Прапори іноземних держав з адмінбудівель на Закарпатті наразі не зніматимуть через неврегульованість питання?

Українська Народна Партія отримала письмову відповідь від керівництва Закарпатської обласної державної адміністрації на звернення щодо зняття з адміністративних будівель населених пунктів Берегівського, Мукачівського, Ужгородського, Виноградівського, Хустського, Тячівського та Рахівського районів, прапорів іноземних держав.

Прапори іноземних держав з адмінбудівель на Закарпатті наразі не зніматимуть через неврегульованість питання?

Про це повідомили у прес-службі УНП.

"Питання про використання національної символіки неодноразово аналізувалося при вивченні стану дотримання в області вимог окремих законів і вказувалося на недоліки у їх використанні через відсутність правового механізму реалізації положення статті 6 Закону України "Про національні меншини в Україні". Разом з тим облдержадміністрація порушувала питання про врегулювання використання національної символіки перед Державним комітетом України у справах національностей та міграції. Однак механізм реалізації цієї законодавчої норми не врегульовано", - зазначив у листі заступник голови-керівник апарату Закарпатської державної адміністрації Михайло Попович.

Також, у листі М.Попович зауважив, що "органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування області докладається максимум зусиль для збереження традиційної міжнаціональної злагоди, забезпечення прав та законних інтересів національних меншин, стабільного і поступального розвитку всіх громадян Закарпаття"

Коментуючи таку відповідь, голова Закарпатської обласної організації Української Народної Партії Іван Габор вважає, що: "оскільки, це питання не врегульовано й досі, то виникає гостра необхідність у внесенні змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Тому, на разі депутати від УНП працюють над цим питанням, а особливо в частині про державний прапор. Тут має бути виключена будь-яка можливість розміщення на будинках, де працюють ради та їх виконавчі комітети, будь-яких державних чи національних прапорів іноземних держав та можливих сепаратистських утворень".

27 травня 2009р.

Теги: УНП, прапор, іноземний, символіка

Коментарі

Вуйко 2009-06-06 / 21:59:00
Чудуюся з наших Підкарпатських БЮТівців.

Щось язики в гузиці позатикали.

Не видко радости.

orange 2009-06-05 / 13:29:00
Tibor

"Все стане на своє місце, як тільки сформується ПРиБЮТ..."(с)



Як кажуть наші брати:)-росіяни - "Мєчта ідіота"...:)



Цю суміш будьдога з носорогом народ України змете так само, як і владу Кучми-Медведчука-Януковича... :)

Tibor 2009-06-05 / 10:07:00
Оранжу




Все стане на своє місце, як тільки сформується ПРиБЮТ яке не за горами, тому що ні Янукович ні Тимошенко не хворіють націоналізмом. А націоналістичні витвори хоружівського буха кануть в літа, і всі забудуть. Відбудеться дійсне обєднання країни, а не розЄднання, як це зробив Ющ. І до речі ПРиБЮТ протверезить гарячі Галичанські голови.

orange 2009-06-04 / 18:54:00
Я уже написав з цього приводу в коментах до відповідного матеріалу на цьому сайті: ви, А, в один голос з ембером нам тут доказували, що угорські прапори на сільрадах на Закарпатті - не державні, а якісь там національні. Значить - можна знімати безкарно... :)

A 2009-06-04 / 14:18:00
Ухваленими змінами до кодексу передбачається покарання за наругу над символікою іноземних держав - позбавлення волі строком до двох років.

orange 2009-06-04 / 12:26:00
Ага, з хворої голови на здорову називається :)




А хіба це не ви з А - стукачі і агенти впливу чужих держав?..

ember 2009-06-04 / 09:32:00
Orange, ty ne toljko marsijanin (kotoryj byl, propal i pojavilsja), no i stukach poslednij!

местный 2009-06-03 / 18:42:00
А, ты знаешь, тут я к сожалению не могу с тобой не согласиться. Бардак и смута в стране...

A 2009-06-03 / 18:18:00
Україна сама пише цей підручник з такою внутрішньою та зовнішньою політикою.

местный 2009-06-03 / 18:08:00
A 03.06.2009 14:42 "Закарпатье или Буковина или Южная Бессарабия - это спорная территория" - да, местный, ты прав... Можно добавить и Западную Украину, Восточную Украину и Крым. Так список почти целый... (с). О чем и речь. Сегодня флаги иностранных государств над Береговской райрадой (типа как уважение к нацменьшинству, проживающему в районе), завтра - уже над Закарпатской ОДА, послезавтра - далее по списку областей Украины. Так в скором времени от Украины останется только упоминание вскользь в учебнике истории - было дескать такое государство в 1991 - 2009 годах, затем территория была поделена между соседними странами. Причина: отсутствие внутреннего единства, превратно понятое понятие "демократии" и непомерное потакание аппетитам нац. меньшинств". Но сейчас еще не поздно внести необходимые коррективы. Этот мрачный учебник истории еще не написан! Но действовать нужно решительно и жестко!

orange 2009-06-03 / 15:43:00
Я в своїй державі, а тому не гавкаю, а говорю.



Так хто-хто "не просять"? Мадярські спецслужби?.. :))

A 2009-06-03 / 15:23:00
Ну, orange, знову гавкаєш, коли не просять...

orange 2009-06-03 / 15:03:00
А, нацику мадярський,




от і вилізло назовні твоє справжнє антиукраїнське, антидержавне нутро.



Я сподіваюся, що СБУ, яка має стояти на сторожі територіальної цілісності нашої держави, зафіксувала у твоїй персональній папочці цю твою фразу разом з твоїм IP, і згодом, коли ти будеш стояти перед українським судом, вона буде одним із аргументів державного звинувачення у скоєнні тобою злочину по відношенню до держави Україна.

A 2009-06-03 / 14:42:00
"Закарпатье или Буковина или Южная Бессарабия - это спорная территория" - да, местный, ты прав... Можно добавить и Западную Украину, Восточную Украину и Крым. Так список почти целый...

местный 2009-06-03 / 14:22:00
земляки разных национальностей. если всё-таки уйти от общения по типу: "*удак - сам *удак", то повторяю еще раз: 1. национальный флаг народов, имеющих государственность (венгров, румын, немцев, украинцев, русских и т.д.) является государственным флагом их государств (Венгрии, Румынии, Германии, Украины, России и т.п.). 2. флаг над зданием органа власти (верховной, областной или районной рады) указывает на государственную принадлежность этой территории. 3. национальные флаги (нац. меньшинств) не могут использоваться в качестве государственных на территории иных государств, но при этом могут использоваться и вывешиваться над негосударственными учреждениями (народными театрами, музеями, гостиницами, ресторанами и т.д.). Хотите это оспорить? И будете доказывать, что где-то еще в мире флаг чужого государства может висеть над каким-либо местным органом самоуправления? Тогда, наши мадьяро-цыганские соседи, напишете о таком случае с указанием места и времени, когда это было, чтоб исключить период оккупации во время 2-ой мировой войны... Потому что больше такого я лично нигде не видел - ни в Польше, ни в Румынии, ни в Венгрии, ни в Словакии, ни в Латвии ни в Эстонии... Эту бодягу с флагами и замутили для того, чтоб показать, что Закарпатье или Буковина или Южная Бессарабия - это спорная или находящаяся под двойным гос. управлением территория.

orange 2009-06-03 / 11:26:00
Но, видиш, неборе, сам"ись написав, ож тупий"ись. Зато вшиткі туй, на форумови, і думавуть, ож ти туй говориш за свої собственні записки... :)

Проффессор 2009-06-03 / 11:02:00
ОРАНЖЕ! Та не мої "ЗАПИСКИ" , а ГОГОЛЯ,Но тупый, но тупый...

ember 2009-06-03 / 09:33:00
A: orange marisjanin, emi vsjo dozvoleno, a pishet dejstviteljno uzhe nudno. Geroj on nash, ukrajinskij Herakl, ili Ilja Muromets:) I ne oshkolovbanyj, tochno!.


Primer:

змадяризованих назв населених пунктів на Закарпатті, які українець не може навіть вимовити.

1. Tysjachiletnie nazvanija vengerskikh – i rusynskikh mezhdu prochem – sjol Pidkarpattja perekrutuli chekhi. Potom, s pomoshchju Petra Sova, eshcho raz doblestnye osvoboditeli (predki marsijanina!). Inogda pisali to shto slyshali – primer: Homok-Kholmok –, inogda doslovno pereveli – primer Feketepatak-Chornyj Potok –, ili sovsem novye pridumali – Hetyen-Lipovoje. Eti nazvanija nosili nashi sela paru soten let, novye gde to 40.

2. marsijanin, esli ne mozhesh "vymovyty" Homok, Feketepatak, Hetyen – tvoi zhalkie problemy.

Ty ne interesen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

orange 2009-06-03 / 00:18:00
Ко вти повів, ниборе, ож твою писанину мож найти в бібліотеци?.. :)

Проффессор 2009-06-02 / 23:37:00
ОРАНЖЕ! Кить ни маеш дома" ЗАПИСОК ИДИОТА" то сходи у б1бл1отеку.Для тебе она бы мала быти настольнов книжков, як упорядочної чиляди БІБЛІЯ.

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 5
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини