Російський фізик написав листа путіну з пропозицією завдати ядерного удару по Бескидському тунелю (ВІДЕО)

Те, що в такому разі загинуть мешканці всіх довколишніх сіл і містечок Львівщини та Закарпаття, завідувача кафедри нанотехнологій та мікросистемної техніки Пермського держуніверситету абсолютно не хвилює

Російський фізик написав листа путіну з пропозицією завдати ядерного удару по Бескидському тунелю (ВІДЕО)

Професор Пермського державного університету фізик Анатолій Волинцев написав листа диктатору рф путіну з обгрунтуванням необхідності ядерного удару по території України. Насамперед – по Бескидському тунелю. Копію свого листа в кремль Волинцев надіслав "Новой газєтє", яка опублікувала і його лист, й інтерв'ю з його автором. Публікуємо уривки з цього інтерв'ю у перекладі DailyLviv.com:

Волинцев: – Потрібно перекрити потік озброєння, інших матеріалів та техніки, що дозволяють існувати українському режиму. Тому що, як я у своєму листі зазначив, йдеться не тільки про озброєння. Йдеться про промислове обладнання, у тому числі про трансформатори до електричних підстанцій, які ми знищуємо. Вони їх поновлюють, підвозять, це знову працює. Звичайно, не всі наші руйнування можна відновити, але багато їм, на жаль, вдається.

– А завдання, як я розумію, не лише все зруйнувати, але й не дати відновити.

– Не дати відновити. Розумієте? А є ще досить складні елементи інфраструктури –наприклад, постачання Дунаю. А ще є пункти зміни колісних пар, які теж необхідно руйнувати. А є ще Бескидський тунель. Його дуже важко зруйнувати, але зробити це треба насамперед. Це найважливіший елемент інфраструктури по всьому львівському вузлу, він має пропускну здатність до 100 залізничних поїздів на добу.

– Двісті. По 100 у кожен бік.

– Це залежить від довжини потягу, але так. І є ще один важливий момент: «Калібрами» та «Іскандерами» ми можемо зруйнувати портали, але основний тунель зруйнувати дуже важко, тунелі є найбільш надійними бомбосховищами.

– Це гора. Бескидський тунель проходить через Карпати. Ви пропонуєте бомбардувати гору?

– Якісь мости ми могли б руйнувати в такий спосіб, але всі наші бомбардувальники збиватимуться досить непоганою наразі протиповітряною обороною України. Нам це треба?

– І треба використовувати ядерну зброю, бо її руйнівної сили точно вистачить?

– Так, руйнівна сила набагато більша. Такого тоннажу звичайними боєприпасами ми набрати не можемо.

– Ядерну зброю якої потужності ви пропонуєте використати?

— Це зброя надмалої та малої потужності. Це частки кілотон. Це різні варіанти тактичної ядерної зброї.

– Тактичною ядерною зброєю зазвичай називають те, що починається від п'яти кілотонн. Найменша російська ядерна бомба – кілотонна.

– Є зброя надмалої потужності. Воно є в американців, є й у нас.

– Але ж тоді, мабуть, його не вистачить, щоб розбомбити гору?

– Все залежить від об'єкта. Все має прораховуватись. Що таке десята частка кілотонни? Це 100 тонн. Цілком достатньо для того, щоб зруйнувати більшу частину мостів. Для руйнування якихось прибережних інфраструктур, постачання Дунаю, можливо, знадобиться половина кілотонни.

Для Бескидського тунелю може знадобитися кілотонна.

Там можуть бути використані боєприпаси, що заглиблюються, які на кілька метрів йдуть у землю. І там уже виникає підрив із дуже потужною сейсмічною хвилею. Це все треба розраховувати.

Я думаю, що всі ці розрахунки існують, вони напоготові, тому що ці варіанти, напевно, розглядалися.

– Ви фахівець з матеріалознавства. Ви зробили потрібні розрахунки?

– На мою думку, для Бескидського тунелю вистачить одиниць кілотон. Причому бажано використовувати такі боєприпаси, які мають основний діючий компонент — реакцію синтезу. Тобто, це маленькі водневі бомби. Так, буде наведено якусь радіоактивність. Але це варіант, який не залишає великого радіоактивного зараження атмосфери та навантаження на ґрунти.

– А чи залишає лише маленьке радіоактивне зараження?

– Я пропоную такий акуратний, я сказав би – ніжний ядерний удар. Не промисловою, не житловою інфраструктурою, з мінімальними людськими жертвами. Для того, щоб перекрити основні шляхи постачання.

– Мінімальні людські жертви це скільки?

– Цього ніхто не скаже...

* * *

НГ: – А люди, які живуть у населених пунктах навколо?

Волинцев: – Ви подивіться, яка там загальна кількість населення.

– Тобто, якщо там мало народу живе, то не шкода? Взагалі там поряд є міста. Невеликі, але міста. Це – Львівська область.

– У якому радіусі?

– Лавочне – за 8 кілометрів, Жупани – приблизно 10 кілометрів, Верхній Студений –близько двох. Для ядерного вибуху потужністю 10 кілотон зона евакуації – 44 кілометри.

– Для якогось ядерного вибуху? Повітряного? Наземного? Підземного?

— Я говорю зараз про радіоактивне зараження. Поряд із тунелем ще й три природні заповідники.

– А я вам кажу, що треба робити це ніжно та акуратно. Там, де основна потужність боєприпасу набирається з допомогою реакції синтезу.

— Але ваш «ніжний» удар або не руйнує гору, або руйнує її разом із усім, що є в радіусі десятків кілометрів.

– Так. Давайте ми так з вами розбиратимемося: ми можемо зруйнувати гору — і залишити при цьому мінімальну кількість радіоактивних опадів.

– Мінімальна кількість – це скільки?

– Скільки вийде.


Коментар

Отримавши листа професора з Пермі, який закликає верховного головнокомандувача до ядерного удару по Україні, редакція "НГ" зв'язалася з відомим науковцем, який займається в одному з інститутів ООН проблемами ядерного стримування та балансу. На жаль, не можна повідомити читачам його ім'я, оскільки це передбачено його поточним статусом. Крім того, він пов'язаний з відповідними зобов'язаннями перед керівництвом свого інституту. "НГ" виклала йому ідеї професора Анатолія Волинцева, а також попросила оцінити обрані для ядерного удару цілі. Публікуємо відповідь Волинцеву (аудіозапис інтерв'ю в редакції є).

– Проблему застосування ядерної зброї слід розглядати зовсім з іншого боку. Причин, через які воно не застосовувалося з 1945 року, тобто майже 80 років, чимало. Але ключова причина полягає в тому, що ядерна зброя виведена в окремий статус. Це зброя Армагеддону, дуже страшна. Саме тому воно і використовується для стримування.

Порівняння зі застосуванням звичайної зброї тут не працює. Справді, звичайною зброєю також можна вбити величезну кількість людей, ми це бачили. При одному нальоті на Токіо людей загинуло більше, ніж у Нагасакі.

Але сам факт, що ми маємо арсенали, здатні знищити всю людську цивілізацію, вирішує все. Навіть регіональний конфлікт між Індією та Пакистаном з використанням 200 ядерних боєприпасів, згідно з розрахунками, закінчиться викидом в атмосферу такої величезної кількості сажі, що це призведе до тотального зараження величезного регіону, зміни клімату та загибелі сотень мільйонів людей 

Отже, ви маєте страх перед ядерною зброєю. Ви розумієте, що якщо його застосувати, то все закінчиться. І до застосування такого інструменту ви підійдете з особливим почуттям, дюжину разів подумаєте, перш ніж зважитися. Якщо ж ви його застосуєте обмежено – наприклад, тунелем у Карпатах чи залізничній станції, – який це матиме результат?

Дуже багато політиків і великих військових чинів по всьому світу скажуть: завалили тунель у горах, ну і що? Отже, нічого страшного немає і застосовувати можна. Якщо ви в росії, що в цей момент відбувається з вашим ядерним стримуванням?

Всі і так незадоволені, що ядерне стримування не надто добре працює і не вберегло Землю від багатьох воєн. А при загибелі кількох сотень людей у ​​тунелі (умовно) можна завдавати подальших ударів. І ви почнете це робити дедалі частіше.

А потім за вашим прикладом дуже швидко підуть інші країни. І в певний момент ви вийдете на такий рівень конфлікту, коли боєголовки мегатонного класу полетять містами, і на цьому історія цивілізації закінчиться.

Навіть якщо не обговорювати гуманістичні міркування, всі держави, які мають ядерну зброю, з інших абсолютно прагматичних причин розуміють, що її застосування вкрай небезпечне.

Зрештою, застосувавши ядерну зброю по залізничній станції, ви розміняєте свій величезний і наддорогий ресурс (повне табу, 80 років не застосовувався і так далі) на абсолютно нікчемний результат. І такий обмін можливий лише один раз.

Довідка

Бескидський залізничний тунель, розміщений в Українських Карпатах, на Бескидському перевалі, є частиною Пан'європейського транспортного коридору, який проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини й України. 

24 травня 2018 року офіційно відкрили новий двоколійний Бескидський тунель, а 25 травня ним рушив перший потяг. Пропускна здатність тунелю збільшилася з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросла з 15-40 до 60-70 км/год.

Північний портал тунелю розміщений на території Львівської області, а південний – Закарпатської. Тунель проходить під головним карпатським вододільним хребтом. 

Довжина нового тунелю – 1764,5 м; ширина – 10,5 м; висота – 8,5 м. 

 

16 серпня 2024р.

Теги: тунель, Бескид, фізик, росія, путін, удар

Коментарі

Андрій 2024-08-17 / 10:49:19
Ось вам фашизм у всій красі. Ось вам нелюди. Це навіть не тварини бо вони на таке не здатні...

До такого треба направити в гості і зробити те що зробили з Фаріон 2024-08-17 / 07:38:51
На зброю мільярди а на кілера пару тисяч найдеся

Шандор 2024-08-16 / 17:40:38
Маму собі буде гонити чорта москальський

Ужгород 2024-08-16 / 17:24:38
Най собі матір поє…бе чорт єден

Патріот 2024-08-16 / 17:14:41
Сьогодні взяли чергових військомів з Київщини з мільйонами доларів готівки, повний безпредєл і здирництво з народу, на Закарпатті всі воєнкоми по районах уже роками, збирають гроші з усіх, то коли вже справа дійде до хоча б Мукачівського воєнкома і його нерухомості купленої в роки війни чи сепара з Хустського ТЦК??? Чи хто їх покриває? Чекаємо і не все так буде !!!

злий 2024-08-16 / 16:44:54
Щобе це чудо більше не варнякало, наші спецслужби би мали завдати ніжного точкового удару по ньому і його родині, яка його не затикає, а значить - підтримує

НОВИНИ: Різне

21:28
Як і який павербанк обрати: Кілька порад, які варто врахувати
20:35
10 змін у стоматології за останні 10 років
02:41
Кращі універсальні шини від Дебіца
05:34
фіцо знову заговорив про "нацистські війська" в Україні
02:09
угорщина домовилась про постачання російської нафти через Україну – Bloomberg
20:20
Безпека в горах: правила поведінки під час відпочинку в літніх Карпатах
16:55
Bloomberg: ЄС готується покарати Словаччину замороженням мільярдів євро
21:39
Кухня на замовлення - чому це найкращий варіант
21:12
Буданов: Telegram – це загроза національній безпеці
20:49
Розкладні смартфони нового покоління зі штучним інтелектом
20:36
Як підготувати дитину до хірургічного втручання
20:32
Огляд пакувальників за методом "wrap around"
22:26
Ефективне використання LinkedIn для розвитку афіліатної мережі: Кейс агенції Power-Up
22:22
Вуличний стиль з вишиванкою: трендові образи на кожен день
13:57
Безпека в хмарі та її значення
16:47
Джинси Celine: Елегантність та сучасність у кожній деталі
19:51
Санаторний відпочинок в Закарпатті
16:48
Обираємо тактичний рюкзак онлайн правильно: Три ключові кроки
14:47
Зеленський підписав закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних із рф
21:13
Творчий підхід до написання та оформлення курсової роботи
13:47
ВР ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду
23:16
Чи варто купувати обручку з діамантом онлайн?
13:35
/ 2
Парламент ухвалив закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних із рф
09:47
Президент Німеччини закликав угорщину зберегти єдність ЄС щодо України
11:28
ISW: Маневром у Курській області рф українські військові компенсували перевагу росії
» Всі новини