Сезон, що минає, для ужгородського "Закарпаття" можна вважати з натяжкою вдалим

Літньо-осінній сезон першої ліги для «Закарпаття» можна назвати з натяжкою вдалим. В першу чергу, радує місцезнаходження команди на верхніх щабелях турнірної таблиці. Це вдалося насамперед досягти через те, що зберігся, майже без змін основний склад команди. Враховуючи завдання, яке стояло перед командою – повернутися до Прем’єр-ліги, тверде друге місце у наступній частині чемпіонату залишає непогані перспективи ужгородському клубу у весняній частині першості.

Сезон, що минає, для ужгородського "Закарпаття" можна вважати з натяжкою вдалим

Тепер щодо статистики. З 21 матчу, з яких три кубкові, які були зіграні у першій частині сезону у 14 матчах закарпатці святкували перемогу, в 5 –х програли, а в двох задовольнилися нічиєю. Вісім перемог закарпатці здобули удома, 6 на виїзді, тричі ужгородці програли у виїзних матчах, дві гри вдома. Відповідно одну нічию зіграли вдома, одну - на виїзді. Підопічні Іваниці забили зе цей час 39 голів, а пропустили у власні ворота 23.  24 рази футболісти «Закарпаття» забивали вдома, 16 – у виїзних турах, натомість 14 разів ужгородці в якості господарів дозволили вразити власні ворота супернику, 9 пропустили на виїзді.  Слід відмітити, що більше голів наші гравці забили у другому таймі 23 проти 16 – у першому. Щодо пропущених м’ячів, то 9 разів команда з міста над Ужем пропустила в першій сорокап’ятихвилинці, 14 – у другій половині гри.

Серед гравців клубу найкращим бомбардиром став нігерійський форвард Чарлес Невуче, який записав на  свій рахунок 9 м’ячів, 7 – на рахунку півхзахисника Владислава Микуляка, 6 голів провів орендований у «Металіста» нападник Сергій Давидов. Стільки ж забив Руслан Ярош.  Три голи у копілці форварда Олександра Бурого. По два м’ячі провели у ворота суперників – Домбрайе, Края та Бабич. Одного разу відмітився Костюк та захисник Браіла. Щодо забитих м’ячів по ігрових ланках, то 20 з них забили форварди, 16 півзахисники, 3 голи на рахунку оборонців. Двоє гравців «Закарпаття» - Невуче та Микуляк потрапили до десятки найкращих бомбардирів першої половини сезону у першій лізі.

Найбільший виграш ужгородський клуб святкував у виїзному поєдинку проти «Кримтеплиці». Тоді наші футболісти провели в ворота команди з Молодіжного чотири сухих м’ячі. Найбільша поразка, сталася у домашньому матчі 1/8 Кубку України, коли підопічні Іваниці з рахунком 4:1 поступилися донецькому «Шахтарю».    У першості України найбільший програш ужгородців з однаковим результатом 3:1 був зафіксований у двох матчах  - на виїзді у Севастополі, де місцевий ПФК переграв нашу команду  та вдома, в останньому матчі, ужгородці поступилися «Нафтовику-Укрнарнафта» з Охтирки.

Три рази футболісти «Закарпаття» відмітилися дублем . Причому Руслан Ярош зробив це двічі – у кубковому матчі проти «Волині» та в домашній грі проти овідіопольського «Дністра».  Ще один раз дубль записав на свій рахунок Ервіс Края. Албанський легіонер «Закарпаття» два голи забив удома харківському «Геліосу», причому другий м’яч Ервіса став вирішальний і приніс премогу його клубу.

Щодо покарань, то 38 разів арбітри показували футболістам Срібної Землі гірчичники, у двох матчах підопічні Іваниці грали у меншості. Найбільшим порушником дисципліни на полі ствав закарпатський нігерієць, улюбленець ужгородських дівчат  Едді Лорд Домбрайе – перед яким три рази виймали жовті картки, одного разу - червону. Ще раз підвів товаришів по команді Тарас Кіктєв, який зробив фол останньої надії у поєдинку проти сіферопольського «ІгроСервісу».    Найбільшу кількість жовтих карток 7  назбирав оборонець Володимир Браіла, п’ять – у Микуляка, по 4 у Ковальчука, та як не дивно форварда Давидова, три – в Краї та Костюка.

Матчі за участю «Закарпаття» у першості та розіграші Кубку України відвідали 44 560 глядачів, з них 27 260 уболівальників дивилися на свою команду з трибун рідного «Авангарду». Найменшої уваги уболівальників за участі «Закарпаття» удостоївся поєдинок у Щасливому проти місцевого ФК «Княжа», де матч відвідало всього 400 шанувалників гри мільйонів. Найбільше уболівальників -  8000 прийшло на Кубуовий двобій ужгородців удома проти донецького «Шахтаря». 

Наразі гравці «Закарпаття» роз’їхалися по домівках на, майже, двохмісячну відпустку. Як поінформував в.о. головного тренера ужгородського клубу Михайло Іваниця назад зберуться футболісти аж 12 січня в Ужгороді, де й розпочнеться перший тренувальний збір. Вже тепер стало відомо, що наступну частину першості «Закарпаття» проведе без хавбека  Владислава Микуляка, який захищатиме кольори бельгійського «Стандарту», Костянтина Бабича та Руслана Яроша, з  котрими достроково розірвали угоду. Керівництво клубу розраховує на двох орендованих у харківського «Металіста» футболістів – Костюка та Давидова, продовжили контракт на рік з нігерійським нападником Невуче. У всіх інших гравців ще діючі контракти.  Як запевнили керівники «Закарпаття» наразі активно ведеться селекційна робота спрямована на пошук футболістів, які здатні на рівних грати з командами Прем’єр-ліги.

Роман Сенишин, "Неділя"
03 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини