Перша ліга. "Десна" - "Закарпаття" 0:1. Гри дочекалися. Коли очікувати на результат?

"Десна" - "Закарпатье" 0:1

Голы: Давидов 82

«Десна»: Нікітенко, Боровков, Маклаков, Сангаре, Пісний (Бабор, 61), Щедраков, Кобець (Комягін, 64), Сердюк (Булєнок, 75), Старенький, Кучеренко, Гребінюк.

«Закарпаття»: Бабенко, Края, Чижевський, Браїла, Ковальчук, Домбрайє, Єсін, Ярош, Шопін (Давидов, 77), Бабич (Микуляк, 46), Невуче (Кіктьов, 90+2).

Перша ліга. "Десна" - "Закарпаття" 0:1. Гри дочекалися. Коли очікувати на результат?

Ви будете сміятися, але «Десна» знову не забила. Гольова «засуха» триває вже сім з половиною годин ігрового часу. Щоправда, з кожною грою чернігівські футболісти мають все більше нагод для того аби перервати неприємну серію. От і в грі проти «Закарпаття» шансів для того, щоб засмутити Дмитра Бабенка було вдосталь. А натомість маємо нелогічну поразку 0:1 і абсолютно нелогічну (це якщо не використовувати ненормативну лексику) реакцію вболівальників. Адже «Десна» виглядала набагато краще команди, яка ще три місяці тому грала у вищій лізі, футболісти, на відміну від перших двох домашніх матчів, виклалися повністю… А натомість після гри з трибун полетіло несправедливе «фууу!». Якщо після безбарвних нічиїх проти «Фенікса» і «Княжої» таку реакцію можна було зрозуміти, то за гру проти «Закарпаття» чернігівські футболісти подібної обструкції не заслужили.

Весь перший тайм «Десна» переважала гостей мало не у всіх компонентах гри. Швидкі флангові атаки, де своїх опонентів з легкістю проходили Старенький і Пісний, тотальний контроль м’яча, пресинг вже в центрі поля… Перший момент сам для себе створив Старенький. На незвичній для себе позиції правого інсайда (зазвичай Сергій діє ліворуч) він обіграв суперника, увійшов у штрафний майданчик, але Бабенко вчасно вийшов з воріт, обмежив кут обстрілу і без проблем з ударом впорався. Потім Кучеренко вдало спіймав м’яча на ногу і з льоту, метрів з 18 потужно пробив прямо по центру. На щастя закарпатців до воріт куля не долетіла. Влучивши в голову албанця Края, м’яч зрикошетив на кутовий. На 17-й хвилині фантастичний удар вдався Маклакову. Опинившись на лівому фланзі атаки чернігівський захисник пробив метрів з 25 в ближню дев’ятку. Бабенко видав перший свій супер-сейв, кінчиками пальців перетворивши без сотої долі секунди гол всього лише на кутовий.

Міг забивати Сердюк, якому Старенький викотив м’яч з флангу на лінію штрафного. Ярославу ніхто не заважав, але удар у нього не вийшов – куля по землі ледве докотилась в руки Бабенка.

А скільки потенційно небезпечних навісів змарнували чернігівці! Якщо на лініх Бабенко діяв бездоганно, то на виходах помилявся мало не кожні 4-5 хвилини. Але «деснянці» гостей жодного разу за це не покарали – на підборах самовіддано діяли гравці «Закарпаття».

Ужгородці ж за весь перший тайм запам’яталися лише ударом головою у виконанні Невуче. Він перестрибнув Сангаре (ця темношкіра парочка не розлучалася весь матч – а якщо додати ще й Домбрайє, то ця гра стала найбільш африканською на «Гагарінштадіон» за всю історію).

Друга половина гри вийшла рівнішою - «Закарпаття» нарешті почало активно атакувати. Початок поклав Невуче, який вивів сам на сам з Нікітенко Єсіна. Вихід був не класичним, а під кутом і з висячим на спині захисником, але навіть при цьому Єсін міг розпорядитися м’ячем краще ніж просто дочекатися поки воротар скоротить відстань і пробити прямо в нього. Потім все той же Невуче здійснив слаломний прохід (ви коли-небудь бачили гірськолижника з Нігерії?), обігравши трьох противників на лівому фланзі, змістився в центр і з лінії штрафного бабахнув по воротах «Десни». Тепер вже Нікітенко продемонстрував чудеса реакції і відбив потужний постріл.

«Десна» відповіла ще одним… неперевершеним сейвом Бабенка. Це Кобець, як справжній форвард на замаху прибрав суперника, опинився з м’ячем в правому куті штрафного гостей і з усіх сил пробив в ближню дев’ятку. Кіпер «Закарпаття» після цього однозначно став героєм матчу. Підтвердив право носити це звання воротар гостей ще раз, коли відбив класний удар Гребінюка – добивання Кучеренка вийшло трошки неточним.

Гра котилась не до зовсім логічної «нулівки», коли ужгородці організували класну атаку, яку закінчили кинджальним ударом. Причому головну роль в атаці відіграли джокери тренера гостей. Микуляк прорвався лівим флангом і точно прострілив прямо на ногу Давидова, за яким не вслідкували центральні захисники «Десни». До воріт було не більше трьох метрів і дев’ятка гостей просто підставив ногу. Нікітенко на удар впритул зреагувати не зміг.

Останні хвилини «Десна» провела на половині поля гостей, але Бабенку більше не доводилося демонструвати свої таланти.

Анастасія Мельничук, UA-Футбол
17 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини