Ліга чемпіонів Закарпаття: У Плей-офф не всі так просто

Після завершення групових турнірів, де всі команди зіграли матчі між собою, пішли ігри, де кожна поразка залишала одну з команд поза турніром. Усі матчі плей-офф обіцяли бути напрочуд напруженими.

Ліга чемпіонів Закарпаття: У Плей-офф не всі так просто

В 1/8 фіналу вже перший поєдинок приніс несподіванку. Один із претендентів на перемогу в турнірі ФК «Ракошино» зазнав поразки у матчі з чорнотисівцями. Ракошинці змарнували велику кількість стовідсоткових нагод, а футбол такого марнотратства не вибачає.

В іншому поєдинку жереб звів дві команди Мукачівського району - ФК В.Лучки та ФК Н.Коропець, які у своєму чемпіонаті посіли відповідно друге та четверте місця. Матч проходив на стадіоні Нового Давидкова, а за грою спостерігала велика кількість глядачів. Команди продемонстрували доволі високий рівень фізичної та технічної підготовки та колосальну самовіддачу. Знаючи добре одна одну, вони більше дбали про захист власних воріт, сподіваючись скористатися помилкою опонентів. Доволі довгий період на табло зберігався нічийний рахунок 1:1, та все ж більш збалансований склад великолучківців зумів дотиснути своїх земляків із Н.Коропця. Перемога великолучківців дозволила їм вийти до 1/4 фіналу, де на них очікує ще одна команда з Мукачівщини «Метеор» Пістрялово.

У суботу та неділю відбулися матчі 1/4 фіналу «Ліги чемпіонів Закарпаття». На поле стадіону в Іванівцях вийшли команди «Явір» Туриця та «Старт» Золотарьово. У цьому матчі фахівці віддавали перевагу футболістам Хустщини, які впевнено виступили у груповому турнірі. У них доволі рівний склад у всіх лініях, крім того є визнані лідери Євген Калинич та Михайло Пацкан.

Футболісти Перечинщини стартували в груповому турнірі доволі невдало, але по ходу турніру набрали обертів і фінішували другими, слідом за минулорічним переможцем ліги чемпіонів ФК «Дубрівка». У складі «Явора» грають досвідчені Іван Бучок, Станіслав Свадеба, Мирон Баб'як та зовсім молоді футболісти.

Команда «Старт» розпочала матч доволі впевнено, зуміла створити кілька небезпечних моментів, але відкрити рахунок їм не вдалося. Натомість одна з перших гострих атак перечинців завершилася точним ударом Бучка.

Розгублені хустяни побігли вперед зрівнювати рахунок і наразилися на черговий' гострий випад «Явора», який завершив точним ударом Свадеба. Програючи 2:0, футболісти «Старту» зовсім розгубилися. Перечниці повністю володіли ініціативою, диктуючи свої умови на полі. Під кінець тайму третій м'яч у ворота хустян забиває той же Свадеба. Команди пішли на перерву з рахунком 3:0, хоч він міг бути і значно більшим. До честі гравців «Старту»: вони не зупинилися, а продовжували шукати шляхи до воріт перечинців. Навіть після того, як рахунок став 4:0 (знову забив Станіслав Свадеба), боролися до фінального свистка. Матч не закінчився в «суху» - золотарівці рахунок «розмочили».

У Новому Давидкові зустрілися ФК «В.Лучки» та «Метеор» Пістрялово. Великолучківці впевнено розпочали гру, повели в рахунку, але пістрялівці добре підготувалися до гри і не збиралися здаватися на милість великолучківців.

У чемпіонаті Мукачівського р-ну пістрялівці посіли третє призове місце після Ракошина та В.Лучок. Ракошинці припинили виступи в 1/8 фіналу, а великолучківці - в 1/4. До півфіна-лу ліги чемпіонів вийшла команда «Метеор» Пістрялово, яка переграла В.Лучки з рахунком 2:1.

У матчі команд ФК «Дубрівка» і «Вікторія» Б.Церква претендентом на вихід до наступного етапу були дубрівські футболісти. Вони впевнено розпочали матч і хвилин 15 диктували свої умови. Ближче до середини тайму у діях дубрівчан щось зламалося. Футболісти з Рахівщини значно додали у швидкості і небезпечні моменти стали виникати біля воріт все частіше й частіше. І тому таким нелогічним виглядав гол у ворота «Вікторії» на 41 хвилині.

Після флангової передачі голкіпер «Вікторії» М.Она у простій ситуації втратив рівновагу і випустив м'яч із рук. Гравцю Дубрівки О.Данилу нічого не залишалося, як проштовхнути його у порожні ворота.

Другий тайм був продовженням першого. Знову білоцерківці штурмували ворота Бруженяка, який встигав і відбивати м'ячі, і погрожувати гравцям «Вікторії», сперечатися з уболівальниками «Вікторії», застосовуючи непристойні жести і такого ж напрямку лексику. Футболісти «Вікторії" створили біля воріт суперника з Десятої небезпечних моментів але тільки удар М.Бубена на 89 хв. досяг мети. Усі вже готувалися до серії пенальті. Дубрівчани подавали кутовий, колу йшла друга додана хвили на. Рахівчани втратили з поля зору Ю.Дано, який без перешкод головою переправив м'яч у сітку воріт Спостерігаючи за грою, слід відмітити, що «Вікторія» не заслуговувала не поразку.

Ще один півфіналіст визначився у матчі ФК «Дюло" Чорнотисово та ФК «Середнє». Напередодні футболісти Чорнотисова отримали сенсаційну перемогу над ракошинцями. Середнянці зробили висновки о того матчу і вийшли на гру налаштованими тільки не перемогу. На 17 хв. рахунок на табло був уже 3:0 на їх користь. Два голи записав на свій рахунок Т.Задорожний, а ще один м'яч - М.Тупиця. Середнянці були сильніші за всіма статтями Лідер чорнотисівців Ю.Чонка виділявся у складі ко манди Виноградівщини але самотужки вирішити долю матчу не зміг. Це молодий 17-річний гравеці має хороше майбутнє. У другому таймі Задорожний та Д.Шпонтак довели рахунок до 5:0. Наприкінці матчу Чонка все ж свій гол забив.

Таким чином, у суботу, 22 листопада, у півфіналі зустрінуться «Явір» Туриця - ФК «Середнє» та "Метеор" Пістрялово - ФК «Дубрівка» Дубрівка. Фінальний поєдинок відбудеться у неділю, 23 листопада.

21 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини