Чоловік померлої закарпатської депутатки закликав Москаля не піаритися на покійних

Відкритий лист народному депутату України Геннадію Москалю

Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Пане Геннадію! Прочитав  ваш опус щодо моєї дорогої покійної дружини Марії Діміч – депутата обласної ради кількох скликань, відомого педагога, чесного політика краю, в якому ви ділитесь своїми здогадками щодо її смерті, надуманими фразами, оприлюднюєте якийсь міфічний сценарій, де ні логіки, ні душі. Подумалось: якось нетрадиційно  ви помолилися за мою покійну дружину та попросили Господа завести її до свого Царства.

 Не смійте! Смерть Марії Діміч – це біль родини, і ви не маєте ані морального, ані юридичного права очорнювати її світлу пам’ять своїми безтактовними заявами.

Так, моя дружина померла, йдучи в райраду – там догоріла її свічка. Покійний єпископ Іван Маргітич помер у храмі під час Богослужіння за престолом – його смерть застала в святині. Веду до того, що коли Господь приймає рішення, людина безсила.

 Хто ви такий, щоб аналізувати речі, які не підвладні земним і грішним?!

 До речі, маю нагадати вам: коли ви були губернатором на Закарпатті, то саме з вашої ініціативи було поставлене на порядок денний однієї із сесій облради питання  про звільнення голови облради Івана Іванча.   Під час пленарного засідання Марія відкрито виступила на захист пана Іванча, і питання було знято з порядку денного. Тобто, ви мали можливість переконатись на власні очі, що моя дружина була сильною, вольовою жінкою, самодостатнім політиком і нав’язувати їй якісь рішення було б абсурдно.

Є ще один нюанс у цій ситуації. Якби Марічку кликали чи, як ви заявляєте, чинили на неї тиск з тим, аби вона перейшла в Партію регіонів чи перекинулася  до комуністів, то це, справді, могло б її розсердити чи знервувати. Але ж як і „Наша Україна“, і "Єдиний центр" – обидві партії демократичного, європейського спрямування, зорієнтовані на захист національних інтересів України, розбудову краю. В якій партії із названих бути – це рішення приймала команда спільно, в якій моя дружина  тривалі роки була. Для неї Віктор Ющенко, брати Балоги, особливо Віктор Іванович, – лідери, яким довіряла, поважала, любила. Бо ці люди зробили для нашого краю та його мешканців стільки добра, скільки ви не зробили за все життя. Вони допомагають сирітським будинкам, будують школи–інтернати, відроджують історичні пам’ятки. А чи заглядали ви у своє єство?

Я завжди був поруч з Марійкою, ми разом ходили з нею у партійних справах, на зібрання, розносили під час виборів агітки, спілкувалися з людьми, йшли на ділові зустрічі.

До неї приходило за допомогою у вирішенні наболілих проблем більше жителів Рахівщини як до влади. Вона ж, у свою чергу, клопотала за людей перед Президентом України, керівниками краю. Кожне її звернення було вирішено позитивно на користь простих людей. Коли Президент України приїжджав у Рахів, він до неї підходив і потискав руку. А Віктор Балога ще й перепитав: "Як ся маєте?".

Сьогодні її немає серед нас – так розпорядилася доля, щоб її яскраво палаюча зірка загасла…

Мені здавалося, що в минуле канула ганебна комуністична доба, коли колега на колегу, сусід на сусіда, брат на брата писали доноси, пасквілі, після чого каральники чи то ті, що вершили долі людські без суда і слідства, збирали нещасних і відправляли у далеку путь. Доба – минула, а охочих до неправдивих діянь залишилось. І кортить залізти в чуже життя, в чужу долю, навіть, у скорботну пам’ять. Щоб зробити якомога болючіше.

Знаєте що, пане Москалю, у вас якась манія підозріливості. Ви ще жодного разу не написали добрих слів щодо закарпатців та нашого краю. І саме через таких, як ви, жителі нашого чудового, гостинного Закарпаття  і ставляться з пересторогою до приїжджих начальників.

Якщо це хтось пише від вашого імені – то, як порядна людина, зробіть спростування. Чи ви втратили відчуття такту, порядності й самоповаги. Я не дозволю вам „творити“ свою правду щодо смерті моєї дружини.

Василь ДІМІЧ, депутат Рахівської райради

31 березня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини