Санаторний відпочинок в Закарпатті

Неможливо постійно залишатися бадьорим та сильним, під час повсякденної роботи. Час від часу потрібно надавати собі відпочинок. Особливо важливо йти в відпустку кожен календарний рік. Майже всі санаторії Закарпаття можуть запропонувати відпочивальникам не лише комфортабельний номер для проживання, але й повноцінне бальнеологічне лікування. Саме воно здатне повністю відновити організм, позбавити його від перевтоми та наситити корисними мінералами. Підготувати до виснажливої та холодної зими. Пережити цей період без жодних простудних та більш серйозних захворювань в сім’ї.

Куди краще приїхати для відпочинку та лікування

Вибір здравниць досить великий. Кожен санаторій має свій медичний профіль та особливості здійснення лікування. На вибір повинна впливати не тільки наявна у відпочивальника хвороба, але і його особисті побажання відносно комфорту проживання та наявності певної інфраструктури. Для прикладу, санаторії з плавальними басейнами будуть знахідкою для людей, які переважно працюють сидячі, та мало проводять часу з фізичним навантаженням. Є декілька комплексів, які мають особливу популярність серед відпочивальників, як в теплу, так і в холодну пору року.

Санаторій Поляна

Здобув позитивну популярність завдяки одразу двох природних джерел мінеральної води з різним хімічним складом. Головний житловий та медичний корпус нещодавно отримав оновлення. Підвищилась якість проживання в кожному номері, оновлений медичний центр та з’явились додаткові процедури направлені на покращення стану здоров’я відпочивальників.

Санаторій Квітка Полонини

Займає лідируючі позиції в сімейному відпочинку з елементами повноцінного бальнеологічного лікування. Саме тут відпочивальники можуть розраховувати на різноманітне харчування та дієтичні страви, під час лікування шлунку, кишківника, нирок чи печінки. Сучасний медичний центр пропонує європейські методи лікування з урахуванням місцевого досвіду фахівців в лікарняній справі.

Санаторій Шаян

Універсальна природна мінеральна вода, яка застосовується місцевими для пиття, приймання ванни та зрошування. Комплекс пропонує спокійний відпочинок якомога далі від метушні міста. Якісне харчування та медичні послуги будуть приємним доповненням до власного номера з усіма зручностями для проживання одному, вдвох або з дітьми.

Санаторій Теплиця

В першу чергу орієнтований на людей похилого віку, тут з задоволенням відпочивають молоді сім’ї з маленькими дітьми. Для хлопчиків та дівчаток тут створена окрема розважально-оздоровча інфраструктура. Магнітом для лікування тут слугує природне джерело гарячої води насиченої корисними мінералами. Здравниця орієнтована на лікування та профілактику опорно-рухового апарату, суглобів та нервової системи. Комплексний відпочинок людей, які втомились від повсякденної роботи.

Санаторій Карпати

Частина санаторного комплексу розташована в справжньому палаці побудованому в стилі середньовіччя. Оточений старовинним парком, тут приємно відпочивати та лікуватися в будь-яку пору року. Здравниця розрахована на перебування людей похилого віку, яким важко пересуватися сходами. Додатковим стимулом приїхати саме сюди, варто виділити близькість залізничної станції. Всього за декілька кілометрів від платформи в лоні справжньої чистої природи Карпатських гір.

Санаторій Синяк

В минулому це був бальнеологічний курорт Австрії, де звикли відпочивати та лікуватися представники еліти цієї країни. Зараз, комплекс оновлений до європейських стандартів. Має широкий вибір для проживання в номерному фонді та якісне медичне обладнання. Провідний курорт з лікування кісток, м’язів та суглобів, використовує для цієї цілі рідкісну мінеральну воду.

Санаторій Гірська Тиса

Затиснутий між високими вершинами Карпат, він знаходиться майже на перетині водорозділу. Ще в минулому тисячолітті тут відкрили джерело миш’якової мінеральної води. Пити її заборонено, але вона цілюще діє на опорно-рухливий апарат людини. Саме тут можна пройти реабілітаційне лікування після важких фізичних травм. Сучасний комплекс має власну, велику та доглянуту територію. Має умови для проживання лікування людей з обмеженими фізичними властивостями та з маленькими дітьми.

Термальні джерела Закарпаття

На відміну від класичних джерел мінеральної води, які розповсюджені практично у всіх куточках Карпат, термальні джерела доступні для людей будь-якого віку практично без обмежень. Достатньо зануритися в термальний басейн на 15 хвилин, щоб фізично відчути, як втома полишає м’язи, а сам організм нарешті має змогу розслабитися та відпочити. Саме для людей, які постійно займаються фізичною роботою вкрай важливо час від часу приїздити на один з популярних курортів Закарпаття, щоб повністю відновити свої сили під час запланованої відпустки. До переваг відпочинку біля термальних джерел варто додати:

  1. Запланувати відпустку можна в будь-яку пору року, не тільки влітку.
  2. Пройти повноцінний курс лікування м’язів, суглобів та внутрішніх органів.
  3. Відчути на собі всі переваги сучасного СПА-курорту в межах України.
  4. Можна приїхати на відпочинок не тільки самому, але й сім’єю.
  5. Проживання в комфортабельному номері готелю та повноцінне харчування.

Термальні джерела розташовані в різних куточках Закарпатської області. Біля окремих джерел побудовані повноцінні санаторні комплекси з медичним супроводом. Більш нові свердловини з гарячою мінеральною водою орієнтовані на профілактичний відпочинок в басейнах просто неба та в закритих саунах, банях. Проживання в сучасних готелях дарує свої переваги.

Термальні води Косино

Ідеальний комплекс для сімейного відпочинку з великою кількістю басейнів просто неба та повноцінним СПА-комплексом, здатним приймати гостей протягом року. Особливо подобається дітям, через те, що для них тут створена розгалужена інфраструктура.

Термальні води Велятино

Не менш популярне місце для відпочинку дорослих та дітей. Має один великий загальний сучасний басейн з окремими зонами для дорослих та дітей. Комфортабельні номери різної площі та кількості кімнат. Ресторанна якість харчування, дитяче меню.

Комплекс Теплі Води

Місце для відпочинку та профілактичного лікування побудоване ще наприкінці минулого століття. Але постійні оновлення та доповнення роблять комплекс популярним та комфортабельним місцем для відпочинку з ранньої весни до пізньої осені. Мінеральна термальна вода має високий рівень мінералізації та корисної дії на організм людини.

Термальні води Жайворонок

Комплекс гармонійно поєднує проживання в сучасних номерах, можливість купатися в великому термальному басейні та пройти курс лікування, профілактики з індивідуальним підбором процедур. Орієнтований на відпочинок молодих та дорослих пар. Забезпечує спокійний врівноважений відпочинок подалі від сучасного міста.

Як приїхати в Закарпаття на відпочинок

Є декілька варіантів, як з будь-якого куточка України приїхати на відпочинок з різними бюджетними можливостями. Власники особистого легкового транспорту будуть приємно здивовані, але кожен санаторій та готель гарантовано надає безпечне місце для стоянки своїм гостям, протягом всього періоду перебування. Сама поїздка може бути довгою та виснажливою, тому краще розбити її на дві частини. Не їхати через гірські перевали та серпантини у втомленому стані.

На Закарпаття ведуть декілька гілок залізниці. Поїзд – це найбезпечніший та комфортний спосіб пересуватися країною на великі відстані. Особливо, якщо їхати всією родиною та викупити для поїздки ціле купе. В такому випадку можна буде насолодитися мандрівкою крізь гори, без постійної присутності чужої людини. Окремі санаторні комплекси знаходяться відносно недалеко від залізничних станцій. Готелі можуть пропонувати своїм гостям трансфер від найближчої зупинки поїзда.

Автобусне сполучення між областями не таке популярне, але воно існує і ним теж можна користуватися, щоб доїхати до головних міст Закарпатської області. Шукаючи точну інформацію на сайтіhttps://vsesanatorii.com/, варто враховувати, що окремі комплекси знаходяться на певному віддаленні від міст та головних доріг. Місцеві машини таксі готові допомогти відпочивальникам з найменшими зусиллями дістатися до місця відпочинку з багажем, щоб не користуватися громадським транспортом. Приїхати в готель або санаторій в гарному настрої, навіть з маленькими дітьми.

26 серпня 2024р.

Теги: санаторій, відпочинок, Закарпаття

НОВИНИ: Різне

17:22
3 поради щодо правильного вибору літнього одягу та білизни для чоловіків
22:30
Який фільтр для очищення води кращий
22:20
Сучасні скляні рішення в інтер'єрі: стиль, легкість та функціональність
21:09
В яких випадках потрібна пластика вуздечки?
21:02
Як обрати коропове вудлище правильно?
04:19
/ 3
В угорщині головна опозиційна партія майже зрівнялася в популярності з партією орбана
03:59
/ 1
Більшість угорців проти того, щоб Україна була в ЄС
21:28
Як і який павербанк обрати: Кілька порад, які варто врахувати
20:35
10 змін у стоматології за останні 10 років
02:41
Кращі універсальні шини від Дебіца
05:34
фіцо знову заговорив про "нацистські війська" в Україні
02:09
угорщина домовилась про постачання російської нафти через Україну – Bloomberg
20:20
Безпека в горах: правила поведінки під час відпочинку в літніх Карпатах
16:55
Bloomberg: ЄС готується покарати Словаччину замороженням мільярдів євро
21:39
Кухня на замовлення - чому це найкращий варіант
21:12
Буданов: Telegram – це загроза національній безпеці
20:49
Розкладні смартфони нового покоління зі штучним інтелектом
20:36
Як підготувати дитину до хірургічного втручання
20:32
Огляд пакувальників за методом "wrap around"
22:26
Ефективне використання LinkedIn для розвитку афіліатної мережі: Кейс агенції Power-Up
22:22
Вуличний стиль з вишиванкою: трендові образи на кожен день
13:57
Безпека в хмарі та її значення
16:47
Джинси Celine: Елегантність та сучасність у кожній деталі
16:48
Обираємо тактичний рюкзак онлайн правильно: Три ключові кроки
14:47
Зеленський підписав закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних із рф
» Всі новини