ПП "Стік", вантажівка якого спричинила обвал мосту через річку Тересва, за 4 млн реконструює міст у селі Угля на Тячівщині

Углянська сільська рада Тячівського району Закарпатської області за результатами відкритих торгів з особливостями уклала угоду з ПП «Стік» на 3,94 млн грн.

ПП "Стік", вантажівка якого спричинила обвал мосту через річку Тересва, за 4 млн реконструює міст у селі Угля на Тячівщині

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На відкриті торги з особливостями на закупівлю послуги з реконструкції існуючого пішохідного моста з влаштуванням пішохідно-транспортного по вул. Колюшева в с. Угля Тячівського району свою пропозицію подало лише ПП «Стік», яке і визнали переможцем. Економія сягнула 3% від очікуваної вартості.

Згідно із умовами договору, підрядник завершить реконструкцію мосту до кінця липня 2025 року. У 2023 році проведуть влаштування чотирьох опор, на що передбачено 300 тис. грн. У 2024-му облаштують прогонову будову, на що передбачено 1,82 млн грн і у 2025 році облаштують прогонову трубу, перевлаштують труби і улаштують підходи та дорожній одяг, на що закладено у договорі також 1,82 млн грн.

Згідно із договірною ціною, прямі витрати на будівництво мосту – 3,19 млн грн, прибуток підрядника за весь час роботи – 14,2 тис. грн.

Кошторис замовник не оприлюднив, тож перелік необхідних матеріалів для реконструкції, а також їхня ціна – не відомі.

Крім договору із Углянською сільрадою, у жовтні цього року з ПП «Стік» як із переможцем відкритих торгів з особливостями, уклала 5-мільйонну угоду Буштинська селищна рада на капітальний ремонт вул. Патруса Карпатського в с. Теребля Тячівського району. Згідно із умовами договору, капремонт вул. Патруса Карпатського планують завершити до кінця 2024 року. 

Замовник відхилив вигіднішу цінову пропозицію іншого учасника, ТОВ «Мего ЛТД», як таку, що «не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації».

У той же час ТОВ «Мего ЛТД» вимагало усунути порушення щодо невідповідності пропозиції учасника-переможця «вимогам пункту 5.33 Настанови» та «умовам пункту 5 Додатку №2.2 до тендерної документації» через відсутність інформації щодо коштів на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами у складі тендерної пропозиції. Буштинська селищна рада цю вимогу відхилила.

«Стік» перемогло також на ще одних відкритих торгах з особливостями Тячівської міської ради, де було єдиним учасником. За 490 тис. грн підрядник проведе поточний ремонт вул. Вайди в с. Округла Тячівської територіальної громади.

Ще три угоди без використання електронної системи «Прозорро» з ПП «Стік» уклали Тячівська міськрада, Бедевлянська сільська рада та Тересвянська селищна рада. Підприємство за 809 тис. грн проведе поточний ремонт вул. Армійська в с. Округла Тячівської громади, капітальний ремонт вул. Шевченка в с. Біловарці у Бедевлянській громаді за 1,18 млн грн та поточний ремонт вулиць В.Бенчака, Возз'єднання та І.Франка у селищі Тересва за 158 тис. грн.

Для усіх згаданих закупівель кошториси замовники не оприлюднювали, перелік необхідних матеріалів для ремонтів доріг, а також їхня ціна – не відомі.

ПП «Стік» із статутним капіталом 1 млн грн зареєстроване у приватному будинку в Ужгороді по вулиці Малинова, 25. Сьогодні його кінцевий бенефіціарний власник Ірина Дюгов, а Ярослав Дюгов, ймовірно чоловік Ірини, значиться керівником підприємства.

Сума угод, укладених з ПП «Стік» через «Прозорро», – 674,11 млн грн. Серед ТОП-5 замовників послуг ПП, яке займається переважно капітальними та поточними ремонтами доріг і вулиць, їх експлуатаційним утриманням та благоустроєм територій – Тячівська міська рада (159,3 млн), ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області» (138,5 млн грн), виконавчий комітет Хустської міської ради (114,1 млн) та комунальне підприємство «Екосолотвино» Солотвинської міської ради (54,4 млн).

Також у власності ПП «Стік» є нерухомість та земельна ділянка площею 1,1 га за адресою м. Тячів, вулиця Залізнична, 34. За цією адресою зареєстрований «Відокремлений підрозділ ПП «Стік» Тячів асфальтно-бетонний завод», директором якого значиться Ярослав Дюгов.

24 липня цього року вантажівка, яка за джерелами Закарпаття онлайн у правоохоронних органах належить ПП «Стік», проїжджаючи мостом через річку Тересву із вантажем, вага якого у сім разів перевищувала допустиму норму, спричинила обвал автомобільного мосту.

У подальшому через Тересву облаштували переправу, яку двічі змивала річка, вода у якій піднялась після затяжних осінніх дощів. У той же час поряд із зруйнованим мостом встановлюють 45-метровий модульний міст.

Олена Мудра

31 жовтня 2023р.

Теги: Стік, вантажівка, міст, закупівля

Коментарі

Стік добрі ся має 2023-11-01 / 00:31:39
Ділів наломав - теперька ще собі мало й зароблю

НОВИНИ: Соціо

21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 52
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
» Всі новини