Родзинкою Днів туризму на Закарпатті стане міжнародна виставка-ярмарок "Турєвроцентр-Закарпаття 2006"

Ужгород готується до Днів туризму, мета яких - продемонструвати можливості й тенденції закарпатського туристичного ринку, представити нові проекти і плани туроператорів на найближчий діловий рік. Детальніше розповісти про цей захід кореспондент Укрінформу попросив начальника управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв'язків та туризму Закарпатської облдержадміністрації, секретаря оргкомітету Олександра Марченка.

Родзинкою Днів туризму на Закарпатті стане міжнародна виставка-ярмарок "Турєвроцентр-Закарпаття 2006"- Туристичний потенціал нашого краю величезний,- розповідає Олександр Марченко. - На жаль, використовується він ще не повністю. Отож і покликані Дні туризму привернути увагу туроператорів і фахівців до наших гір, турбаз і санаторіїв, цілющих мінеральних джерел і гірськолижних трас. Ми пропонуємо широкий асортимент послуг: екстремальний туризм /джип-сафарі, сплав по гірських річках, парапланеризм, сходження на найвищі гори краю/, кінний туризм, пішохідний та велотуризм, відпочинок у басейнах з термальною водою, ванни або чан з мінеральною водою, бізнес-туризм, сільський туризм і т.д.

Аналогічні акції у попередні роки мали великий резонанс. Вже перші Дні туризму, проведені у 1997 році, зібрали 85 турфірм з Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини і, звісно, України. Сподіваємось, не менш представницькими будуть і цьогорічні Дні туризму.

- А цього року гостей з яких країн очікуєте?

- Заявки отримано з Росії, Словаччини, Угорщини, Хорватії та деяких інших країн. Чекаємо гостей і з Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Севастополя... Триватиме свято туризму 14-17 вересня ц.р.

- Які заходи передбачені програмою?

- Родзинкою цьогорічних Днів туризму, безумовно, стане V міжнародна виставка-ярмарок "Турєвроцентр-Закарпаття 2006" в ужгородському спорткомплексі "Юність". У ній беруть участь туроператори, турагенти, туристичні асоціації та організації, транспортні й страхові компанії, банківські установи, готелі, санаторії, засоби масової інформації, виробники та постачальники спортивного й туристичного спорядження... Крім того, відвідувачі виставки-ярмарку на стендах районів матимуть змогу ознайомитися з інвестиційними проектами та комерційними пропозиціями в галузі туризму й рекреації.

- Олександре Іполитовичу, а які "супутні" заходи проводяться у рамках "Турєвроцентру-Закарпаття 2006"?

- Відвідавши, наприклад, експозицію сільського /"зеленого"/ туризму, учасники та гості виставки-ярмарку зможуть скуштувати смачні страви закарпатської народної кухні, подегустувати тутешні вина, а також придбати вироби народних умільців. Буде оформлена й експозиція народних ремесел: тут можна буде не тільки придбати вироби народних майстрів, але й поспостерігати за процесом їх виготовлення.

- Кого ви назвали б серед найпотужніших експонентів виставки-ярмарку?

- Це насамперед закарпатські готелі "Зірка", "Ужгород","Інтурист-Закарпаття", санаторії "Квітка полонини", "Кришталеве джерело"", "Шаян", "Карпати", туроператори "Бусоль-Вояж", "Содіс-Карпати" та інші. Є й "несподівані" експоненти, зокрема, відділ Державної служби охорони при УМВС, який демонструє свої засоби охорони об'єктів, вантажів та осіб. Звісно, ці засоби можуть використати й туристичні структури, приміром, сигналізаційні пристрої, виведення об'єктів на пульт централізованої охорони і т.д.

-А крім виставки-ярмарку, які ще заходи намічені на Дні туризму?

- Прес-конференція організаторів V міжнародної виставки-ярмарку "Турєвроцентр-Закарпаття 2006", концерт, семінар-презентація туристично-рекреаційних можливостей Закарпатської області, "круглий стіл" на тему "Закарпаття -суб'єкти Російської Федерації: торгово-економічні взаємовідносини в нових умовах", науково-методичний семінар для власників сільських садиб /"зелений туризм"/ та представників інших областей, конкурс на кращий фільм про туристично-рекреаційні та інвестиційні можливості Закарпаття, презентація навчальних закладів, які готують фахівців для туристичної галузі тощо.

- І, нарешті, Олександре Іполитовичу, як визначатимете рівень успішності проведеного заходу?

- Найоб'єктивніший критерій - кількість укладених угод та контрактів. Сподіваємось, їх буде більше, ніж у попередні роки. Адже в області ростуть все нові готелі і туристичні комплекси, розширюються санаторії, облаштовуються гірськолижні траси. Відповідно має зростати й потік туристів на Закарпаття. На це й націлені згадані Дні туризму і, зокрема, виставка-ярмарок "Турєвроцентр-Закарпаття 2006". Маємо зробити все можливе, аби утвердити наш край як один із найважливіших туристичних центрів України. Для цього є всі передумови: вигідне географічне розташування, унікальні природні ресурси, багатовікова архітектура, традиції і звичаї представників різних національностей, які проживають на Закарпатті, гостинність місцевого населення... Про все це можна довідатися і на згаданій виставці-ярмарку в Ужгороді.
Ярослав Ядловський, Укрінформ
11 вересня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини