Чудес не буває. У Заяві БЮТ немає ні слова "Грузія", ні слова "Росія" :(

Парламент України повинен зробити все можливе, щоб наша держава не була втягнута в конфлікт на боці жодної з сторін. Про це йдеться в переданій УНІАН заяві Фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України з приводу загострення ситуації в Південній Осетії.

Як зазначається в документі, фракція БЮТ, як і вся українська спільнота, глибоко стурбована різким загостренням конфлікту у Південній Осетії. Внаслідок дій конфліктуючих сторін пролилась кров мирного населення.

Фракція БЮТ наголошує на необхідності негайного припинення будь-яких спроб силовими методами розв’язати конфліктну ситуацію у Південній Осетії. Подальша ескалація збройного протистояння, який уже вийшов за усі рамки міжнародного правового поля, може призвести до порушення балансу колективної безпеки не лише в окремому регіоні, а й у цілому світі.

Фракція різко засуджує використання зброї, як засобу вирішення регіональних конфліктів. “Ми закликаємо обидві сторони конфлікту стати на шлях мирних домовленостей в рамках міжнародного права”, йдеться в заяві.

Фракція БЮТ відзначає, що кожна країна пострадянського простору пройшла свій особистий шлях становлення державності. Більшість країн здобули свою незалежність та суверенітет без кровопролить, але на територіях цих держав залишаються проблемні регіони, які отримали статус «заморожених» конфліктних територій та потребують особливо толерантного підходу та ставлення.

На переконання фракції, ігнорування будь-якими країнами норм міжнародного права, статуту ООН, порушення Гельсінської угоди, недотримання положень колективної безпеки і бажання силовими методами вирішувати конфліктні ситуації може призвести до ланцюгової реакції, поляризації світової спільноти та глобальних конфліктів.

“Усілякі спроби під будь-якими надуманими демократичними гаслами врегулювати ситуацію у конфліктних етнічних зонах силовими методами можуть призвести до незворотних наслідків. Саме тому ми закликаємо конфліктуючі сторони негайно припинити усі військові дії, сісти за стіл переговорів із залученням представників світової громадськості, міжнародних організацій і продовжувати їх до остаточного відпрацювання чітких шляхів виходу з критичної ситуації”, йдеться в заяві.

Фракція БЮТ готова делегувати своїх представників до участі у миротворчій діяльності в зоні конфлікту і виступає за формування масштабної міжнародної програми відбудови регіонів, що постраждали під час військового протистояння.

Фракція наголошує на необхідності створення системи дієвої колективної безпеки в Європі за участі України з метою запобігання виникнення нових військових конфліктів на проблемних територіях.

“Парламент України повинен зробити все можливе, щоб наша держава не була втягнута в конфлікт на боці жодної з сторін. Від цього буде залежати ефективність миротворчої діяльності України”, йдеться в заяві.

Невідкладним завданням для нашої держави є завершення переговорів і проведення остаточної делімітації і демаркації державних кордонів України.

На переконання фракції БЮТ, конфлікт у Південній Осетії повинен розцінюватись українським політикумом не як черговий привід для взаємних обвинувачень своїх опонентів, розколу суспільства, а як консолідуючий стрижень формування чіткої, прозорої і зрозумілої для світової спільноти зовнішньої політики нашої держави.

У заяві зазначається, що фракція БЮТ повністю підтримує дієву позицію уряду, який без зайвих піар-заходів, чітко забезпечив евакуацію українських громадян із зони конфлікту та доставку гуманітарної допомоги тим, хто її потребує.

Водночас фракція БЮТ вважає “неприпустимим та безвідповідальним виголошення певних, безграмотних за змістом заяв окремими політиками та чиновниками Секретаріату Президента, які намагаються робити піар на крові загиблих людей та на трагедіях народів, що проживають у зоні конфлікту”.

15 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

джордж 2008-08-23 / 21:09:00
НЕ ЗАЬУТЬТЕ ЗАВТРА ЗРАНКУ ПІТИ НА СЛУЖБУ БОЖУ,ТА ПОМОЛИТИСЬ РАЗОМ З ПАТРІАРХОМ(ЧИ З ПАПОЮ0) НАЙДЕМОКРАТИЧНОГО ПРЕЗИДЕНТА В СВІТІ, А ПОТІМ РАЗОМ З ТАНКАМИ,ЯКІ ПРОМАРШИРУЮТЬ ПО ХРЕЩАТИКУ,РУШИТИ НА КРЕМЛЬ, ЩОБ ВІДОМСТИТИ МОСКАЛЯМ ЗА НАШОГО ЛЮБИМОГО КУМА МІШКУ!

отець Сидор. 2008-08-19 / 22:34:00
У БЮТа тоже есть хорошие люди не надо

на них всех пургу гнать.

Будем сотрудничать......

orange 2008-08-19 / 09:05:00
2 SL_3000

Ну ти й насмішив, юлику!!!:))))))))))) Це ж треба, дати посилання на думку Погребинського - "соціолога" і політтехнолога Кучми і регіонів. І доказуй ти тепер, що Кучма і Ко не прилітали на Сардинію до Юльки домовлятися!..



У вас, юлики, правда справді вибіркова. Бо там же, в тій же статті, звідки ти і взяв цю кучмівську дурню, є й коментар іншого політолога (не Ющенківського) , якому варто довіряти - Небоженка:



"Віктор Небоженко, політолог:



АХМЕТОВСЬКЕ КРИЛО ПАРТІЇ РЕГІОНІВ НІКОЛИ НЕ ПІДТРИМАЄ ЮЛЮ




Я розумію, що Кремль точно не підтримає Ющенка на виборах. Тому Москві залишається невеликий вибір – або Янукович, який допустив фальстарт і вже програв президентські вибори, або перспективна Тимошенко. Звичайно, на місці сьогоднішніх кремлівських переможців я б зробив ставку на Тимошенко.



Важко сказати, чи співпрацюватиме Кучма з Тимошенко. Він доволі обережна людина. Але йому треба думати, як зберегти свій економічний і політичний вплив на майбутнє. Я не думаю, що він та людина, яка залишає сліди в політичних операціях.



Медведчук і Табачник – талановиті політтехнологи. Цілком можливо, що вони будуть задіяні в президентській кампанії. І одному, і другому потрібно буде повертатися в політику. Вони достатньо молоді. Зрозуміло, що і Табачник, і Клюєв, і Медведчук працюватимуть не на боці Ющенка, а на боці Тимошенко. Незрозуміло тільки, чому вони не працюють з Януковичем. Невже його вже списали в тираж?"



Ви, юлики, точно здали все, що завойовував Майдан. Бо не страшний Ахметов, страшні здача наших державних інтересів Москві і реінкарнація Медведчука. Чим ви тепер і займаєтеся.



Так що про темники помовч, московсько-есдепеушний прислужнику...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

гламур 2008-08-19 / 07:38:00
SL_3000 Що orange прислужник Балоги, це зрозуміло всім і давно.

SL_3000 2008-08-18 / 23:49:00
orange, якщо хтось із відвідувачів цього сайту, читаючи твої коментарі, дійсно не зробить висновок що ти балогівський пес, то я тебе з цим привітаю.



І, користуючись нагодою, прошу відгукнутись тим, хто розділяє твої нездорові погляди (тільки май чесність -- не пиши сам нічого під іншим ніком)



Тебе до Балоги не я стараюсь притулити, ти сам до нього притулився.



А от мене до БЮТ ти дуже хочеш приписати - а от не вийде, бо я не БЮТівець і не за БЮТ. Повторюю тобі, бо, бачу, не доходить меншого зла просто в Україні зараз немає. І в БЮТ є свої виродки і меркантильні інтереси. Але, на жаль, живемо у такій країні, де це все є найменше зло. Парадокс.




А щодо ресурсів і багатств країни, то спитай про їх заграбастання у теперішніх любих друзів Юща Коломойського, Ахметова, Пінчука і іже з ними. Поки пасічник береже вулики, національне багатсво крадуть. От тільки за це уже варто було б робити дострокові вибори. Усіх рівнів. І, звісно ж, президента :)

Камуфляжник:) 2008-08-18 / 19:25:00
2 авган-Мерлін




Сынок, у тебя на погонах лычки, а у меня большие звёзды. Мы в разных весовых категориях, чтобы ты мог себе позволить говорить обо мне разные глупости.



По-моему, я тебе это когда-то уже говорил...:)

Мерлін 2008-08-18 / 19:08:00
Камуфляжник-orange. Доречі, а чому ти шановний уже не використовуєш свій робочий нік -"трактор". Класний для тебе нік і самий раз, міг би підписувати свої теперішні комети, вони такі ж углуваті,за змістом, як ... Не вже тобі не надоїла ця робота ?Ну, просто дибилізм.

Мерлін 2008-08-18 / 19:02:00
Камуфляжник:)-orange,Ну, що ти? Хвилюєшся, що я влучив у десятку ! У мене соплів немає,можливо вони появились у тебе від перепадів температури тіла.Перечитай мій попередній коментар і запамятай його, прийде час і ти переконаєшся, що я був прав.

Камуфляжник:) 2008-08-18 / 18:27:00
Мерилин, ну вас же просили - сопли молчат... Разговаривают взрослые и умные...:)

Фігляр 2008-08-18 / 17:23:00
Народ любить батюшку Сидора і його куз:)

Фатьюв 2008-08-18 / 17:22:00
Інтересно кого народ любить:))

Мерлін 2008-08-18 / 17:12:00
orange, ти не повіриш, але мені тебе шкода, кажу тобі від щирого сердця. НЕ старайся, годинник відстукує час у звортньому напрямку. Ти нібюи то грамотна людина, але недалекоглядна, а отже не розумна.Твої старання у вигляді коментарів не варті виїденого яйця. Тому, що... Ющенка народ просто н-е-н-а-в-и-д-и-т-ь, а цим все сказано.

orange 2008-08-18 / 13:55:00
Коли говорять пушки - соплі мовчать ...розумієш?..:))))))))))))

авган 2008-08-18 / 13:40:00
orange. Вибач, але ти виглядаєш смішним, тому що хочеш довести,ніби то чорне, це біле і навпаки. Правління Ющенка-Балоги, це велечезна трагедія для України. Таку бездарь, як Ющенко, ще треба пошукати.Про мукачівського бика уже некажу.З цієї солодкої парочки сміються повсюди. Силові структури "проти",армія "проти"...розумієш?!

orange 2008-08-18 / 12:10:00
"Любі друзі" мого президента - а конкретно Жванія -, клоуне, нині відомо де знаходяться - під спідницею у Юльки. А Юлька - в жмені у Березовського. А разом все це - один "космополітський" кагал, який розкладав свої яйця у різні політичні кошики, бо має єдину мету - прибрати до рук Україну. І ти, лизоблюде, помагаєш йому це зробити.



А тепер ви продалися ще й Росії, про що вже говорить вся думаюча Україна, і починає здогадуватися недумаюча. Бо вам побоку сама Україна з її стратегічними інтересами, вам аби до її ресурсів дорватися.



Мені не потрібен дешевий газ, якщо від мене за це вимагатимуть стояти на колінах. Це доля таких, як ти. Крапка.



А по Балозі я вже казав: в моїх постах його ніде немає, але ти старанно прагнеш його до мене притулити. Бо, за твоєю тупою логікою, якщо немає чорного, то ви не будете виглядіти білими і пухнастими. А я тобі поясню, що вже і так не будете. Бо люди починають розуміти, хто є хто.




З цією перспективою тебе і вітаю, бютівський рабе.:)))))))))))))))

SL_3000 2008-08-18 / 11:02:00
То, напевне, краще, ніж мукачівський бик.




Про Березовського ти б взагалі помовчав -- це він спонсорував "любих друзів" твого президента.



А щодо Росії... Я такої співпраці не бачу. А якщо якісь домовленості і є, то радій -- будеш сидіти з дешевим газом. Бо навряд чи Балога дасть тобі за усі твої пафосні коментарі таку зарплату, за яку б ти міг заплатити його ринкову вартість у себе вдома :)

orange 2008-08-18 / 00:38:00
Смішні ви, юлики То вам Ющенко не любився, бо "як тряпка", тепер - "бо ним керує мукачівський бик"...



А популістка Юля, якою керує Борис Березовський, а відтепер ще й Росія - то, певно, велике щастя?..:))))))))))))))))))))))

SL_3000 2008-08-17 / 19:23:00
orange, ти, взагалі, думай, що пишеш.



Чесно кажучи, мені на Юлю і БЮТ начхати. Але поки що альтернативи їм не бачу. А от те, що "Ющенко будує державу", то, шановний, звернись до психіатра. Думаю, він тебе швидко зведе на ноги :)




Ти там бачиш, щоб щось валилося?..

Так, валиться наша державність, бо її президент бездарь, якою керує, по суті, мукачівський бик.



Доживемо до виборів, і побачимо, кого народ підтримає.



Звісно ж, твій Ющ першим побіжить до донецьких, аби ті переобрали його в парламенті. Але тоді настане Майдан-2 -- справжній Майдан!

orange 2008-08-17 / 17:20:00
Мадяру.



Щастя і шанс України, що є ще такий Ющенко, котрий не ставить на фішки, а будує державу...

orange 2008-08-17 / 17:18:00
Ну ось і вилізло справжнє бютівське нутро - нахабне і матюкливе...



А що буде, якщо вас, юликів, до влади допустити? Повбиваєте всіх неугодних за принципом, "Хто не з нами, той проти нас!"?..




Балога мій, юлику, рівно такою ж мірою, як і твій. Так само як і Кріль, і всі інші, кого ти час від часу пробуєш до мене приліпити. Але ж тобі треба мене до когось притулити, бо, якщо немає чорного, то не складається картинка білого і пухнастого братства "Воїнів світла"?..



А вона і так - зі мною чи без мене - вже не складається, хлопче. Валиться все, як карточний будиночок. Бо будували ви примарні палаци майбутнього на піску брехливих обіцянок. Робили красиву обгортку для отруйної конфетки. Як Юля - єврейське нутро в українській вишиванці: красиво, але не придатно до використання... Більше того, небезпечно...



Юли далі, юлику...:)

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини