекреаційної сфери, формування просторової гармонії та охорона довкілля.
На презентації були представлені наступні проекти: "Створення закладу хоспісної паліативної допомоги у Виноградівському районі", "Створення реабілітаційного центру для людей з обмеженими фізичними можливостями в Іршавському районі", "Розробка проекту створення центру сприяння діяльності ОСББ у м. Ужгороді", "Створення агрообслуговуючого кооперативу", " Розробка проекту створення муніципальної енергосервісної компанії у м. Ужгород", "Розробка концепції створення індустріального парку з елементами логістики "Берег-Карпати" на території Берегівського району України та Саболч-Сотмар-Берег області Угорщини", "Розроблення концепції та проектно-кошторисної документації створення євроінтеграційного центру розвитку Рахівщини "Європейський Дім", "Розроблення концепції створення альтернативного транспортного коридору із задіянням існуючих інфраструктурних ресурсів Закарпаття", "Створення туристично-інформаційного центру для осіб з обмеженими фізичними можливостями", "Створення туристично-інформаційного осередку “Мукачівщина туристична”, "Створення Всеукраїнського центру сходження на гору Говерла", "Покращення екологічного стану м. Берегово шляхом очистки каналу Верке, реконструкції шлюзів і відновлення міського пляжу", "Створення геоінформаційної системи (ГІС) управління територіями в Ужгородському районі". Вартість проектів сягає від 50 тисяч до 6,3 мільйона гривень.

Присутній на захисті робіт заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик зазначив, що всі представлені проекти потрібні та актуальні на часі.

– Кожен із проектів якісно підготована заявка для інвестора з вичерпною інформацією, детальним бюджетом та, що особливо важливо, сформованою командою, готовою втілювати ідею на практиці, – вважає Володимир Гоблик. – Частина представлених на розгляд проектів знаходиться на першому етапі впровадження, інші – готові до пошуку інвесторів. Важливо, щоб ця команда фахівців в подальшому використовувала набуті знання.

За словами представника Великобританії Данкана Літча, провідного міжнародного експерта проекту партнерства Канада – Україна "Регіональне врядування та розвиток", результати навчань державних службовців є дієвим механізмом у пошуках можливостей розвитку регіонів.

– Експерти допомогли учасникам не тільки розробити правову та фінансову документацію, але й зрозуміти інструмент проектного менеджменту, – каже міжнародний фахівець.

Після презентації – захисту проектів командам-розробникам було вручено сертифікати проекту партнерства Канада – Україна "Регіональне врядування та розвиток" та свідоцтва Закарпатського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Для довідки: проект Канада – Україна "Регіональне врядування та розвиток" (проект реалізується Канадським інститутом урбаністики за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку) працює на Закарпатті чотири роки.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
15 червня 2009р.

Теги: Ужгород, проект Канада–Україна, "Регіональне врядування та розвиток", інвестпроекти, інвестиції

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 1
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини