Віктор Балога: Тріо БЮТ, "регіоналів" і комуністів заспівало по нотах, написаних Медведчуком під диктовку Москви

Глава Секретаріату Президента Віктор Балога звинувачує прем’єр-міністра Юлію Тимошенко у маніпулюванні та перекручуванні фактів.

Віктор Балога: Тріо БЮТ, "регіоналів" і комуністів заспівало по нотах, написаних Медведчуком під диктовку Москви

"Останні публічні висловлювання прем`єр-міністра Юлії Тимошенко показали всьому суспільству її звичну здатність видавати за правду відверту брехню, щедро приправлену пересмикуваннями та маніпуляціями з фактами", - заявив В.Балога, коментуючи вчорашні заяви лідера БЮТ, повідомили УНІАН у прес-службі Президента.

За його словами, Ю.Тимошенко "взяла на озброєння давній пропагандистський трюк, апробований минулого століття вождями й ідеологами фашистських режимів: багаторазове аж до безкінечності повторення найбезглуздішої неправди, вигадок і домислів".

«У прем`єра явно заїло платівку або ж стався збій у звуковому файлі. Інакше нічим пояснити її багатогодинні мантри з обмеженим лексичним набором. Очевидно, розрахунок ставиться на те, що набридливим повтором слів і заклинань їй вдасться вбити в громадську свідомість вигідні їй тези. При цьому, як і раніше, жодних слів по суті тих дій БЮТ, які поставили на межу існування демократичну більшість у Верховній Раді», - заявив керівник президентського Секретаріату.

В.Балога підкреслив, що "шахрайським поводженням із причинами напіврозпаду коаліції Ю.Тимошенко будь-що намагається приховати суть її зрадницькою союзу з Партією регіонів і комуністами".

"Саме цей аномальний альянс став рушієм політичного і антиконституційного перевороту в Раді, розірвав єдність коаліції. Нові партнери об`єдналися з антиукраїнською, антидержавною метою на виконання директив із Москви щодо дискредитації демократичних цінностей, розколу коаліції, усуненню Президента і переходу до двопартійної системи, яка поділить навпіл країну і встановить авторитарне правління. Адже голосування за редакцію закону про Кабінет міністрів, яка суперечить Конституції, за спрощення процедури імпічменту глави держави та зміни в підпорядкованості Служби безпеки України явно не належать до пріоритетних завдань. Справа ж у тому, що тріо БЮТ, «регіоналів» і комуністів заспівало по нотах, написаних Віктором Медведчуком на замовлення і під творчим керівництвом московських політтехнологів", - заявив В.БАЛОГА.

«Ю.Тимошенко старанно уникає чесної і докладної відповіді на просте запитання: що спонукало БЮТ піти на союз із ідеологічними антагоністами, стосовно яких було сказано скільки уїдливих слів? Вона також наглухо мовчить про роль Росії у подіях на Кавказі, про непідтримку урядом під її керівництвом зусиль щодо приєднання до Плану дій із набуття членства в НАТО", - сказав глава Секретаріату.

Також, за його словами, Кабмін під керівництвом Ю.Тимошенко "затято не бажає фінансувати Збройні сили, що не лише означає невиконання передвиборчих зобов`язань, а з огляду на температуру кавказького конфлікту прямо вказує на зраду національних інтересів. Довільні розмірковування Ю.Тимошенко про режим перебування Чорноморського флоту в Севастополі містять в собі загрозу втягування України в конфігурації, які загрожують безпеці держави".

Проте, заявляє В.Балога, "прем`єр замість предметних, чітких пояснень щодо своїх вчинків вдалася до тривіальної підміни понять, прагнучи обдурити суспільство та уникнути відповідальності за втілення в Україні планів, інспірованих із-зовні».

Крім того, глава президентського Секретаріату вказав на неможливість урядового саботажу рішень РНБО. Він нагадав, що рішення конституційного органу у сфері національної безпеки і оборони затверджуються Указами Президента, які, згідно з Основним Законом, є обов`язковими до виконання.

«Зазвичай Ю.Тимошенко не погоджується з тими державними рішеннями, у тому числі й ухваленими на засіданнях РНБО, які обмежують політичні чи фінансові можливості її особисто, очолюваної нею політичної сили чи її спонсорів", - зазначив В.Балога. Але, за його словами, "Кабінет міністрів - це не варенична, а Рада нацбезпеки й оборони - не клієнт, якого можна ігнорувати". "Небажання Ю.Тимошенко виконувати незручні для неї рішення РНБО, особливо ті, які йдуть урозріз із московським замовленням, має стати тривожним сигналом суспільству щодо адекватності поведінки нинішнього керівника уряду на цій посаді», - наголосив В.Балога.

09 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

михайло 2008-09-11 / 14:52:00
Ф-е-е-е ...Смердить балегою.

Іван 2008-09-10 / 19:04:00
Балога хотів би сам ноти писати.

Кусi 2008-09-10 / 09:31:00
Пуста ворожа риторика . "Каже сова воробкови, ош той мае великi очi".

Бодя 2008-09-09 / 17:16:00
Я здогадався! Балога - це таємний агент Тимошенко в таборі президента, головне завдання якого - компрометувати Ющенка по-чорному подібними безглуздими заявами

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини