Як розповів "НЕДІЛІ" начальник управління ветеринарної медицини в області Юрій Садварі, в паспорті худоби вказується рік народження, кличка корови, проведені щеплення. В першу чергу ця робота проводиться для визначення продуктивності худоби та якості продукції. Завдяки відповідному штрих-коду одразу ж можна знати, де цю худобу виростили, й інші дані. Такі штрих-коди супроводжують м’ясну продукцію аж до кінцевого споживача.
Саме власники ідентифікованої худоби претендують на виплату дотацій з Держбюджету під час здачі м’яса, а це доволі пристойна допомога – 2, 99 грн. за 1 кілограм великої рогатої худоби, свинини – 1кг / 3 грн. Під час продажу худоби на утримання паспорт переписується від одного власника на іншого. Вартість паспортизації – 21.71 грн., з яких 50% оплачують райради, а 12 грн. сплачує власник тварини.