ЗАЯВА "НАШОЇ УКРАЇНИ" ЩОДО ПЕРШИХ СТА ДНІВ УРЯДУ ЯНУКОВИЧА

Невдовзі виповнюється 100 днів відновленню в Україні політики економічного абсурду, поверненню до корупційних схем в керуванні державою та зраді національних інтересів. Саме стільки часу перебуває при владі уряд Віктора Януковича.

ЗАЯВА "НАШОЇ УКРАЇНИ" ЩОДО ПЕРШИХ СТА ДНІВ УРЯДУ ЯНУКОВИЧА"Наша Україна" заявляє, що 100 днів діяльності уряду Януковича, який ішов на вибори під гаслом "покращення життя вже сьогодні", на практиці призвели до зворотного. Падає рівень життя українських громадян, закладено передумови до втрати економічного суверенітету, подальшого зниження реальних доходів людей та колапсу економіки України вже у 2007 році. Невмотивованими та згубними для економіки держави кроками уряд «відзначився» практично в усіх галузях.

Лише за 3 місяці «урядування» Януковича зростання цін на споживчі товари склало 4,7%, тоді як за весь попередній рік цей показник становив лише 3,8%. У проекті бюджету на 2007 рік уряд декларує збільшення соціальних видатків на 8%, а мінімальної зарплати на 12,5% (найнижчий рівень за останні роки). У той же час рівень інфляції на 2007 рік планується у розмірі 13%, що означає суттєве зниження як реального рівня соціальних видатків, так і мінімальної заробітної плати – малозабезпечені ставитимуть ще біднішими.

Сьогодні уряд пишається частковим погашенням шахтарям заборгованості із виплати заробітної плати. Натомість він замовчує той факт, що у 2007 році отримувачі регресних платежів з бюджету, серед яких більшість – саме шахтарі, перестануть їх отримувати по досягненню ними пенсійного віку.

Натомість не залишені поза увагою ті, хто своєю діяльністю спільно з урядом вже грабував державний бюджет у 2003-2004 роках. Відновлення у 2007 році податкових пільг для вільних економічних зон означатиме повернення в економіку України «чорних дірок», через які розкрадатимуться державні кошти, наближені до влади ділки ухилятимуться від сплати податків, а недонадходження до державного бюджету складуть близько 20 мільярдів гривень.

Поряд із антисоціальністю проекту бюджету викликає подив цинізм, з яким уряд створює передумови для корупційних схем при здійсненні державних видатків. Сотні мільйонів гривень видатків на діяльність органів місцевої влади, капітальне будівництво, водопостачання, енергозбереження тощо уряд залишив на центральному рівні, вирішивши розподіляти їх самостійно. Чи не для політичного тиску на владу окремих регіонів вигадана така схема?

Повернення корупційних схем ми бачимо і у приватизаційних процесах. План приватизації на 2007 рік переконливо свідчить – державне майно не приватизовуватиметься, а роздаватиметься «своїм». Більше того, уряд, оминаючи парламент, прагне розпочати «розпродаж» підприємств, що законом заборонені до приватизації.

За останні 100 днів більшість українських підприємств, що здійснюють експортну діяльність, знову згадали про відшкодування ПДВ «по-азаровськи». Дивним чином підприємства центральних, західних та південних областей опиняються на межі банкрутства, вже 3 місяці чекаючи на законне повернення мільйонів гривень. У якості альтернативи пропонується добре налагоджена ще у 2003-2004 роках так звана «відкатна» схема. У той же час обсяги відшкодування податку на додану вартість на Схід України далеко випереджають плани.
Очевидно забув Віктор Янукович зі своїми урядовцями і власне виборче гасло про заможні регіони. Очевидно, реформування місцевого самоврядування Партія регіонів та її керівники розуміють по-своєму: делегуючи органам місцевого самоврядування додаткові повноваження, уряд не передбачив у проекті бюджету додаткові ресурси на їх фінансування. Натомість на центральному рівні залишилися ресурси на фінансування фактично усіх регіональних програм розвитку. Повністю припинено реалізацію адміністративної реформи.

Непрофесійною та такою, що загрожує національній безпеці ми вважаємо діяльність уряду Януковича у врегулюванні питання забезпечення країни природним газом. Урядом Юрія Єханурова було укладено 5-річну угоду на постачання газу з Російської Федерації за ціною 95 доларів США за тис. кубометрів при відповідному підвищенні тарифу на транзит. Уряд Януковича лише за три місяці своєї діяльності підвищив її до 135 доларів, не домігшись при цьому грошових компенсаторів у вигляді підвищення вартості транзиту російського газу територією України.

Тепер «покращення» життя на собі відчує кожний – за підвищення ціни газу, а отже і у 3-4 рази житлово-комунальних послуг, платитимуть прості громадяни. Під загрозою зупинки опиниться частина підприємств вітчизняної промисловості.

Не менше обурення викликає і злочинне гальмування вступу України до Світової організації торгівлі (СОТ), яке всіма можливими способами здійснюють представники уряду і так званої “антикризової коаліції”. Такі дії є зрадою національних інтересів, завдають збитків українським виробникам та споживачам та є відвертою діяльністю на користь іншої держави.

Такими, що загрожують продовольчій безпеці та позиціям України на зарубіжних ринках, вважаємо адміністративне втручання уряду у формування ринку зернових. Запровадження ліцензування, а потім квотування експорту фуражного зерна призведе не лише до мільйонних збитків селян, але і до банкрутства сотень підприємств, неповернення банківських кредитів та збагачення наближених до влади ділків за рахунок ручного управління, спекуляцій та корупційних схем при експорті зернових.

Зважаючи на згубність для держави та людей економічної політики нинішнього Кабінету Міністрів України вже після 100 днів діяльності, «Наша Україна» закликає членів економічно непрофесійного та непослідовного уряду Віктора Януковича подати у відставку. Досить погіршувати добробут людей!
Прес-служба політичної партії "Народний Союз Наша Україна"
08 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини