Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні

Депутат Ужгородської міської ради Олександр Волосянський, який єдиний з-поміж колег з початку повномасштабного вторгнення перебуває на службі в ЗСУ у складі 68-го батальйону 101-ї Закарпатської бригади територіальної оборони України, на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук звинуватив Ужгородську міську раду, міського голову Ужгорода Богдана Андріїва та депутата-блогера Віталія Глаголу в оприлюденнні очевидної неправди на тему закупівлі владою обласного центру Закарпаття дронів для ЗСУ.

Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні

Цьому посту в соцмережі передували однотипні пости від вказаних джерел інформації, в яких йшлося про, начебто, виділення міськрадою 23 мільйонів на закупівлю дронів для ЗСУ.

"Б. Андріїв і В. Глагола спробували відбілити міськраду, яка відмовилась закупити дрони для ЗСУ. Вони обидва набрехали, що, виявляється, ще в січні міськрада виділила 23 млн. грн. на купівлю дронів", - розповів О.Волосянський. І детально прокоментував "чергову брехню "народних обранців".

Оскільки ця частина тексту О.Волосянського не потребує додаткових тлумачень чи перефразувань, Закарпаття онлайн публікує її повністю:

"1. На початку січня сесія міськради виділила 23 млн. грн. на щорічну програму підтримки збройних формувань. Така програма приймається щороку для вирішення матеріально-технічних питань (паливо, ремонти, одяг). Запити на цю програму частини відправили в міськраду в грудні місяці. Андріїв і Глагола про це прекрасно знають, бо ці запити зареєстровані, розглядались ними на комісіях і на їх основі і було сформовано цю щорічну програму. Такі ж програми діють і в інших містах України.

2. Зверніть увагу: у січневих повідомленнях про виділення цих 23 млн.грн. ні Андріїв, ні Глагола жодним словом не згадали про дрони, хоч зазвичай вони не пропускають нагоди попіаритись за бюджетні кошти. І це зрозуміло – гроші виділялись на матеріально-технічну базу. І тільки через два місяці, коли я написав про небажання міськради закупити дрони для ЗСУ, і Андріїв і Глагола «раптом» згадали, що ті гроші були для купівлі дронів.

3. В інших містах на додачу до програм підтримки міські ради почали закуповувати дрони і напряму передавати їх військовим. Як депутат міської ради, я звернувся на ім’я міського голови з пропозицією закупити 130 дронів і передати їх військовим у закарпатські підрозділи Збройних сил – 128, 33 і 101 бригади. Для закупівлі цих дронів потрібно було орієнтовно 24 млн.грн.

4. Після цього я спілкувався з мером і він попросив направити на мерію листи від частин з проханням про закупівлю дронів. Такі листи в січні були направлені в міськраду. На той момент 23 млн.грн. на матеріально-технічну базу були вже виділені, це зайвий раз підкреслює, що ці кошти ніяк не стосувались закупівлі дронів.

5. Отримавши листи від військових з конкретним переліком дронів, які вони просять закупити і передати їм, в мерії починають придумовувати відмовки: і мені, і журналістам говорять, що мерія юридично не може закуповувати дрони, бо це нібито «товари подвійного призначення».

Про нібито неможливість закупити дрони говорять і на засіданні депутатської комісії (стенограма є в мерії). Чомусь тоді нікому і в голову не приходить відповідати, що дрони вже закуплені. Нас пробують переконати в іншому – що закупити їх юридично неможливо (хоча інші міста постійно купують дрони для ЗСУ).

6. Через два місяці після мого звернення стало очевидно, що мерія не збирається купувати і передавати військовим дрони – я роблю публікацію про це. І раптом бачу пояснення від Богдана Андріїва і Віталія Глаголи, що, виявляється, гроші на дрони виділені ще на початку січня. Наскільки цинічними треба бути, щоб ось так нахабно брехати військовим та ужгородцям про таку важливу тему?

Глагола пішов ще далі і почав поширювати дві маніпуляції: «мерія гроші виділила, а вже справа військових, що і як за них купувати. Хотіли, могли купити дрони».

Відповідаю депутату Глаголі: за рік мерія отримала 250 млн.грн. понаднормових податків із зарплат військових. З них 23 млн.грн. було виділено на покращення матеріально-технічної бази наших підрозділів (на основі поданих в грудні листів). Ті гроші вже давно витрачені на нагальні потреби частин.

Окремо я звернувся з проханням виділити ще додатково 24 млн.грн. на купівлю дронів (і підрозділи в січні додатково надіслали відповідні листи). Тому ви їх ніяк не врахували (що видно по стенограмах засідання депутатських комісій, які приймали рішення по цільових програмах), це все нахабна брехня. Ви просто проігнорували ці листи і не виділили гроші.

Ще одна маніпуляція, яку собі дозволив Глагола у відповідь на логічне питання ужгородців: чому ж мерія не закупить дрони і не передасть їх в руки військовим?

Депутат патетично заявляє, що він не довіряє мерії і краще військові хай самі закуплять дрони. Хоча Глагола прекрасно знає, що можливості бухгалтерії військових скромні і вони не беруться за такі закупівлі.

Хоча нагадати депутату: завдання військових – воювати, а займатись бухгалтерією і купівлею дронів – завдання мерії, адже саме за це чиновникам платять зарплату. Інші міста самостійно масово закуповують дрони через систему Прозорро і ніяких складнощів не виникає.

Тим більше, що в своїх листах військові не просять грошей, вони вказали конкретний перелік моделей дронів, які вони просять закупити і передати у підрозділи."

"Відверто кажучи, я здивований спробами Андріїва і Глаголи так примітивно брехати, щоб виправдати небажання мерії закупити дрони. В своєму пості я свідомо не зазначив жодного прізвища – ні мера, ні депутатів. Сподівався, що публікація вплине на них і вони все ж зберуться, виділять гроші, закуплять і передадуть хлопцям дрони.

Але бачите, знайшлося двоє, які відчули себе небожителями, і які готові цинічно брехати військовим, тільки щоб не виділяти гроші на дрони. Хочу сказати одне: ви дуже відірвались від реалій. Щодня наші хлопці гинуть у війні дронів.

Сотні військових чекають на ці дрони і спостерігають за небажанням мерії їх закупити. Ця техніка може врятувати десятки життів наших хлопців і дівчат, які залишили свої сім’ї і пішли воювати.

Ви не розумієте, що такої ганебної поведінки вам не пробачать ті, хто зараз в окопах? Ви за кого нас маєте? Ми маємо випрошувати, принижуватись а ви будете брехати, що виділили один раз 23 мільйона і цього має вистачити на все? Ліміт допомоги вичерпано?", - риторично запитує депутат-військовий.

І ще раз звертається до Б.Андріїва, В.Глаголи та інших депутатів: "Ви отримали 250 мільйонів гривень понаднормово за рахунок податків із зарплат військових. 23 мільйони в січні направили на покращення матеріально-технічної бази підрозділів ЗСУ згідно поданих в грудні запитів.

Ви отримали моє звернення щодо додаткового виділення ще 24 млн.грн. на закупівлю дронів, отримали звернення від підрозділів з переліком дронів, які вас просять купити і передати хлопцям.

Відкладіть всі справи, облиште свої спроби відбрехатись і зробіть те, що повинні зробити: купіть згідно переліку 130 дронів і передайте їх на фронт".

Відповідно до даних офіційного сайту Прозорро, по всій Україні провели понад 4000 тендерів по закупівлі дронів місцевими громадами для військових.

Для прикладу, наприкінці лютого Львівська мерія закупила і передала воїнам Десантно-штурмових військ 750 FPV-дронів на загальну суму 10,2 млн грн. Про це зазначено на офіційних сторінках Львівської міськради та мера А. Садового.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайнвійськовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона.

До того депутат Ужгородської міськради зі 101-ї бригади ТрО запропонував мерії придбати 130 дронів для закарпатських підрозділів ЗСУ.


ДО ТЕМИ:

Мукачево очолило ТОП-40 міст за бюджетним відсотком допомоги Силам оборони

Закарпаття займає останнє місце в державі за кількістю закуплених через Prozorro дронів

 

18 березня 2024р.

Теги: дрони, Волосянський, Андріїв, Глагола

Коментарі

Депутат 2024-03-20 / 07:16:05
Ви говорите тут тільки про сексуальні меншини депутатського корпусу міськради: глаголу і смірнова, погоджуюсь - відомі геї. А ще потрібно підняти питання Ужгородського суда і перевертня у мантії данка віктора, який монополізував владу в суді і править безпрєдєл! Коли його віддвинуть від корита, пса бєшеного і ненаситного?

борець вадимович брехач 2024-03-19 / 08:58:38
Псевдоборець за справедливість (підтоплення вулиць Хіри і Лінтура), цей оноківський брехач липне на бабло ('земельна комісія' міськради) цинічно і безпринципно.

Kаш 2024-03-19 / 04:52:10


Глагола ****р продажний


Брендон 2024-03-18 / 20:44:30
Глагола - яке ж воно кончене і бридке

Штефанюк 2024-03-18 / 20:40:04
Ухилянта Глаголу на фронт, нічого очко гріти під одіялом у Микити

волошин 2024-03-18 / 20:35:02


Глагола то штопаний г@**он. Хлопці повернуться додому із війни , порвуть говдоша на паздіря.


??? 2024-03-18 / 20:28:55
То той Глагола, що у монашку переодягається для Притули? Ще і його дідусь сповідував Європейські цінності.

Федор 2024-03-18 / 20:11:31
Петух гамбурзький глагола треба його нашампурити

Вундеркінд 2024-03-18 / 20:10:11
Цікаво. Журналісти воюють між собою? Я давно знаю, що автор новини і пан Глагола дуже товаришують між собою. Звертаюся до пана автора. Вам не ганьба поливати брудом свого давнього друга?

В.М. 2024-03-18 / 20:09:20
Респект Олександру Волосянському!

111 2024-03-18 / 19:31:10
Глагола то відомий брехач і шахрай, котрий підпрацьовує блохером у контрабандистів і займається політичними заказухами.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини