Сепаратисти чи патріоти , або Роздуми про поводирів закарпатського русинства - 2

Маємо державу!? Пудкарпатський уряд діє, роздає людям землю!? Ліси!? Реманент!? Посади!? Що за нечиста, думать собі закарпатський фатьов, сидячи на пецу та никаючи Інтернету. Удкіть то сесе ся взяло, мачка бі го копнула! Я ся нич не розумію.

Спробую пояснити простому русину, што воно такоє та ко кому няньо.

Сепаратисти чи патріоти , або Роздуми про поводирів закарпатського русинства - 2

1 децембра 2008 року батюшка Дмитрий Сидор вперше “по секрету всему свету” розповів, що діє русинський уряд, а він сирота про це нічого конкретного не чув, відношення до його створення та підбору кандидатів не має. Згодом, “новонароджене дитя” в особі   Гецка Петі,  Василів — Джугана, Паука та Микуліна отримало “хрещення” на конференції в Ростові–на–Дону  в Росії. 

Петі Гецку – була надана честь звернутись до уряду та Держдуми Російської Федерації з проханням визнати незалежність Підкарпатської Русі. Погодьтесь – якийсь аж занадто нездоровий інтерес сусідів і прямо царська увага до негідного об’єкту. Навіть депутат російської Держдуми Костя Затулін заявив, що зазначене звернення русинського "прем’єра" буде подано на розгляд вищого законодавчого органу Росії. Та сусіди не зчулися, як загралися до такого рівня, що треба було якось рятувати ситуацію і виходити з неї без чергових дипломатичних скандалів. Згодом "прем”єра" П. Гецка зливають – з’являються пікантні біографічні дані про його життя, служіння у війську, навчання та лікування - тривале перебування на психіатричному обліку в м. Москві з діагнозом (зауважте аж ніяк не політичним) – шизофренія. В принципі – вихід із ситуації був знайдений у традиційному амплуа. Російська Держдума розгляд заяви ненормальної людини, яка в принципі може назватись не тільки "прем’єром" Підкарпатської Русі, а і "Наполеоном", "президентом" Росії і т.д., не проводила.

Под стать "прем’єру" Підкарпатської Русі Гецко, продюсерами та режисерами театру абсурду, були підібрані в уряд не менш колоритні “закарпатські едельвейси” самий "цвіт" мож уповісти. Думали, гадали, питали, перевіряли, ко кому Рабинович, ко кулько і де сидів, кого і як міцно можна за я...я, пардон за жабра взяти, а потім копняка в м'яке місце дати. 

І знайшли хлопців як на підбір, а з ними бородатий, ні не дядько Чорномор, а всюдисющий, загребущий отиць СДД та К . 
 
"Віце прем’єр - міністр" Ладислав Лецович

Близькі називають його "пітьо-бачі", "старий дідо", однак він ще ого - го! і не тільки з власною жоною... А що йому робити? Діти виросли. Хату збудував. Дерево посадив! Довгий час, поки русинська труба не заграла, працював водієм та займався дрібними крадіжками. Відсидівши за "совєтів" 4 роки став на путь істинний — згадавши про своє русинське коріння. Хоча він такий русин, як я папа Карло.

Жадібний до “лаве”. За мовчання про дерибан мацкальських грошей, виділених на русинські школи, отримав свою долю. Нині дивиться в рот Сидору Дмитру та  плекає надію,  що перепаде йому копійчина і за мацкальсько — сіоністський проект “Русинська Родина” (не плутати з файтою). Не подумай, шановний читачу, що він не здатний і сам заробити на хліб насущний. Лецович всіми правдами та неправдами намагається всучити довірливим бабкам та дідусям, що повелися на гуманітарку, за баснословними цінами різноманітний лікувальний непотріб, надає в оренду приміщення  Дому русинів цілителькам та екстрасенсам.

На разі пакує валізи та сушить сухарі, збирається в екзилю до Петра Гецка.

"Міністр внутрішніх справ Подкарпатської Русі” Василь Патрусь з Тереблі.

Справді, цей молодик не просто так отримав посаду “внутрішню”. Колись він працював у міліції, однак за дескредитацію був звільнений. Не довго нудьгував без роботи. Поїхав у Чехію. Ні, не на важкий заробітчанський хліб, а займатися “рекетирством” - звільняв кишені русинських заробітчан від тяжко зароблених на чужині корун. Справжній русинський "патріот"… На "зарекетоване" відкрив у Тереблі весільний салон, дискобар та аптеку. Через аптеку, зареєстровану на підставних осіб, розповсюджує у власному дискобарі неліцензовані медпрепарати, а також психотропну наркотичну контрафактну продукцію на кшталт ЛСД, Екстезі тощо. "Міністр" МВС Пудкарпаття недавно намагався одному зі своїх односельчан завдати тілесні ушкодження - за те, що той виступає проти продажу молоді наркотиків на дискотеках у власному  дискобарі. Проведення обшуку працівниками міліції в помешканні “міністра” було подано в ЗМІ як переслідування русинського активіста за прагнення любити свою землю. От така тепер правда. Благо в уряді є священик, він відпустить Патрусю гріхи. Але чи захоче цього Всевишній?.. 
                  
"Міністр лісового господарства” Василь Микулин з Буштина.

Накінець Василь Іванович може спати спокійно — здійснилася його заповітна мрія мати можливість не тільки безконтрольно та за гроші (у свій жеб) відстрілювати живність, але й  дерибанити ліси. Заради цього пішов у лісові нетрі за Гецком, як жінки за декабристами-чоловіками в Сибір. Забув про все Василь. Гецко, Гецко, Гецко - може це лю...в? Ні, борони Боже. Василь Микулин вчить лише військовій муштрі Гецка Петра. Хто його знає, може й сурми заграють до бою.

Тячівські мисливці вже не витримують міністерських звичок Василя та примушування вступати в русинську гвардію. Хтось все таки не витерпить -  влупить міністру сіллю з перцем, щоб отямився та повернувся в сім'ю нянчити онуків. Василю Івановичу! Олекса Довбуш недосяжна для Вас висота! Досить гратися в опришків. Петро - бобиль, йому вшицко єдно, але не Вам, Василю Івановичу. Політика то є велика курва. Не забувайте про те!

"Міністр" економіки Василь Лендєл з Севлюша (Виноградово).

Один з найбільш презентабельних міністрів в “уряді” Гецка. Не сидів, рекетом не займався, хоч і був та залишається поплічником Сергія Ратушняка. Чим Василя Васильовича заманили в уряд? В минулому році Лоціко намагався переправити велику партію товару (читай контрабанди) через одеський порт, однак, щось йому не заштимувало і товар хотіли конфіскувати. Аж тут, як палочка-виручалочка,  партія “Родина” (прошу не плутати з українським словом "родИна") з Одесси-мами і всьо пашло ніштяк.

Тепер він на гачку - очолити “Русинську Родину”, які питання - Василь Васильович в авангарді. Дати гроші — так є з чого, товар то не конфіскували. 

Однак Василь Васильович сушить собі голову та думку гадає, як вберегти свою незаконно приватизовану нерухомість. Василю Васильовичу,  вже скоро, не переживайте. Вас врятує лише чистосердечне каяття та повернення вкраденого.

“Міністр закордонних справ”  Паук Василь з Кендерешова (тьфу ти із-за гатару - Чихії)

Так  Лоці-бачі переживає за своїх русинів, що аж – виїхав у Чехію і там кує русинську перемогу. Ні, причина в іншому: боїться Лоціко вендетти. В славних 90-х минулого століття він теж намагався легкою працею заробити собі на хліб насущний. Однак Лоці-бачі нічого кращого не придумав, як займатися розбійництвом. За що Свалявський районний суд і виніс йому справедливе покарання. Відсидівши  у в'язниці, повертатися в рідне Завидово не схотів та й чкурнув у Чехію. Боїться  помсти тих, кого в свій час несправедливо скривдив. Даремно надіється, що отримає чеське громадянство. Там не дурні сидять: злочинця, хоч і міністра їм не потрібно.

Інші міністри — теж не промах, однак про них іншого разу.
 
 
Р.S.   “Круті” хлопці з уряду є прямим відзеркаленням своїх босів, які рвуться керувати нашим краєм, використовуючи чесність та порядність пересічного закарпатця. Тільки чи варто піддавшися спокусі, віддати їм владу. Риторичне запитання: чи варто? Відповідь — ні! Русине будь пильним, не дай себе обманути!

МетаБЛОГИ
26 березня 2009р.

Теги: русини, уряд, Сидор, Гецко, міністр

Коментарі

реметянка 2009-08-25 / 20:06:00
менi ганьба за вас Закарпатцi.

Олежик 2009-04-07 / 15:05:00
Оранжеві чого вам треба от Закарпаття.....?

местный 2009-04-07 / 14:06:00
вижу, слегка достали админа, что он удалил чтук д-цать последних комментов. ну что ж - корректней, корректней выражайтесь. а моё так предложение: прежде чем выливать друг на друга всякую хрень приобсуждении вопроса: "народ-не народ" подумайте, а кто вообще заинтересован в бесконечном обострении этого вопроса. точно мскать нужно не в Ужгороде и не в Киеве

Гость 2009-04-04 / 13:42:00
А шо, Гецко не в дурдомі.

Гость 2009-04-04 / 13:41:00
Навірно отець Сидор виправляє помилки Меморандуму, який поданий Гецком на власному сайті

Бонд 2009-04-04 / 13:38:00
Сьогодні Гецко заходив до Сидора. Вони пишуть черговий пасквіль-Меморандум.

Проффессор 2009-04-04 / 11:45:00
ОРК! Читайте мій нік.Якщо він вам нічого не говорить, то тоді і вам треба читати як оранжу "ЗПИСКИ ІДІОТА".

орк 2009-04-04 / 09:43:00
Проффессоре («Читайте ГОГОЛЯ," Горе от ума" дуже для вас актуально,так як ГОГОЛЬ вас знав і описав знутрі, не опише ніхто,так що читайте»), ви можете викладати літературу тільки в політрусинських пінгвінячих школах :-D бо "Горе от ума" по-перше написав не Гоголь, а Грибоєдов, а по друге герой цього твору Чацький є безумвно позитивним персонажем, а лихо від свого розуму він має тільки тому, що оточують його такі ото «проффессори» та «х-ї» на рівні розвитку Пєті Гецка чи пінгвінячого «письменника» Петровція. Лоботомію сокирою негайно!

X 2009-04-02 / 23:00:00
Не бивим на сайтi, бо не бивим дома. Бивим; Orange, у твойив любимив Малярщинi. Обицявись ня не пустити через межу.:)) А Комуфлянику) хочу уповисти ож я роблю, а не занимавуся балаболством ги вiн, правда типир ся уто кличе "политологийов". Аж ви Комуфляжнику) байлуйе те знати IP то майете доступ до сього сайту, ейбо ги сь ме видiли без ефекту. Йеден блеф. Най вас мийригуйе дале потомки полiтичних галичан (майеся у виду Бандера,офицери "Абвера" Побiгущий , Шухевич та й охранники в концлагерях)

orange 2009-04-02 / 22:25:00
Проффессор

...ОРАНЖУ ищи, рекомендуву звернути увагу на "ЗАПИСКИ ІДІОТА". Ги-ГИ-ГИ!!!(с)




Звернув. Натуральний ідіот. І гигикаєш відповідним чином... :)

Проффессор 2009-04-02 / 22:13:00
АГА. А. А! Сайт завмер. Видко найманці читавуть Гоголя.Исе добре,а ОРАНЖУ ищи, рекомендуву звернути увагу на "ЗАПИСКИ ІДІОТА". Ги-ГИ-ГИ!!!

Команданте Русин 2009-04-01 / 23:52:00
Чудуюся, звідки у Сидорової пастви скільки неошколованої чиляді.

orange 2009-04-01 / 21:34:00
Проффессор,



я знаю, чого ви опинилися в "русинах": ви патологічно неграмотні, а тому виявилися нездатним вивчити літературну мову всіх русинів України... :)

xXx-ember 2009-04-01 / 18:57:00
Товарищ кот Леопольд а вот и вы :) а я думал вы уже в венгрии...

ember 2009-04-01 / 18:52:00
Проффессор: :)!!!!!!

Проффессор 2009-04-01 / 15:46:00
ГАлицькі найманці! Читайте ГОГОЛЯ," Горе от ума" дуже для вас актуально,так як ГОГОЛЬ вас знав і описав знутрі, не опише ніхто,так що читайте,За одно и юбілей відпразнуете.

orange 2009-04-01 / 14:58:00
ember

"Orange, ranjshe pisal, shto ja idiot.

Soglasen!"(с)



Те, що ви ідіот, першим констатував не я, а ви самі, коли назвал всіх українців, що брали участь в обговоренні по цій темі, дурнями. Так що я тут ні до чого. Варіться у своїх глупостях самі. Мадярщина буде вам вдячна за творення відповідного іміджу мадярів в Україні... :)

ember 2009-04-01 / 14:11:00
Orange, ranjshe pisal, shto ja idiot.

Soglasen!

Idiot, potomu shto ne smotrja na drugie vozmozhnosti do sikh por zhivu v Ukrajine.

Idiot, potomu shto ja ochenj ljublju svoju RODINU – Pidkartpatsjku Rus, Kárpátalja — so svoej prirodoj, so svoimi ljudjmi nezavisimo ot veroispovedanij, ot partijnoj prinadlezhnosti, ot natsionaljnosti.


Ne ljublju banditov, natsikov, kommunjakov, shizofrenikov, "slepykh" i "glukhikh".

Idioty, eta drugaja kategorija. Ikh inogda dazhe ljubitj mozhno. No sporitj s nimi neljzja, kak ranjshe otmetil: opasno!

orange 2009-04-01 / 14:01:00
АНЦЯ,




навряд чи хтось більше здатен "іздіватися" над "русинами", як самі "русини". Виходить так, що чим рідше ви відкриваєте рот, тим розумніше виглядите :)

АНЦЯ 2009-04-01 / 13:44:00
ЙО ЙОЙ! Та исі наняті болтуны ищи все туй,а як файно обсиравуть нашу чилядь!? Исе добре,лекше буде доказувати, як укра1нц1 1зд1валися над РУСИНАМИ.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини