Національна Федерація водного поло України підтримає будівництво в Ужгороді 50-метрового басейну (ФОТО)

Про це домовилися сьогодні під час зустрічі заступника міського голови Василя Гомоная, секретаря міської ради Арсена Мелкумяна з президентом Національної Федерації водного поло України Олександром Свіщовим, державним тренером національної збірної команди України з водного поло Віталієм Лісуном.

Національна Федерація водного поло України підтримає будівництво в Ужгороді 50-метрового басейну  (ФОТО)

У зустрічі взяли участь і в.о. директора комунальної установи «Стадіон «Авангард» Ужгородської міської ради Віктор Качур, президент Федерації водного поло Закарпаття Віктор Пушавер, радник міського голови Юрій Мандич.

У міській раді обговорювали наміри збудувати басейн та які кроки для цього потрібно, перед тим гості побували на стадіоні «Авангард», оглянули спортивний об’єкт, зокрема, й місце, де у планах – зведення басейну.  

Як зазначив під час зустрічі Василь Гомонай, Ужгородська міська рада підтримує ідею Федерації водного поло Закарпаття про будівництво на стадіоні  басейну, адже зацікавленість водними видами спорту у місті дуже велика, особливо серед дітей та молоді. Розповів, що у місті реконструювали басейн у Класичній гімназії, також займатися плаванням можна у спорткомплексі УжНУ «Буревісник», однак цього недостатньо. Питання розвитку спортивної інфраструктури для водних видів спорту неодноразово обговорювалося, зокрема з представниками профільних обласної та міської федерацій.

На зустрічі одностайною була думка, що локація на стадіоні на сьогодні найбільш оптимальна. «Авангард» – комунальне підприємство міської ради, є вся необхідна документація на земельну ділянку, яка також у комунальній власності, її цільове призначення – під спортивну інфраструктуру. Тоді як у Боздоському парку, де були наміри збудувати «Акватік центр», – питання щодо землі неврегульоване. На стадіоні є також всі необхідні комунікації, там зручна транспортна розв’язка.

Президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов, зокрема, сказав, що підтримує ініціативу будівництва такого об’єкту в Ужгороді, спілкуватиметься про це із керівництвом Міністерства молоді та спорту України.

Ужгород має унікальне географічне розташування. Поблизу – країни, у яких водне поло – вид спорту №1, відмітив державний тренер національної збірної команди України з водного поло Віталій Лісун. Він наголосив, що тому тільки «за», аби в Ужгороді був басейн, який би відповідав усім стандартам. Додав: знає, що у місті багато людей, які люблять водне поло і хочуть займатися цим видом спорту.

Якщо Ужгородська міська рада матиме підтримку Федерації водного поло України, то ми розроблятимемо проєкт і працюватимемо, щоб його реалізувати, сказав секретар міської ради Арсен Мелкумян.

Відповідно до минулорічної постанови Кабміну №266, державну субвенцію, зокрема, на будівництво нових об’єктів спортивної інфраструктури, можна отримати за умови, що такі об’єкти призначені для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, а також навчально-тренувальних зборів національних збірних команд із не менш ніж 5 олімпійських видів спорту. Звісно ж, за гарантування співфінансування із міського бюджету.

Голова Федерації водного поло Закарпаття Віктор Пушавер додав, що із 2007 року, відколи в Ужгороді перестав функціонувати 50-метровий басейн у Підзамковому парку, водне поло в місті втратило свою основну тренувальну базу. Наразі ж в обласному центрі цим видом спорту займається близько 200 дітей (2 спортивні організації), є аматорська команда, що була призером багатьох міжнародних турнірів в категорії «Мастерс», створена студентська команда УжНУ, що стала бронзовим призером цьогорічної Універсіади.

Зараз тренування проводяться лише в басейні УжНУ, який не відповідає регламенту гри та спортивним стандартам. Нова спортивна споруда могла б стати місцем для навчально-тренувальних зборів збірних команд України та міжнародних турнірів.

Йдеться про басейн розміром 50 на 25 метрів, де могли б займатися водним поло, тріатлоном, багатоборством, плаванням, зокрема й люди з інвалідністю. Такий басейн, вважає в.о. директора комунальної установи «Стадіон «Авангард» Віктор Качур, зможе обслуговувати як професійних спортсменів-плавців та ватерполістів, так і загалом забезпечувати потреби громади міста у спортивному плаванні. На стадіоні вже розчистили територію, де басейн можна було б збудувати. Зараз питання – у фінансуванні, адже такий об'єкт дуже дорогий, за кошти лише бюджету міста це зробити неможливо. Тому необхідна підтримка із державного бюджету, зокрема фінансування можна отримати за загальнонаціональною президентською програмою «Здорова Україна».

10 грудня 2021р.

Теги: басейн, поло

Коментарі

borno 2021-12-11 / 08:33:02
А чого не запросили великого плавуна Левицького,який вже побудував басейн біля Дастору.

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини