В Ужгороді "тітушки" за сприяння влади та поліції застосували силу проти мешканців на Кримській (ФОТО, ВІДЕО)

Як і при злочинному режимі Віктора Януковича, в обласному центрі Закарпаття знову з'явились "тітушки" – понад 50 осіб молодиків спортивної статури, яких було завезено з міста Дніпро та Вінницької області. З однією метою – співучасть в "рейдерському захопленні" державної землі на вулиці Кримській, 24.

В Ужгороді "тітушки" за сприяння влади та поліції застосували силу проти мешканців на Кримській (ФОТО, ВІДЕО)

Йдеться про територію понад 1 гектар в обласному центрі Закарпаття по вулиці Кримській, 24, неподалік ботанічного саду УжНУ, яку обласна влада, всупереч генеральному плану, віддала приватним київським забудовникам під комплекс багатоквартирних будинків площею 7500 кв.м. За інформацією місцевих мешканців, забудовники наближені до місцевої влади.

Так, 23 вересня, близько 11:00, молодики специфічної зовнішності оточили земельну ділянку по вул. Кримській, 24, при цьому застосовували фізичну силу проти мешканців мікрорайону, які намагалися зупинити свавільні дії із встановлення паркану. Адвокат "чорних" забудовників Олексій Леміш на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомив, що ці молодики-"тітушки" були залучені для "допомоги в розчищення ділянки".

Слід звернути увагу громадськості, що працівники ужгородської поліції, які перебували поруч, бездіяли. Тобто не вживали жодних заходів ані до припинення насилля з боку "тітушок", ані до припинення сумнівних робіт зі встановлення огорожі. І це по при те, що адмінстративні справи щодо законності виділення земельної ділянки, її забудови та "сфальшованих" детальних планів наразі перебувають на розгляді у Верховному Суді.

Наразі мешканцями було подано заяви про злочин до правоохоронних органів Закарпаття, а також до обласної влади з метою припинення свавілля та забезпечення законності на даній території. Оскільки є очевидні ознаки рейдерського захоплення державної землі, яке доводиться, зокрема, в судовому порядку.

Зокрема правоохоронці мають з'ясувати, яким чином понад 50 осіб призивного віку безперешкодно подолали всі блок-пости з представниками ТЦК і поліції, подолавши адміністративні межі кількох областей.

Як зазначають ужгородські правники, в цілому ситуація із використанням "тітушок" за підтрики адміністративного ресурсу і правоохоронних органів Закарпаття має ознаки діяльності організованої злочинного угруповання, дестабілізує ситуацію в регіоні і створює підгрунтя для громадського конфлікту. Відтак на такі дії мала б бути передусім негайна реакція СБУ, однак жодної офіційної реакції від даного органу досі не оприлюднено.

Як повідомляла редакція раніше, в Ужгороді понад 30 людей прийшло в суд проти незаконної забудови на Кримській, забудовник не з’явився 

У подальшому суд першої інстанції в особі судді Закарпатського окружного адмінсуду Наталії Маєцької, підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській.

Як раніше повідомляла редакція Закарпаття онлайн, у травні 2023 року в районі вулиці Кримської в Ужгороді на земельній ділянці, де заплановане скандальна забудова багатоповерхівок, почалися незаконні підготовчі роботи, внаслідок яких було зрізано 350 дерев. Цей факт було зафіксовано працівниками Державної екологічній інспекції у Закарпатській області.

У подальшому стало відомо, що на даній землі з кадастровим номером 2110100000:41:001:0600 площею 1,125 га, посеред кварталу садибної забудови із приватними будинками та зеленими насадженнями, забудовники, наближені до місцевої влади, планують забудову із 5-ти багатоквартирних будинків загальною площею 14 600 кв.м. 

Вказана земельна ділянка була реалізована за 510 тис. грн, коли її реальна ринкова вартість сягає 1 млн. доларів. Тому представники мешканців запропонували владі не маніпулювати – реалізувати цю земельну ділянку на відкритому аукціоні за ринковими цінами, а виручені кошти спрямувати на придбання житла для військових.

Відповідно до проєкту висотність п'яти будівель повинна бути не вище 15 м, а щільність забудови – 450 чол./га. Тобто, чисельність мікрорайону зросте з урахуванням площі забудови на понад 500 осіб, що не узгоджується із існуючим станом інженерних мереж і комунікацій, які прокладались виключно власним коштом мешканців цього мікрорайону. Тому місцеві мешканці відкрито виступили проти даного будівництва комплексу багатоповерхівок, зокрема в судовому порядку.

Кінцевим бенефіціаром фірми-забудовника ТОВ «ДОМІНУС СТАРК» донедавна була юристка партії «Слуга народу» з Рівного Наталія Гуль, яка отримала право на забудову через Державне підприємство «ДОБРОБУД» Закарпатської ОДА. Дане підприємство має ознаки «прокладки» і неоднорозово фігурувало в сумнівних схемах по виведенню земель із державної власності у приватну під комерційні проекти.

15 жовтня 2024р.

Теги: тітушки, Кримська,

Коментарі

Суддя 2024-10-15 / 16:09:28
Куда дивиться прокуратура і поліція? Це жах! Хіба за це гинуть наші воїни?

111 2024-10-15 / 16:00:19
Ті гандони ТЦКшники з мусорами простий народ як скотину тягнуть в буси, а цих тітушок не хочуть бачити

закарпатець 2024-10-15 / 15:52:45
На фронт тітушок. Де ТЦК??? Що закарпатці допомагалися приблудам зі сходу? Скоро вас із власних домівок повиганяють.

Bmv 2024-10-15 / 15:49:33
Андріїв продав город,йому похер.

НОВИНИ: Соціо

11:37
/ 1
Перебуваючи на лікуванні в Ужгороді помер військовослужбовець з Рахова Василь Райгородецький
11:02
/ 3
Перебуваючи вдома на реабілітації після важкого поранення помер Іван Левицький з Біласовиці на Мукачівщині
14:53
/ 13
Очільники Ясінянської та Усть-Чорнянської громад побачили в забороні Верховним Судом курорту "Свидовець" "російський слід" і не побачили "інвестора" Коломойського (ДОКУМЕНТ)
11:26
/ 1
У вівторок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Миколою Суязовим
00:54
/ 2
Від поранень, отриманих за два дні до того на Донеччині, в медзакладі помер Іван Шушман із Квасів на Рахівщині
19:55
/ 4
ВР розблокувала підписання закону про примусове відчуження земельних ділянок на Ужгородщині
17:45
/ 15
Цьогоріч з-під санкцій вивели практично всіх контрабандистів, зокрема закарпатських
20:53
В ужгородській дитячій книгозбірні запрацював перший тифлокомплекс для людей із порушеннями зору
16:04
На Закарпатті відбулося засідання Конференції вищих настоятельок РКЦ в Україні
21:45
В Ужгороді представлять українські книжки про дитячу психологію
20:28
З 10 жовтня на Закарпатті розпочинається заборона на лов форелі
18:37
/ 2
На російській Курщині поліг прикордонник Леонід Сидор з Нижніх Реметів на Берегівщині
17:32
/ 11
Верховний Суд захистив Свидовець від мегакурорту Коломойського
14:16
/ 1
У Сваляві попрощаються з Олександром Корчевським з Малої Мартинки, який загинув ще в липні 2023-го
22:55
9 та 10 жовтня в Ужгороді труїтимуть щурів
11:14
Спроба знищити Карпати. Як врятувати Свидовець від Коломойського?
22:50
/ 2
Піврічні підсумки року Августина Волошина
22:20
/ 2
Внаслідок бойового поранення помер Микола Ференц з Лугів Богданської громади на Рахівщині
22:43
/ 2
На війні поліг Андрій Волощук з Великого Бичкова на Рахівщині
21:53
/ 1
У Сільці Кам'янської громади попрощаються з полеглим на війні з росією Володимиром Гордієнком
17:55
/ 3
У Воловці зустрінуть і проведуть в останню путь полеглого Героя Юрія Сивульку
23:08
/ 2
У Свободі Батівської громади попрощалися з Іваном Папішем, що 2 місяці вважався зниклим безвісти
21:57
/ 7
Вартість процесу оптимізації судів тільки на Закарпатті зросла в десять разів – Комітет Верховної Ради
21:46
/ 1
Головою Воловецького районного суду став Северин Павлюк
12:00
/ 1
На Харківщині поліг Олександр Білецький з Королева на Берегівщині
» Всі новини