У затриманої на організації "ухилянтської" схеми ректорки Несух виявили російські символіку, диплом і подяку, а також угорське посвідчення особи (ФОТО)

Про це повідомляють власні джерела "Закарпаття онлайн" у правоохоронних органах.

У затриманої на організації "ухилянтської" схеми ректорки Несух виявили російські символіку, диплом і подяку, а також угорське посвідчення особи (ФОТО)

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, в рамках розслідування масштабної схеми ухилення від призову у ВНЗ "Східно-європейський слов’янський університет" в Ужгороді правоохоронці провели 14 обшуків в адміністративних будівлях, а також у помешканнях і транспортних засобах фігурантів. Вилучено готівкові кошти в національній та іноземній валюті еквівалентні понад 4,5 млн грн. Також знайдено чорнові записи із даними учасників «студентської схеми», мобільні телефони та іншу техніку.

Але, окрім доказів прямої причетності керівництва вишу до організації корупційної "ухилянтської" схеми, правоохоронці виявили ще ряд цікавих "супутніх" речей. Судячи з яких можна зробити недвозначний висновок, що керівниця вишу, щонайменше, не відзначалася українським патріотизмом, а в гіршому випадку може вказувати на можливі симпатії або неофіційну підтримку сил, що діють проти українських інтересів. Така діяльність ставить під сумнів не лише моральні якості керівництва вишу, а й їхню роль у безпеці країни в умовах війни за незалежність.

Тобто, варто розуміти, що організована в приватному університеті масштабна корупційна схема зарахування грошовитих "ухилянтів" на бакалаврат, магістратуру чи аспірантуру з відстрочкою від мобілізації не лише наповнювала кишені її організаторів, але й сама по собі прямо впливала на обороноздатність країни. 

При цьому, у ректорки вишу Людмили Несух ще й були виявлені російські прапор і стрічка в його кольорах, вітальні листівки від консульства держави, яка нині веде війну проти України, російський диплом, а також угорське посвідчення особи, яке, як засвідчує офіційний сайт Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, може отримати "особа, яка проживає в Україні та заявляє, що є громадянином Угорщини", і яке "дає право його власнику користуватися різноманітними пільгами на території Угорщини".

Що, в комплексі, дає узагальнене розуміння того, що пані ректорка точно не працювала на Україну. А точніше, працювала проти.

А тим часом, як повідомляло Закарпаття онлайнза затриману в Ужгороді на схемі з "ухилянтами" ректорку Несух внесли 1,2 млн грн застави, за проректора Селменського і причетного військовослужбовця – по 908 тис.

18 жовтня 2024р.

Теги: Несух, ректорка, університет, корупція, росія, угорщина

Коментарі

май русУн-2 2024-10-18 / 22:28:14
А в УжНУ-роками Корупціонери Хабарники та теж І ще й Гурше..а сись Рошко Михайло десятки років Хабарі брав і нич...і довідку купив вже шо Хворий Ду.ний..-і не мож мобілізувати в армію.,бо хабарі брати недурний а в армію йти -дурний і хворий!На фронт на "0" усіх Хабарників УжНу і липових лівих аспірантів і 40-50 літніх студентів -ухилянтів

май русин 2024-10-18 / 21:41:51
Сися чилядниця з сим прапором, майжинь, планіровала стрічати "освободителю"

НОВИНИ: Політика

11:45
/ 1
Прем’єри України і Словаччини зустрічаються під Ужгородом після заяв фіцо щодо НАТО
17:15
/ 6
На позачерговій сесії Оноківської сільради депутати достроково припинили повноваження сільської голови Марії Коваль (ОФІЦІЙНО)
22:51
/ 3
Депутата-"слугу" Рахівської міськради Пруцкова затримали за організацію переправлення "ухилянтів" через кордон
21:20
/ 7
У четвер облрада планує втаємничено, через "приватну" реставрацію, забрати у волонтерів "пам'яткову" будівлю в Берегові і, ймовірно, передати під контроль Угорщини
16:32
/ 7
Поліція й СБУ прийшли з обшуками до псевдоактивіста Стахіва, що з Павловим з "Доста" кошмарив Закарпаття під час ковіду
20:50
/ 22
В Ужгороді "кримінальний" депутат від ОПЗЖ Маєрчик за підтримки колег і правоохоронців легалізовує крадіжку в громади землі на пл. Петефі
16:10
/ 6
Справу ужгородського депутата Горвата, затриманого на вимаганні хабарів за відстрочку від мобілізації, передали до суду
17:56
На Берегівщині черговій прихильниці рф, путіна і "русского міра" оголосили про підозру
18:27
/ 8
Хто гальмує перехід православних громад Моспатріархату в ПЦУ?
04:48
/ 1
Житель Берегівщини уник реального покарання за заклик відокремити Закарпаття від України
19:52
/ 9
Зеленський призначив виконувачем обов’язків голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького
14:00
/ 8
Зеленський звільнив Микиту з посади голови Закарпатської ОДА і призначив заступником керівника свого Офісу
14:23
/ 13
Уряд погодив звільнення Микити з посади глави Закарпатської ОВА
17:35
/ 5
Як Падяк із Духновича "націоналіста" робить
12:05
/ 1
"Оптимізація" України
20:57
/ 39
Суд визнав голову Великоберезнянської громади Кирлика "корупціонером"
20:26
/ 5
В угорщині відкрили першу повноцінну середню школу з українською мовою навчання
23:08
/ 5
АРМА продало Maybach Медведчука та його квадроцикли та баггі з дачі на Закарпатті
21:02
/ 6
У голови АМУ Кириленка, якому повідомили про підозру, виявили ще дві квартири в Ужгороді
11:52
/ 2
На закарпатcькій Берегівщині викрили чергового проросійського інтернет-агітатора
23:50
/ 4
"АдвоКАТИ" Медведчука, серед яких і закарпатка Темнохудова, досі займають ключові посади у системі української адвокатури – Bihus.Info
17:47
/ 1
Закарпаття відвідала посол США в Україні
13:31
/ 3
СБУ викрила закарпатця, який закликав відмовитися від частини українських територій та виправдовував збройну агресію рф
13:22
/ 6
На Закарпатті викрили уродженку Луганщини, яка в "Однокласниках" називала українців "голодранцями" на "історичній руській землі"
18:40
/ 4
На Закарпатті викрили чергову прихильницю "русского міра", яка в соцмережах виправдовувала війну рф проти України
» Всі новини