Депутати нової "ширки", попри перенесення сесії Іванчом, ймовірно таки зберуться в облраді

Депутати Закарпатської обласної ради, які сформували нову владну коаліцію у вищому представницькому органі влади регіону, таки мають намір у середу, 17 листопада, прийти до сесійної зали. Про це повідомляють джерела Закарпаття онлайн у депутатському корпусі. Про це ж повідомляє інтернет-ресурс Віктора Балоги Мукачево.нет.

Депутати нової "ширки", попри перенесення сесії Іванчом, ймовірно таки зберуться в облраді

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, на цей день було призначено проведення другого пленарного засідання позачергової сесії Закарпатської облради. На якому передбачалося нарешті обрати нового очільника облради замість "добровільно" відставленого "слуги народу" Олексія Петрова.

Утім, з огляду на ситуацію, що склалася, сесією в повному розумінні це зібрання навряд чи стане. Адже, як уже повідомляло Закарпаття онлайн, на попередньому сесійному засіданні депутати нової широкої коаліції в облраді, яка усунула з посади О.Петрова, власноруч загнали себе у правовий тупик, позбавивши також обов'язків головуючого наразі чинного заступника голови Закарпатської обласної ради, представника політичної партії "За майбутнє"  Василя Іванча, але не призначивши натомість іншу особу, уповноважену, відповідно до регламенту, скликати сесію.

Це дало можливість стороні О.Петрова формально відігратися. І виконуючий повноваження голови після відставки свого шефа В.Іванчо підписав розпорядження про "правильне" призначення "неправильно" призначеного на середу, 17 листопада, другого пленарного засідання позачергової сесії Закарпатської облради на 11:00 25 листопада.

За інформацією Закарпаття онлайн з кулуарів облради, жодна зі сторін владного протистояння в Закарпатській облраді наразі все ще не має якоїсь суттєвої переваги над іншою, а тому, формально, обидві зацікавлені у відтермінуванні призначеного на середу сесійного засідання. Нова коаліція не має достатньо голосів для обрання "заявленого" на голову Володимира Чубірка і, схоже, у обережних "ріднозакарпатських" верхах таки не готова до максимально радикального сценарію протистояння з Банковою, все ще очікуючи лише витиснути з неї бажаний для себе компроміс – ймовірно, голову облради від "слуг" при збереженні своєї присутності в керівництві ОДА. Тоді як сторона Петрова-Іванча (про "префекта" Тищенка в закарпатському контексті останнім часом вже якось не чути) все ще розраховує на якусь бодай запізнілу, а все ж відчутну силову підтримку з владного Києва.

Обидві сторони через пряму зраду державних інтересів (політична реабілітація "кримінального" В.Брензовича і його повернення в Україну – основна умова власників "золотої карти" в Закарпатській облраді щодо входження в коаліцію) роблять паралельні спроби залучитися підтримкою депутатів-угорців (8 мінус 1). Однак переплюнути в цьому контексті персональні старання В.Чубірка, який заради задоволення своїх особистих амбіцій готовий абсолютно на все, навряд чи вже комусь вдасться.

При цьому вже абсолютно зрозуміло, що навіть якщо б у Києві знайшовся той, хто в інтересах провінційних політичних розкладів погодив би таку антидержавну авантюру, наступним після В.Брензовича "власником" кримінального провадження за державну зраду, у ближчій чи більш віддаленій перспективі, став би він сам.

Так чи інакше, наразі ніхто не наважився, або не спромігся зрушити хисткий баланс інтересів закарпатських політико-бізнесових кланів і Банкової, значною мірою заснований на підтримці парламентського курсу В.Зеленського голосами груп "Довіра" та "За майбутнє", до яких входять закарпатські нардепи-"заколотники".

Не станеться цього і цієї середи. І в цій ситуації вже зовсім не важливо, котра зі сторін ініціює наступне "замінування" будівлі облради – чи сторона Тищенка(?)-Петрова з київського номера, як це було в першому випадку, чи їх опоненти, в чиїх інтересах і, відповідно, без жодного формального протесту з їх боку, це відбулося другого разу.

І чи буде таке "замінування" взагалі.

Закарпатцям, чиїми їнтересами в цій прикоритній товкотнечі вже навіть ніхто не прикривається, наразі зарано проїдати свої запаси попкорну – The Show Must Go On.

І багатосерійні "зоряні війни" та "ігри престолів" по-закарпатськи ще  точно не добігли свого завершення.

17 листопада 2021р.

Теги: облрада, Петров, Чубірко, Брензович, замінування

Коментарі

Закарпаття 2021-11-17 / 13:29:40
ЗАКАРПАТТЯ ХОЧУТЬ ОБКРАДАТИ ДЕПУТВТИ ВІД БАЛОГИ, ОПЗЖ ЧУБІРКА, РІДНЕ ЗАКАРПАТТЯ І БЮТ, ТАКОЖ СОЛІДАРНІСТЬ ПОРОШЕНКА, ЦЕ ВСЕ СТАРА БАНДА ЯКА КРАЛА ДО ПРИХОДУ ПЕТПОВА В ЗАКАРПАТТЯ І ХОЧЕ ДАЛІ КРАСТИ

Яніна. 2021-11-17 / 12:56:41
Міліцішта на службі у Петрова. Мєнтам сьогодні дав вказівку тягнути час з розміновуванням особисто прокурор області - Дмитро Казак. Це людина Петрова.

коаліція сама і мінує аби виправдати перед балогом свою беспомощность 2021-11-17 / 11:05:43
Шо я точно поняв у житті, ото нігда не довіряйте пулооким людям. Упаси господь оби Чубірка вибрали головов

Микола 2021-11-17 / 08:42:30
Ото демократія !Вже элементи диктатури у любий спосіб що знов замінували?

Дурня 2021-11-17 / 08:29:36
Сесія попоредня не закрита а оголошена перерва.

Зіку 2021-11-17 / 07:42:11
Ну так, як і дві попередні)

Зік 2021-11-17 / 06:34:08
Сесія буде легітимна і закона

злий 2021-11-17 / 02:41:10
Мерзькі прикоритні свині

Саша Антал 2021-11-17 / 01:01:58
Що робити? До дому в Іспанію летіти? Чи Ледиду слухати? Бо каже Рата, що в Україні закрити можуть.

НОВИНИ: Політика

22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
» Всі новини