Екскерівник Ужгородського аеропорту назвав дії голови Закарпатської облради Чубірка "свідомою злочинною діяльністю в умовах воєнного стану"

А колектив просить прийняти аеропорт з обласної у державну власність

Екскерівник Ужгородського аеропорту назвав дії голови Закарпатської облради Чубірка "свідомою злочинною діяльністю в умовах воєнного стану"

Депутати Закарпатської обласної ради на сесії достроково розірвали контракт із керівником аеропорту «Ужгород» Олегом Коцюбою. Причиною такого рішення, за словами керівництва облради, стала заборгованість аеропорту та «відсутність відповідей керівника аеропорту на запити депутатів». Олег Коцюба у коментарі ZAXID.NET заявив, що вважає рішення обласної ради незаконним, а звинувачення щодо невиплати зарплат і заборгованості перед Пенсійним фондом – безпідставними.

Відповідне рішення депутати прийняли у четвер, 19 травня, під час сесії Закарпатської обласної ради. Як повідомляє пресслужба облради, рішення було прийняте більшістю голосів. Відтак, депутати достроково розірвали контракт із керівником міжнародного аеропорту «Ужгород» Олегом Коцюбою та не затвердили звіт його як керівника комунального підприємства.

За словами голови Закарпатської облради Володимира Чубірка, якого цитує пресслужба, причиною такого кроку стала заборгованість аеропорту перед працівниками підприємства, перед Пенсійним фондом України та відсутність відповідей керівника КП на запити керівництва та депутатів обласної ради.

Олег Коцюба у коментарі ZAXID.NET зазначив, що вважає рішення Закарпатської обласної ради незаконним, а звинувачення голови облради Володимира Чубірка щодо невиплати зарплат і заборгованості перед Пенсійним фондом – безпідставними.

«Відреагував спокійно, очікував, що така буде реакція, рішення незаконне абсолютно. Одна з провин, в якій мене звинувачує голова облради, – дозвіл на розміщення на території аеропорту одного з підрозділів військових формувань, що нібито воно є незаконне. На комісії облради Володимир Чубірко з обуренням висловлювався щодо того, хто дозволив розміщення. Я вважаю, що зараз це свідома злочинна діяльність в умовах воєнного стану», – сказав Олег Коцюба.

Також екс-керівник аеропорту заявляє, що направляв заяви до правоохоронних органів щодо блокування діяльності аеропорту та, зокрема, відсутність необхідного фінансування. «Першого березня звернувся до СБУ щодо кримінального правопорушення за 279 статтею за блокування роботи аеропорту та щодо блокування фінансування програми підтримки аеропорту «Ужгород», якою забезпечується фінансування в тому числі й зарплат», – стверджує Олег Коцюба, додаючи, що жодної заборгованості аеропорт «Ужгород» щодо зарплат і перед Пенсійним фондом не має.

«Жодної заборгованості нема, це відверта фальсифікація. Станом на зараз аеропорт має 86 тисяч гривень переплати Пенсійному фонду. До того ж зарплата фінансується коштом програми підтримки аеропорту, яку фактично керівництво облради заблокувало. Тобто, вийшло так, що із такою заявою облрада сама собі вистрілила в ногу», – вважає Олег Коцюба.

За його словами, на фінансування програми підтримки міжнародного аеропорту «Ужгород» у 2022 році було передбачено 24,5 млн грн, з яких 19 млн – на зарплату. До цього часу аеропорт, за словами Олега Коцюби, отримав тільки 4,6 млн грн.

«Навіть в умовах воєнного стану ми проводили роботу щодо сертифікації аеродрому, яку ми довгий час готували. Це дуже велика робота, пов’язана із купою документації, закупівлею необхідного обладнання і так далі. Проте, навіть в умовах воєнного стану вона проводилася», – додає Олег Коцюба.

Керівник аеропорту також додав, що ще не звертався до правоохоронців з приводу незаконного, на його думку, рішення обласної ради, проте йому відомо, що колектив аеропорту «Ужгород» вже звернувся до правоохоронних органів з приводу незаконності розірвання контракту із Олегом Коцюбою. До якого саме органу звернулися працівники летовища, екскерівник аеропорту не уточнив.

У пресслужбі СБУ Закарпаття ZAXID.NET підтвердили надходження звернення Олега Коцюби про блокування роботи аеропорту «Ужгород» та зазначили, що справа передана до поліції відповідно до підслідності. Звернення від колективу аеропорту наразі до управління СБУ в Закарпатській області не надходило. У поліції та прокуратурі Закарпаття пізніше ZAXID.NET повідомили, що звернення від працівників аеропорту «Ужгород» стосовно рішення облради про розірвання контракту із керівником Олегом Коцюбою наразі правоохоронцям не надходило.

Разом із тим на офіційній сторінці аеропорту «Ужгород» у Facebook вранці п'ятниці, 20 травня, опублікували відкритий лист колективу аеропорту до Кабміну, Державної авіаційної служби, Офісу Генпрокурора та до ДБР з проханням прийняти міжнародний аеропорт «Ужгород» у державну власність. Також у листі, датованому 10 травня, йдеться про блокування фінансування аеропорту з 2022 року. Керівництво та працівники аеропорту «Ужгород» звинувачують обласну раду у невиконанні програми підтримки аеропорту, заявляють, що вона виконується тільки на 20-25% та додають, що звернення до керівництва Закарпатської облради та ОВА щодо необхідності фінансового забезпечення аеропорту залишилися без відповіді.

У листі також зазначається, що техніка, яку аеропорт «Бориспіль» восени 2021 року погодився передати «Ужгороду», залишилася там через затримки з тендером: «Через злочинне зволікання посадовців обласної ради з проведення в кінці 2021 року тендеру на доставку 32 одиниць аеродромної техніки аз міжнародного аеропорту «Бориспіль», яку за ініціативою керівництва передано нам розпорядженням Кабміну ще у вересні 2021 року, вказана техніка залишилася там, а ми працюємо на допотопних «Уралах» та «Зілах» виробництва 70-80 років минулого сторіччя, які розвалюються на ходу», – йдеться у відкритому листі.

На офіційній сторінці аеропорту «Ужгород» у п'ятницю, 20 травня, також оприлюднили довідку за підписом головного бухгалтера аеропорту Олександра Ігнаца, у якій зазначається, що станом на 19 травня 2022 року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам летовища відсутня, а сума переплати нарахувань до Пенсійного фонду перевищує 735 тис. грн.

Нагадаємо, Олега Коцюбу призначили керівником міжнародного аеропорту «Ужгород» у травні 2021 року, контракт мав тривати чотири роки, він змінив на посаді попереднього керівника аеропорту Руслана Лііса.

Із липня 2020 по лютий 2021 року Олег Коцюба був заступником голови Закарпатської обласної державної адміністрації. Перед призначення в ОДА працював першим заступником начальника Департаменту контррозвідки СБУ.

Раніше голова Закарпатської облради Чубірко у Будапешті вручив нагороду звинуваченому в держзраді Брензовичу.

А ще до того призначив керівником її апарату одіозного медведчуківця Щербея.

22 травня 2022р.

Теги: аеропрт, Коцюба, Чубірко, звільнення

Коментарі

Вуву 2022-05-24 / 00:39:14
Наскочила коса на камінь.
Знаючи любов ЧУ.бірки до бабла нічого дивно . Ми вже звикли.
Але і знаючи по факту що Коцюба був заступником голови ОДА , і звязки в СБУ в цього теж розійшовся апетит на тітіміті які виділяють міліонами з бюджету області і всім по*ю чи працює аеропорт чи ні . Бабло пиляють аж гай гуде .
Тільки в злодюг і бандитів може бути таке щоб аеропорт ... " Міжнародний" не приносив прибуток .
Ідіоти не розуміють що віддавши його за дякую у державну власність , його за дякує візьме під себе КАЛ.амойша і буде робити бабло а ода буде сосати пєстік .
Але здається що в ОДА лівого бабла хватає всім , бо як інакше пояснити цей пох*їзм ⁉️

сорри 2022-05-23 / 16:06:23
Чубірко не раз їздив мадярам гузиці лизати. Путінському орбану, який на початку війни вже розгорнув на кордоні війська для, формально, миротворчої місії в цій частині, як вони з путіним планували, роздерибаненої України, ні українські військові, ні, взагалі, цей стратегічний об'єкт, який дає можливість, в разі потреби, швидко перекинути сюди з решти території України додаткову живу силу і озброєння, в такій якості не потрібні. От і думайте, в чиїх інтересах працює цей вручатель ордена звинуваченому у держзраді Брензовичу

Сам свій 2022-05-23 / 15:28:11
Хтось піднизом слушно каже що в період війни летовище стає стратегічним об’єктом.
Тому дуже нерозумно, розмістивши на ньому військових, наражати його на ще більшу небезпеку!
Але знаючи минуле голови облради можливо що в нього є й свої меркантильні інтереси.

Ірося 2022-05-22 / 22:25:41
Жаль, що ми такі байдужі.А ворогів повно.Прийдуть хлопці з війни наведуть порядок. Так уже не може бути.

Коля 2022-05-22 / 18:46:45
Бек ін 2012 до Януковича Чубірко голова облради, Громовий розпоряджається майном області, Жупанатська, Минай ька спизджені

???? 2022-05-22 / 17:23:09
Для чого прокурор присутній на сесії? Чим він там займається?

Читач 2022-05-22 / 14:10:31
Не знаю справжніх причин такої ситуації, але припускаю такий сценарі: на хлібне місце призначили Коцюбу з умовою, що той буде давати відкати на виділені кошти. Але есбеушник думав, що він скмий вумний, та ще і в чужому краї, де посади у владі займають кум, брат, сват.

До Адміна 2022-05-22 / 13:48:38
Прохання заблокувати Рема і Правду, і їх коментарі видалити, це холуй путлера, падлюка рашистська, как скоро буде у вигляді соняш

Ужгород 2022-05-22 / 13:08:31
Чубірку більше нема чим зайнятися? За що йому платять височенну зарплату? Тупиця!

злий 2022-05-22 / 12:21:15
До "До правоохоронуців"
СБУ разом з "тварями" рішає меркантильні питання

До правоохоронців 2022-05-22 / 12:17:45
А де СБУ Закарпаття? Шось не дуже боряться із колаборантами типу Чубірки і 5 колоною ОПЗЖ, які лиш змінили назву і продовжують роботу на користь Росії. Пора б розігнати шоблу шо в облраді, шо в місцевій СБУ, країна воює, а тварі свої питання рішають меркантильні.

сорри 2022-05-22 / 11:15:55
В умовах воєнного часу аєропорт є стратегічним об'єктом. І залишати його в руках латентного сепара Чубірки і Микити, який від нього недалеко втік, величезна помилка

сорри 2022-05-22 / 11:14:08
Рему
Поки що "посмішищем" (рос. "посмєшищє") тут є ти, москальська прислуга. Амукраїнською буде "посміховисько"

Закарпатка 2022-05-22 / 10:44:59
У військовій час звинуватити чого розмістили військових в аеропорту?!! Чубірко і його коддо взагалі загубили совість! Чи очевидно вони відносяться до тих, хто чекає на ворога з хлібом і сіллю.. Невже ми такі сліпі?! Гнати геть їх давно потрібно, не розумію чому край мовчить

НОВИНИ: Політика

23:53
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини