Команда Тимошенко розвалюється на очах

Цього тижня двоє політиків, які вірно «служили» пані прем’єрці, перейшли з розряду друзів до когорти неугодних. Перший з них – Валерій Хорошковський – остаточно порвав з Тимошенко. Другий – Віктор Пинзеник – перебуває на шляху до цього.

Команда Тимошенко розвалюється на очах

Для вже екс-глави Державної митної служби Хорошковського вияв публічної незгоди з Тимошенко криється в багатьох речах, які є зрозумілими для будь-кого. Виконувати сумнівні вказівки, до того ж ще й не дуже законні (йдеться про вимогу Ю. Тимошенко переоформити майже 11 мільярдів кубів газу, що належать РосУкрЕнерго), бажання в пана Хорошковського не викликало. За що й поплатився. Вже в середу Прем’єр призначила на його посаду нову людину. Хорошковський, під головуванням якого у 2008 році митниця зібрала удвічі більше коштів, ніж за рік попередній, виявився не потрібним у час кризи, коли рівень митних платежів зменшився утричі. «Усі люди є для Тимошенко ресурсом для споживання», – так охарактеризував свої взаємовідносини з Прем’єром Валерій Хорошковський за день до звільнення.

Ще один політик, який крокує поруч з Тимошенко третій рік, – Віктор Пинзеник теж знаходиться на півдорозі Хорошковського. Серйозний конфлікт між ними виник при прийнятті державного бюджету на 2009-ий рік. Пинзеник намагався скласти реальний кошторис, який можливо виконати. Для Тимошенко достатньо й «липового» – але обов’язково з «красивими» показниками. Від звільнення міністра фінансів, який не захотів грати в бюджетні ігри, врятувало те, що за ним стоять принаймні 10 депутатів із фракції БЮТ. Але після того, як цього тижня у пресі оприлюднили доповідну, підготовлену міністром на ім'я Юлії Тимошенко та своїх колег по уряду, в якій йдеться про те, що країна котиться до неминучої кризи, позиції пана Пинзеника суттєво похитнулись. Та чи й бажає сам міністр працювати в такій бездарній команді? Навряд. З минулого року Віктор Михайлович не виходить з лікарняного.

Кажуть, на черзі приєднатися до цієї двійки найближче знаходиться… Юрій Луценко. Півторарічне дрейфування в бік БЮТу головному міліціонеру так нічого і не дало. Вже у середу Луценко  повідомив про намір розбудовувати власну політичну партію. Тобто своє майбутнє у складі Блоку Тимошенко політик  не бачить. А обережна критика на адресу Прем’єра, з якою він цього тижня виступив, може коштувати і йому посади. Тим більше, що Юлія Володимирівна нещодавно заявила, що знову хоче поділити кабмінівський «пиріг». «Ми обов’яз¬ково приберемо «засланих козачків» зі складу Кабінету Міністрів», – сказала вона цього тижня на адресу міністрів від фракції «Наша Україна – Народна Самооборона». Схоже на те, що і на Луценка вже приміряють роль одного з «козачків».

Наразі вже вся країна і кожен громадянин відчувають на собі результати популізму й економічного невігластва Кабміну. Прем’єр Тимошенко знову застосовує свою улюблену пропагандистську “фішку”: коли стала очевидною повна непрофесійність та корумпованість її уряду, вона почала відволікати увагу від себе гучними звинуваченнями на адресу не лише опонентів, а й соратників, які для неї стають неугодними.

У політичному житті Тимошенко вміє здійснювати неймовірні перевтілення. Вона була олігархом і затятим борцем з ними. Була вже антиросійською і проросійською. Вона є тим політиком, який прагне влади, і влади за будь-якої ціни. Юлію Тимошенко в пориві втілення в життя її мрії про президентство ніщо не зупинить: ні національні інтереси, ні фінансова та економічна криза, ні зубожіння українців.

Володимир Становий, Ужгород
30 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини