Сьогодні поговоримо про те, де замовити найсмачнішу піцу в БЦ. Отож, вперед!
Перші згадки про страви, схожі за рецептурою з сучасної піцою, знайдені в Стародавньому Єгипті. Приблизно 6 тис. років тому люди навчилися випікати кислі коржі на дріжджах.
З Єгипту ці коржі «перекочували» до етрусків, потім в Древній Рим і Грецію. Воїни-легіонери готували їх на своїх щитах і їли з сиром і фініками.
У сучасному вигляді піцу стали готувати в Неаполі на початку 16 століття. На корж з тіста викладали:
Пізніше для приготування стали використовувати свіжі морепродукти. Кухарів, які готували страву, називали «pizzaioli» - цей термін зберігся і донині.
Поступово піца стала поширюватися по всьому світу. В Америці і Японії була розроблена власна рецептура. Однак «традиційна» італійська залишається найулюбленішою у гурманів.
Відмітна риса італійської піци - дуже тонкий шар тіста. Борошно для приготування беруть найніжнішого помелу. У рецептуру страв бренду Monopizza зазвичай входить 3-4 основні продукти в різних комбінаціях:
На корж наноситься паста з помідорів з щільною м'якоттю. Неаполітанська піца від Monopizza готується строго по «стандарту» - діаметром 35 см і висотою ободів не більш 3 см.
«Золоте» правило приготування італійського блюда - його ніколи не заморожують.
Приготуванням і доставкою італійської піци в Білій Церкві займаються різні підприємства громадського харчування. Однак найкращі відгуки заслужили страви компанії «Монопіцца».
Покупці достойно оцінили:
Бажаючі спробувати ароматну піцу, салати та десерти, можуть відвідати ресторан мережі Monopizza на вулиці Я. Мудрого. Ті, хто не має вільний час, можуть замовити доставку до дому до вказаного часу. На офіційному сайті покупець вибирає страви і напої, вказує домашню або робочу адресу. Можна забрати замовлення самостійно, вказавши координати пункту видачі.