У планах виноробів також відродити золотий бренд 1980-х - "Троянду Закарпаття", вино з місцевого сорту винограду із неповторними смаком та ароматом. У Виноградівському і Берегівському районах вже висаджено понад 150 га елітного винограду, а у виноробів готове обладнання для виготовлення кінцевого продукту. Хоча існує й чимало перепон: в Україні досі не освоєний випуск вузькорядного трактора для обробітку міжрядь виноградників, немає вітчизняної техніки для плантажу, обприскування, комбайна для збирання грон. Українські винороби за технологіями вирощування винограду відстали від європейців на кілька десятиліть, оскільки наші врожаї на придатних для виноградної лози грунтах нижчі у 7-8 разів, аніж, зокрема, у Франції. А вітчизняний ринок насичений і привозними винами, здебільшого з Молдови, Грузії та країн Західної Європи.