У зламаній пошті російських спецслужб фігурує закарпатський журналіст, який називає себе "патриотом России"

"Патриот России", який дуже шкодує, що його "возможности так и не оценены доконца", живе і працює в закарпатському Берегові

У зламаній пошті російських спецслужб фігурує закарпатський журналіст, який називає себе "патриотом России"

У 2014 році хакери з українського угруповання «Кіберальянс» отримали доступ до електронного листування Кирила Фролова – громадянина Російської Федерації, керівника «Асоціації православних експертів» Російської православної церкви. Зі скриньки «frolov_moskva@mail.ru» вдалося отримати доступ до понад десятки тисяч листів, за період 2004-2016 років, у період активної фази дестабілізації Російською Федерацією ситуації в Україні, окупації територій АР Криму та Донбасу.

Листування Кирила Фролова – величезний масив інформації про різні публічні і непублічні конфлікти, плани, події та фактичне «вербування» різного роду активістів. У ній можна знайти інформацію про міжконфесійні війни, вплив Московського патріархату на політичні та суспільні процеси в Україні, активізацію «русинського» питання на Закарпатті та звіт про виконання поставлених Кирилом Фроловим завдань.

Підтверджено контакти Кирила Фролова із церковними ієрархами, російськими політтехнологами, відомими російськими та українськими політиками, істориками, журналістами тощо. Фролов активно виступає у різного роду проектах (форумах), де публічно підтримує створений Російською Федерацією проєкт «Новороссия».

«Мережа УПЦ МП ідеальна для масової пропаганди проти НАТО», – писав Кирил Фролов восени 2004 року. Проведеним аналізом встановлено, що метою його діяльності було посилення позицій російської церкви та розкол України, про це Кирил Фролов прямо пише у своїх листах.

У 2011 році Фролов організовував контакти з Москвою тодішнього начальника українського Генштабу генерал-полковника Григорія Педченка та його помічника генерал-майора Абросімова. Цікавим є те, що у січні 2013 року у листуванні Фролова з Костянтином Затуліним (директор «інституту країн СНД») та Сергієм Глазьєвим (радник президента РФ) з'являються «сакральні Крим та Новоросія», вже за рік ми почуємо ці тези з вуст вищого політичного керівництва Росії.

За непідтвердженими даними Кирил Фролов має відношення до кадрового складу Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації та проведення з позицій посад прикриття розвідувально-підривної діяльності проти України, спеціалізуючись на «релігії» та «русинстві».

Отримавши доступ до поштової скриньки, ми детально вивчили всі переписки та цікаві контакти російського розвідника. Нашу увагу привернув закарпатський журналіст, уродженець Хустського району Валерій Разгулов. Разгулов є діючим головою «Товариства російської культури ім.О.С.Пушкіна» та редактором газети «Карпатська панорама», що виходить на Берегівщині українською, російською та угорською мовами.

Також відомо, що газета «Карпатська панорама» свого часу була вісником Комуністичної партії на Закарпатті та активно висвітлювала проблеми Берегівщини з позиції комуністів, особливо у 2012 році видання було чітко зорієнтоване на підтримку кандидатів від забороненої в Україні «Комуністичної партії».

Сам редактор газети «Карпатська панорама» Валерій Разгулов відомий послідовною підтримкою кремлівської версії політичного «русинства» і на постійній основі публікує статті на проросійському сайті «Западная Русь», який активно експлуатує теми «русского мира» та «Венгерской Руси», які всіляко намагаються посіяти хаос та дестабілізувати ситуацію в регіоні.

У 2014 році, тобто у період активної фази анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі, Валерій Разгулов був учасником міжнародної онлайн конференції на тему «Карпатские и галицкие русины: проблемы формирования национальной идентичности». З матеріалів і карт, які використовувались для конференції, видно, про яку саме ідентичність йдеться. Слід наголосити, що саме цю тему у вказаний період підтримував та поширював одіозний Кирило Фролов, який виступав за автономний статус Закарпатської області під назвою «Подкарпатська Русь» та внесений за свої дії до сайту «Миротворець» як той, хто несе загрозу територіальній цілісності України.

Тому, дана публікація не випадково пов’язує одіозних Кирила Фролова та Валерія Разгулова, які у період 2014-2015 р.р. активно підтримували контакт по актуалізації «русинського» питання на Закарпатті та об’єднанні росіян в одне ціле.

Провівши аналіз особистих листувань, а це понад сотні листів, стало зрозумілим, що за вказівкою К.Фролова Валерій Разгулов відвідував Москву починаючи з 2014 року. Всі поїздки до Росії були особисто Кирилом Фроловим заздалегідь сплановані, оплачені та залегендовані.

З переписки можна зробити висновок, що після декількох таких візитів, Кирил Фролов знайомить Валерія Разгулова з окремими особами, серед яких найважливіший – «главный редактор», з яким обумовлено «тесное сотрудничество». В подальших контактах, Валерій Разгулов постійно згадує так званого «главного редактора», якому просить донести різного роду інформацію, звітує про проведену роботу, написанні ним статті та організовані акції протести в регіоні, а також висловлює прохання подальші контакти перевести на «закрыту связь» для власної безпеки.

Заслуговує на увагу, що Валерій Разгулов неодноразово запевняв  Кирила Фролова та «главного редактора» про свою відданість – «Я был и остаюсь патриотом России  и мне очень жаль, что мои возможности так и не оценены до-конца» та готовність до рішучих дій – «Решил идти до конца, хотя и светит мне до 5 лет. Резонанс об этом событии, думаю, надо использовать. А вот тут советы и моральная поддержка от главного редактора мне будет необходима. А закрытой связи нет. Будь другом, ускорь общение с редактором и проясни ситуацию. Я в свою очередь при любом раскладе готов идти до конца, после двух инфарктов мне ничего не страшно».

На переконання Валерія Разгулова, у 2014 році необхідно було максимально діяти  та проводити різного роду заходи для консолідації руських в регіоні, в чому повинні були допомогти «русинські організації» – «Приветствую создание Ассоциации русинов России и твое непосредственное участие. Шуму наделали много, а это сейчас главное. В этой связи снова обращаюсь к тебе с просьбой, так как нет прямой связи с главным редактором (указанный тобой адрес молчит и не отвечает, даже на приветствие), сообщить ему что к концу года крайне важно провести мероприятия, направленные на консолидацию разобщенных русских общин Закарпатья. А поводом может послужить юбилей нашей общины. Мне одному это не поднять на высокую планку. Главное сейчас, тут на месте, провести мощную пророссийскую гуманитарную акцию, растиражированную в прессе».

Роботу та наполегливість Валерія Разгулова високо оцінювалася, як самим «главним редактором», так і Кирилом Фроловим, який робив на нього ставку та називав його  «выдающий карпаторусский ученый и патриот, отчитывается о проделанной Работе - он собирает всех оставшихся в живых москвофилов. Это человек должен быть востребован на Подлкарпатской Руси и в Москве! Это же министр по делам образования Подкарпатской Руси!».

На нашу думку, після такого листування постає багато питань. Ким насправді був, або ким наразі є Валерій Разгулов? Чи був Валерій Разгулов, пропагуючи створення «русинської автономії», проєктом Кремля по дестабілізації ситуації в Закарпатській області, на якого робило ставку політичне керівництво Москви?

Питання залишається відкритим, а сам Валерій Разгулов продовжує працювати на Берегівщині.

23 лютого 2022р.

Теги: Разгулов, Фролов, Росія, русини

Коментарі

Іван Баканов 2022-02-25 / 09:11:51
Безпекаші, припиніть підривну діяльність UA-Reporter.com, за підтримки ужгородських колаборантів слободянюка сергія миколайовича та мандрик катерини карлівни (1965р.н. вул.Закарпатська 9А). Своєю антиукраінською діяльністю вони привели нам війну.

Олег, Берегово 2022-02-24 / 22:17:19
Валєру пора вже в дурку здавати, він роки два як головою поїхав.
Благо, дурка не далеко...

Українець 2022-02-24 / 09:15:43
Знищити.

Пак Іршава 2022-02-24 / 00:07:29
СБУ,ау.Не затягуйте справу,гасити треба поки не розгорілося...

Іван 2022-02-23 / 20:51:17
А де Данацко з Бедеєм ?

РУХ-інфо 2022-02-23 / 18:36:34
Цього суб'єкта пора вже посадити -вище перелічене свідчить про порушення ряду статей кримінального кодексу.

Команч 2022-02-23 / 18:04:25
От цікаво, а про поета Мідянку і його відвидини Санкт-Петербурга ніякої інформації у перепиці Фролова не було?

Олекса 2022-02-23 / 18:02:04
Може вже нарешті прищемлять "наших" мацкаликів? ЗЕля, дій!

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини