Дизельні генератори з рідинним охолодженням

 

В даній статті розглянемо потужні стаціонарні дизельні генератори з рідинним/радіаторним охолодженням - які вони бувають та де використовуються?

Стаціонарні електростанції до 20 кВт бувають однофазні і трифазні. Електрогенератори від 20 кВт зазвичай трифазні. Також дизель генератор до 30 кВт може бути:

- Високо-оборотний (3000 об/хв). Такі моделі зазвичай дешевші, але ціна це їх єдина перевага. До недоліків відносяться - більша шумність під час роботи, менший ресурс двигуна та більший розхід палива.

- Низько-оборотний (1500 об/хв). Дані установки працюють тихіше, більш економні та мають більший ресурс ДВС. Тому саме такі дизельні електростанції використовуються на відповідальних об'єктах або у випадку коли генератор повинен працювати в режимі основного джерела живлення.

Наступний параметр на який слід звертати увагу - це виконання генератора дизельного. Зауважимо, що підібрати електрогенератор будь-якого типу Ви можете на сайті компанії PowerSol - тут є дизель генератори від 5 до 2500 кВА. Повертаючись до можливих виконань розрізняють наступні типи:

- Відкрите виконання - встановлення дизельних генераторів такого виконання можливе тільки в приміщенні. Переваги такого електрогенератора в більш компактних розмірах і суттєво меншій ціні. До недоліків можна віднести додаткові затрати на облаштування приміщення - потрібно забезпечити приточно-витяжну вентиляцію та відвід вихлопних газів. Часто такий тип вибирають для підприємств та заводів де вже передбачено необхідне приміщення

- Дизель генератор в капоті - таку модифікацію можна устанавлювати на вулиці так як всі частини установки надійно захищені всепогодним кожухом. Електростанції в кожусі можуть похвалитись значно меншим шумом під час експлуатації за рахунок акустичних панелей які наклеюються на кожух з внутрішньої сторони. В порівнянні з відкритим виконанням для установки закритого генератора достатньо фундамента на вулиці, тому часто підготовчі роботи та установка такого варіанту значно простіша. Але слід врахувати, що кожух достатньо недешева опція. Такі моделі устанавлюють в лікарнях, промислових підприємствах, коммерційних організаціях та навіть в приватних будинках та коттеджах.

- Дизельний генератор на шасі - це той самий дизель генератор в кожусі, але установлений на шассі для можливості змінювати його місце розташування. Часто мобільне виконання електростанції використовується для виконання дорожних та ремонтних робіт, мережами банків, страхових компаній та ресторанів.

- Контейнерне виконання - часто антивандальні контейнери використовують там де не передбачено постійний нагляд за обладнанням. Наприклад, це можуть бути вежі мобільного зв'язку.

62eb95fee8229.jpg

Якщо дизельний генератор встановлюється як резервне джерело живлення то однією із найпопулярніших опцій є щит автоматичного вводу резерву (АВР), який відслідковує стан мережі і коли пропадає живлення від основного джерела запускає електрогенератор та переводить навантаження на нього. І так само, коли появилась напруга в основній мережі переводить навантаження на неї і зупиняє електростанцію.

Стаття підготовлена компанією PowerSol. Ознайомитись з нашими пропозиціями ви можете більш детально на сайті www.powersol.com.ua. Переходьте на сайт, залишайте заявку і наші спеціалісти проконсультують вас по усіх питаннях які вас цікавлять стосовно резезрвного та автономного енергопостачання.

05 серпня 2022р.

Теги: генератор, PowerSol

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини