Не вповільнюючи темпу, крокують буднями державні охоронці Закарпаття

Народна мудрість повчає: хто погано пильнує за своїм добром, той пособляє злодієві. Ця сентенція набуває особливого означення у літню пору, коли обивателі, втомлені цілорічною працею, вибираються на узбережжя морів, часто-густо легковажачи безпекою власних помешкань. А, між тим, крадії не дрімають і шукають поживи у порожніх квартирах.

Не вповільнюючи темпу, крокують буднями державні охоронці Закарпаття

Звичайно, що з будь-якого становища існує вихід, і найкращою протидією зазіханням зловмисників є обладнання помешкання центральною сигналізацією з виведенням на пульт централізованого спостереження ДСО. Нерідко громадяни звертаються за аналогічними послугами в недержавні охоронні структури, які не можуть сповна гарантувати захищеність приватної власності від посягань квартирних злодіїв. Що може бути надійніше за міліцію – адже завдяки взаємодії різних структурних міліційних підрозділів квартиронаймач може спати спокійно, насолоджуючись літнім відпочинком.
Прикметною ілюстрацією взаємодії є нещодавній випадок: до оперативників надійшла інформація про "гастролі" в Срібному краї іногородніх квартирних крадіїв. Відтак співробітники ДСО невідкладно у телефонному режимі попросили всіх клієнтів Служби вжити додаткових заходів безпеки, як-от ретельно зачинені вхідні двері, кватирки, балконні чи терасні двері. Приємно, що у відповідь державні охоронці чули виключно добрі слова на кшталт "Дай Вам Бог здоров'я" і задоволення співпрацею саме з ДСО. Державним охоронцям винагородою стало те, що жодної охоронюваної квартири чи будинку пограбовано не було.
Керівник Управління Державної служби охорони у Закарпатті полковник міліції Олександр Конюшок, коментуючи актуальну для пори дозвілля тему, повідомив, що "станом на 15 червня поточного року на території Закарпатської області зареєстровано 360 крадіжок приватного майна громадян, з яких нерозкритими залишається 108. На жаль, до нас часто звертаються вже ті, хто потерпів від крадіїв. От і хочеться нагадати народну мудрість: скупий платить двічі. Справді, якби потерпілий своєчасно, ще до крадіжки, звернувся до нас, то, скоріш за все, він уник би візиту злодіїв, зберіг би своє майно. До речі, якби обікрали об'єкт, який знаходиться під нашою охороною, - що майже неймовірно, - то ми відшкодовуємо збитки господареві.
А ще невдовзі Державна служба охорони буде мати можливість спостерігати й за рухомими об'єктами. Проводиться робота з вивчення ринку і клієнтів, що можуть дозволити собі застосувати такі новітні системи охоронного призначення як "Дрозд" та "Кронос". Між іншим, зазначена продукція випускається двох типів: для спостереження за автотранспортом та для особистого використання на кшталт встановлення місця перебування членів родини, визначення місця знаходження інкасаторських сумок з грошовими коштами тощо."
А ще, окрім охоронних функцій, бійці ДСО несуть службу й на оперативному поприщі. Себто разом з іншими підрозділами міліції реагують на протиправні дії, затримують злочинців… Словом, слідкують за дотриманням правопорядку на теренах Закарпаття. До прикладу, недавно працівниками Мукачівського МВДСО УДСО в ході профілактичних заходів був затриманий громадянин К., 1979 р.н., мешканець с. Шенборн Мукачівського району, який викрав особисті речі з будинку громадянки Мукачева. А ще – співробітниками Ужгородського та Мукачівського МВДСО УДСО затримані двоє горе-працедавців: один з них несанкціоновано використовував найману робочу силу, інший – за хронічну заборгованість підлеглим у зарплатні.
Раз-у-раз доводиться державним охоронникам ставити крапку в кулачних боях п'яниць, яким "зелений змій" додав агресивності. Подібний трафунок мали співробітники Ужгородського МВДСО УДСО, які миттєво відреагували на бійку біля бару на вул. Джамбула. А в с. Дравці ужгородським держохоронцям їм довелося ледь не роззброювати нетверезого дебошира, що погрожував пістолетом іншим клієнтам питтєвого закладу. Мукачівським держохоронцям останнього часу "щастило" на сімейно-сусідські розбірки: у Чинадієві 25-річний внук тяжко побив 70-літню бабусю, а в Мукачеві дві молоді сусідки, вочевидь, не поділили хлопця, позаяк молодша нанесла старшій важкі тілесні ушкодження і тепер запитання їй ставитиме міліція.
Що не день – то все нові клопоти, вирішення суспільних негараздів, очищення соціуму від моральних відступників… Аби кров не застоювалася у венах – державний охоронець мусить, не вповільнюючи швидкісного темпу, крокувати буднями й постійно тримати руку на пульсі подій.

Оксана Кузьмінська, речниця УДСО при УМВСУ в Закарпатській області
04 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини