– Проведений моніторинг свідчить про те, що на Закарпатті нижчі, ніж в середньому в країні, ціни на борошно вищого ґатунку, хліб, манну крупу, рис, м’ясо яловиче, молоко, сметану, масло вершкове та інші соціальні продукти, – каже Віктор Погорєлов. – Третій місяць поспіль в області є найнижчими в державі ціни на паливно-мастильні матеріали. Для стримання зростання цін обласною владою вживається низка економічно обґрунтованих антиінфляційних методів. Насамперед ми домовилися з представниками мережевої торгівлі про встановлення граничної торговельної надбавки на продукти харчування –- 10-15 відсотків, обмежено рівень рентабельності виробників продукції, з товаровиробниками підписано меморандум порозуміння.
Разом з тим Віктор Погорєлов відзначає, що владі впливати на цінову ситуацію нелегко, адже багато продуктів харчування та промислових товарів виробляється за межами області. І головне адміністративні важелі впливу недопустимі в умовах ринкової економіки.