Закарпатських бютівців разом із ужгородською владою понесло "русинським" вітром

Днями, так звана «русинська пісня» знову прозвучала. Хриплуватим таким, підляцьким голосом брехача. Але прозвучала.

Закарпатських бютівців разом із ужгородською владою понесло "русинським" вітром

Брехали представники Ужгородського міськвиконкому (читайте Ратушняк), а диригував, схоже, народний бютівський депутат Олександр Кеменяш. З огляду на те, що Ужгородський міськвиконком розпереживався за мешканців Сваляви, звідки родом пан Кеменяш, що приятелює з Ратушняком, є підстави вважати, що ми не помиляємося в тому, хто замовляв пісеньку.

 Закарпатські ЗМІ розповсюдили заяву Ужгородського міськвиконкому «щодо підготовки провокації на території Закарпатської області». У цій заяві йдеться про те, що «29 листопада 2008р. в м. Свалява сепаратистські організації, під покровительством братів Балог, запланували провести так зване «народне віче» для проголошення незалежності Закарпаття від Української держави». Багато хто на цьому перестане читати, бо й так усе зрозуміє — у декого дах поїхав і його не вернути. Для менш обізнаних у політичних ігрищах, дещо пояснимо.  

Здавалося б, який резон Ужгородському міськвиконкому (для економії площі надалі називатимемо його так, як воно є насправді — Ратушняком) пхати носа в справи Сваляви? Тут своїх проблем — хоч Уж гати. Інакше, як манією величі схибленої людини, у якої під час певних сезонів мізки заклинює, це не назвеш. Пригадайте тільки попередній екстравагантний хід Ратушняка — заявку на проведення всеукраїнського референдуму щодо… статусу Криму. ЦВК цю заявку, зрозуміло, відхилила. Але Ратушняк увечері перед сном, напевно, нарадуватися не міг, що його, любимого, згадали на десятьох українських сайтах.

Тепер він, як Пилип з конопель, вискочив із заявою по русинах. Вдумайтеся тільки, до яких глибоких висновків доходить «ужгородський міськвиконком»: «На цей раз для відведення від себе підозр у сепаратистській діяльності, головним сантехніком України вирішено зробити заручниками своїх «чорних» справ мешканців районного центру м. Свалява. За мукачівським сценарієм, туди планується завезти кілька сотень молодчиків з Одеси, Донецька, Харкова під антиукраїнськими гаслами партії «Родина» для створення масових  провокацій».

Дарма, що згадувана партія «Родина» спростувала всю цю маячню в Інтернеті заявою у відповідь. Цитуємо: «Прес-служба закарпатської обласної партійної організації «Родина» відкидає провокацію, розповсюджувану Ужгородською міською радою по акціях на 29 листопада в м.Свалява. У Закарпатській парторганізації «Родина» не мають жодної інформації про акції у Сваляві. Ніяких заявок на проведення акцій закарпатська парторганізація «Родина» у Свалявську міськраду не подавала. Ніякі акції на найближчі тижні закарпатською парторганізацією «Родина» не заплановані».

Але БЮТівцям реалії не цікаві. Кеменяш через свої «штики» в ужгородській міськраді сказав, що треба заяву Ратушняка, той і заявив. Дозаявлявся до абсурду. Він, виявляється, знає навіть про те, що «для протидії сепаратистським рухам у Сваляву уже готові прибути також близько тисячі представників націоналістичних сил…». І, як істинний патріот гірського краю, боїться, що «наслідки зіткнення у невеличкому районному центрі кількох тисяч чоловік з антагоністичними ідеологіями можуть бути непередбачувані. Невиключно, що безладом можуть скористатися бандитські елементи для масових погромів та заподіяння шкоди майну мешканців Сваляви.» Ось де собака заритий: Сергій Миколайович, виявляється, прагне уберегти від погромів і шкоди майно мешканців Сваляви! Ще б про майно ужгородців подумав, яке за останні роки роздерибанив. Та й нарешті згадав про цілісність України, яку так полум’яно захищає Ужгородський міськвиконком. Ціни б йому не було! 

Щоб з’ясувати всі обставини справи, ми зв’язалися із головою Свалявської райорганізації підкарпатських русинів Іваном Кушніром і спитали, чи буде в суботу віче, на якому нашу область від’єднають від України. Пан Кушнір емоційно пояснив, що то все неправда. Каже, минулої суботи один пан із Ужгорода (теж начебто русин, але непричетний до Сойму Підкарпатських русинів і не член організації, якою на Свалявщині керує Іван Кушнір) запропонував свалявським русинам провести це віче. Але ті навідріз відмовилися, бо їм “не треба ніякого віче і тим більше у Сваляві». 

Тож, крім словесного поносу бютівців із Ратушняком та Кеменяшем, нічого й не відбувається. На Закарпатті і в Сваляві зокрема все спокійно. На відміну від Ужгорода, де півміста замерзає, а ще третина вечорами сидить без світла. Висновок? Голосуйте за Ратушняка і БЮТ — добре вам не буде.

Василь Шаркань, Мукачево.нет
28 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

Микола Жалива 2008-11-28 / 16:40:00
Балога до русинів відношення не має.

Можете укуситися хуть у гузицю.

слухачка 28/11/2008 12:57

слухачка 2008-11-28 / 12:57:00
балога вже здурів. пише сам на свій же сайт

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини